Według mnie masz jednocześnie sporo i częściowo racji.
Trzeba zauważyć, że nie tylko film spółki EKIPA HOLDING dostał dofinansowane z PISF, czyli państwowej instytucji, patronat Ministerstwa Edukacji (minister nawet była obecna na premierze) oraz sponsoring od prywatnych inwestorów i kasę od reklamodawcow w tzw. product placement czyli lokowanie produktu.
I teraz według mnie najważniejsze, ci powyżej dali kasę młodej spółce, młodym ludziom, którzy postanowili wejść w nową gałąź produkcji dla spółki. Ci powyżej dali kasę, pomimo że nie wiedzieli jaki będzie produkt końcowy i jak zostanie odebrany i czy odniesie sukces w tym sukces finansow, czy nie.
Debiut spółki EKIPA HOLDING odniósl olbrzymi sukces, którego rozmiarów nawet nie spodziewała się sama spółka (o czym mówił Prezes, już na otwarciu czyli debiucie).
I teraz mając powyższe na uwadze, myślicie czy będzie im łatwiej pozyskać reklamodawcow i finansowania zew. na następny film, czy to będzie przeszkodą?
Warto się zastanowić i pomyśleć samemu, żeby nie było, że narzucam komuś odpowiedź, bo ona dla mnie jest oczywista.
O innych projektach spółki, oprócz kinowego hitu "100 dni do matury", nawet nie wspominam. Z. każdym takim projektem rośnie doświadczenie, a każde doświadczenie uczy i pozwala eliminować ewentualne wpadki, jeżeli takie wystąpią po drodze.