Scenarjo jest taki 1. Wyniki za marzec 280-300 mln usd 2. Wyniki za 1q 13-15 mln usd 3. Prognoza 3300-3600 wynik 60-66 mln usd 4. Skup akcji 5 mln usd 5.FF po walnym 40% 6. Wyniki kwiecień-grudzień - przychody plus 30% plus 30% netto Kurs na koniec roku 55 ziko.
Przy większym zysku niż podajesz mieliśmy tu mniejszy kurs. Wiem że rynek zaniża/zawyża wyceny, ale nawet skup tutaj nie da paliwa na przebicie 38-43 zł (ba - może być trudno nawet z 32 zł). Do wyższego kursu musiałbyś mieć: - dolar powyżej 4.3 zł, - zakończenie wojny, - stabilną sytuację gospodarczą globalnie, - prognozę zysku powyżej 80 mln zł.
Jeżeli będziemy kontynuować trend wzrostowy i przebije ATH, to nowe obstawiam między 33 a 38 zł. Ale to wszystko to tylko moje zdanie, możesz mieć inne.
Z poziomów nędzy trudno rachować jak przyjdzie chciwość. Przykładowo na Torpolu jak było po 12 ziko to maks wydawał się 30 - zrobili 22/23 był opad ponownie na 12 pln i mimo gorszych wyników dywidend jest 40ziko a anale piszą o 50 ziko. Daj odpowiedni czas odpowiedni akcjonarjat (a ten niby ten sam ale jednak inny)i poziom 50 ziko nawet przy 60 mln usd.). A skup odpowiednia ilość mamony przy dobrtym prowadzeniu może zrobić cuda co prawda cudem to można nazwać że przy wynikach za ostatnie 3 lata tej wyceny nie było - ale kilka fuksów po drodzę było więc można to bylo jakoś wytłumaczyć sensownie. A nie sądzę żeby skupik był pod zasiorb raczej pod kopyto.
Marzec wg mnie będzie na +/- 0% (ramadan). Prawo w Kazachstanie zacznie tak naprawdę działać pod koniec maja i wtedy należy spodziewać się skokowego wzrostu przychodów.
Kupiłem pakiet za kasę oszczędzoną na zapłatę PIT z zysków za poprzedni rok :D Może pensja przyjdzie na czas z premią i będę z tego płacił, bo jak nie to kredycik :D
A tu cię mam Władysławie i co moje scenarjo optymistycznny się nie podobał a prawie w pkt. Ile tam się pomyliłem o połowę za q1 a moze pomyliłem to z Q2 che che - hmm też mi coś w przychodach też się pomyliłem i wyszły prawie 50%. ps. Dobrze ze mamy te akcje co ja 15k ty więcej bo jesteś profi.
Może tego od Bosia zgłosisz co kilka razy rocznie swoje prognozy na Asbis daje. Jeśli średnie szacunki były na poziomie 14 mln za q2 to Bosiowe wydając reko w czerwcu z zyskiem za 2025r. ustawionym na poziomie 40 mln usd na ile liczyli za q2? Na 5 czy 7 mln czyli niech idą do psychiatry.