• Forumowe zakłady :) Autor: ~Oko [46.113.12.*]
    Panie i Panowie. Ladies and Gentlemens. Może jakieś niezobowiązujące forumowe zakłady, niczym w serialu "Alternatywy 4" o wynik meczu, tu o to do jakiej ceny spadnie (załóżmy w tym roku) kurs Energii ? Tylko proponowałbym przemyślane typy - najlepiej jeszcze z krótkim, merytorycznym uzasadnieniem. Nie czcze życzenia typu "O zł, bo te co mam to mam za darmo i za tyle chciałbym dobrać ". Zobaczymy kto najlepiej przewidzi spadek, bo wskazania co do wzrostów typu "46 zł + 20%" nie bardzo się sprawdzają i wyglądają na mało aktualne i realne... :))
  • Re: Forumowe zakłady :) Autor: ~tor [31.61.183.*]
    Najpierw pokaz ze masz akcje
  • Re: Forumowe zakłady :) Autor: ~Oko [46.113.12.*]
    ~tor - zakłady są dla chętnych. Nie ma obowiązku w nich uczestniczenia. Nawet trochę cię rozumiem, że po twoich ostatnich regularnych zakupach po wyższej cenie niż jest aktualnie (przyjmuję, że faktycznie kupowałeś
  • Re: Forumowe zakłady :) Autor: ~tor [31.61.183.*]
    Tu pare lat temu wiekszosc pokazywala ile ma akcji -jesli ktos pytał wiec jest zaufanie a to podstawaawa Niektorzy pokazywali takie ilosci ze zapewne mialbys problemy ze snem Zobacz pomimo duzych spadkow nikt nikogo nie łaje -z nimi nawet zgubic nie szkoda
    ~tor - możesz pokazywać co chcesz, komu chcesz, kiedy chcesz i gdzie chcesz - nic mi do tego, nie moja sprawa. Ja, ani ciebie, ani nikogo innego nie pytam czy masz akcje. Jak ktoś pisze, że ma to zakładam, że ma, jak pisze, że nie ma to zakładam, że nie. Jak pisze nieprawdę - jego sprawa. Mnie to nie interesuje. Co do ilości akcji i bólu głowy - zakładam, że nikt nie ma tyle co Orlen i głowa mnie z tego powodu nie boli. Jak nie zrozumiałeś mojego posta o typowaniu ceny albo nie chcesz brać udziału - omiń... :)
    ~tor - nieszczęśliwie ucięło mi odpowiedź, więc zamieszczam jej drugą część - perspektywa wskazania ceny, do której akcje Energii spadną w tym roku może być dla ciebie bolesna czy wręcz porażająca... :)
  • Re: Forumowe zakłady :) Autor: ~darek [79.185.196.*]
    ale żeby się zakładać,na wzrost czy na spadek to trzeba wiedzieć z kim ma się do czynienia,bo np.zysk 10% dla jednego to na wieksze chipsy, taki ma potencjał inwestycyjny,a dla drugiego to np.milion zł,warunek podstawowy to trzeba mieć akcje,więc najpierw pokaż w arkuszu,że je masz,znajdż miejsce,poinformuj forum i wystaw,chociaż raz bądż wiarygodny
  • Re: Forumowe zakłady :) Autor: ~mam_5k_akcji [94.42.185.*]
    Stawiam piątaka na 10.00 zł.

Dyszka, bo to granica psychologiczna, poniżej której zaczną dokupować ludzie tacy jak ja, tzn tacy którzy sobie postanowili już tylko czekać na finał, ale poniżej skandalicznej 10 to jestem gotowy tam wpakować kolejne pieniądze na dowolnie długi okres czasu. Nie szukajcie logiki. Dopóki firma nie będzie się zachowywać normalnie, czyli, dopóki nie zacznie wypłacać dywidendy, to ceną rządzą tylko i wyłącznie emocje. Kondycja firmy nie ma tu absolutnie żadnego znaczenia.
  • Re: Forumowe zakłady :) Autor: ~darek [79.185.196.*]
    ale chyba jakieś minima logiki w zachowaniu tego niby rynku obowiązuja,już teraz Energa więcej zainwestowała tylko w 24' niż wynosi jej kurs rynkowy,5 mld inwestycji/wycena rynku 4.5 mld,albo inaczej 11 zł teraz,to 6-7 zł w 20' względem siły nabywczej pieniądza
  • Re: Forumowe zakłady :) Autor: ~Leszcz [87.206.116.*]
    7,80 pln . Tylko wówczas jeśli do gry wejdzie duży gracz. Pamiętam 0,90 groszy gdy byłem w Londynie i w plecy na papierze miałem 100tysi . Nie było to miłe ale wyszedłem z zyskiem :)
  • Re: Forumowe zakłady :) Autor: ~Openerem [79.184.103.*]
    Na tak rozchwianym rynku prognozowanie nie ma sensu
    Energetyka jest sektorem defensywnym niekoniecznie zależnym od ceł trampa więc tragedi być nie powinno zwłaszcza że ktoś ma piecze nad kursem i zbiera akcje z rynku a ja jak sprzedałem część pakietu to poniżej 10 zł pewnie zacznę odkupować- za tydzień wyniki roczne i konferencje zobaczymy czy któryś prezes czegoś cenotwórczego nie chlapnie co zadecyduje o kursie
  • Re: Forumowe zakłady :) Autor: ~Splendid [89.64.16.*]
    w przypadku Energa ma to znaczenie na poziomie zeszłorocznego śniegu
  • Re: Forumowe zakłady :) Autor: ~Pepe [84.205.172.*]
    Stawiam na 9 zł. A dlaczego? bo fundusz fafary uciekają z akcjonariatu na polecenie fąfary i cena mu obojętna bo i tak sprzedaje nie swoje akcje
  • Re: Forumowe zakłady :) Autor: ~eng [109.173.215.*]
    Dnia 2025-04-04 o godz. 18:45 ~Pepe napisał(a):
    > Stawiam na 9 zł. A dlaczego? bo fundusz fafary uciekają z akcjonariatu na polecenie fąfary i cena mu obojętna bo i tak sprzedaje nie swoje akcje

A ja stawiam na 9,2-9,4, bo kurs nie spadnie poniżej dna fali 4 z wiosny 2024.

• Re: Forumowe zakłady :) Autor: ~Karo [188.146.34.*]
    Ja mam cel zacząć akumulację od 9,50. Te poziomy powinniśmy zobaczyć najpóźniej w maju jak już będzie wiadomo, że nie będzie dywidendy. No chyba że ziści się moje podejrzenie, że Orlen będzie podnosić kapitał. Zdjęcie z giełdy będzie wg mnie po 15-20
  • Re: Forumowe zakłady :) Autor: ~Woyd [88.156.129.*]
    tez podazam sciezka Warrena Buffeta i czekam z kasa na zakupy
  • Re: Forumowe zakłady :) Autor: ~1234 [209.206.18.*]
    Dobrze wiecie ,że niżej 10,90 nie spadnie i to tylko przez chwile.Wracamy na 12,50 zł w tym tygodniu.
[x]
ENERGA -0,11% 18,62 2026-03-11 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.