Nie wiem ale jakoś do mnie nie przemawiaja te teksty o zbieraniu bo tutaj były takie obroty że już dawano można było wszystko wyzbierać. Dajcie ten pakiet 250 tyś sztuk na 65 gr a oddam wam z radością. Pytanie brzmi skoro spółka tak bardzo potrzebuje pieniędzy że ogarnęła finansowanie na 10 mln zł i 2 mln pożyczki to dlaczego nie zrobiła emisji akcji po 1 zł tylko 10 gr ? Jaki jest sens takiej emisji inny niż gigantyczny zarobek dla tych co ją objęli ? Takie 510 tyś zł z emisji po 10 gr wydaje się być śmieszna kwota w porównaniu do milionów które potrzebują. Dlaczego emisja była po 10 gr ?
Spytaj spółkę, dlaczego zrobili emisję po 10 groszy. Możesz zadzwonić. Spytaj dlaczego nie zrobili emisji po 1 pln przy zablokowaniu akcji na 12 miesięcy. Misiu, no co Ty ...
Może Łuk, nikt nie chciał dać. Zadłużenie firmy i wskaźniki oszałamiające nie są i nie były C/WK 666.67 +663.40 >~sector* C/P 1.96 +0.62 >~sector* ROE -13 733.33% -13 736.27% >~sector* ROA -71.34% -72.85% że chcicę budziły. Neutralny inwestor i zarazem strażnik finansów swojej fundacji jest pewnego rodzaju silnym gwarantem dla MDT, Facet realnie wyłożył ponad 2,3 mln pln/ za ok. 3.3 mln akcji (choć 2 pożyczył, a ze zwrotami jak cos nie pójdzie nie zawsze różowo jest) więć ma obligo zapłacić za akcję 0,7 pln - więc realnie - 30 gr. poniżej wartości rynkowej/za akcje - ale kasy wykłada 30 gr. powyżej wartości rynkowej. Czy gdyby pojawił się mocny inwestor branżowy to dałby więcej i na takich warunkach? a właściwie co oznacza mocny Jeremi jakiś tam za 1.1 pln kupił małe kilkanaście % Healthnomica - to ile ta firma jest warta? 10 -20 mln? kols to nie jestMoże lepiej jest gdy jest na dzisiaj rozdział i MDT musi urosnąć w ciało. Gdyby Healthnomic kupił taki sam pakiet za te 30 gr. (dyskont za know how- wszystko etycznie) to zapłaciłby 1 mln złotych - co prawda bez kredytu, ale to on byłby głównym rozgrywającym a MDT wasalem i pewnie szybko w jakiejś formie zostało by na sznurku decyzji innego podmiotu. I nawet te 10 mln o których wspominasz nie do końca mogłoby zasilić to co MDT ma do rozwinięcia-tylko badania Healthnomica. Wierzmy Kaimowi-wydaje się, że to życiowa szansa dla niego, a Nam może tzw czarnego konika NC zbiegiem okoliczności zapędziły do naszej stajni
zostało 300k akcjiz tej emisji. Możesz nigdy nie poznać tego inwestora. Progu nie przekroczył i ma pełne prawo zachować anonimowość- i nie musi to być koniecznie Fundacja. Może to być Jan Kowalski równie dobrze jak każda inna osoba prawna czy fizyczna
Dobra mój błąd. Nie policzyłem tylko utkwiło mi w głowę że objęły je dwa podmioty także faktycznie nikt się raczej nie ujawni tylko za 12 miesięcy zgarnie ładny zarobek.
Jeżeli na poważnie tak uważasz, to sprzedaj dzisiaj. Prawie 60k do 39 gr/szt -czyli jakąś średnia będziesz miał za 0,395 gr. albo wybacz - zaczynasz pisać pod spidera, iwestora i całej tej spekuły-co graja na zbitki. Daj czas czasowi, albo jak wierzysz, że za rok 0,1 pln "carpe dios"
Dokładnie tak. Tutaj kupuje się to - co będzie po asymilacji akcji "rozdawanych" po 10 groszy. Bo nie wiadomo, czy asymilacja będzie za rok, czy za dwa. Nie wiadomo kto jeszcze zostanie obdarowany. Jeśli to koniec darowizn, to sytuacja jest inna - niż gdy darowizn będzie jeszcze 10, 50 czy 100 milionów. Zatem czy warto tu tracić czas ? Przy takiej skali ryzyka !? Czas pokaże.