...już caly majątek spółki na tę grę oraz blisko 10mln pożyczki od Plw. Pierwsze 300tys.kopii idzie na spłatę długów. O ile w ogóle tam dojdzie. Pikseloza rzadko kiedy dochodzi do tych pułapów
Nie wprowadzaj w błąd, od Playway dostali 4 miliony i jeszcze nie wykorzystali tych pieniędzy. Powtórzę jeszcze raz - nie wprowadzaj w błąd. Taniej już nie kupisz
Taaa a dokładnie 100.000 sz i wszystkie koszty zwrócone. W kilka godzin 400 osób jest na Kickstarterze na tej "pixelozie ". Także trzeba było nie sprzedawać. Wystarczy poczytać komentarze
4,4 mln od Playway i 600 tysięcy własnych środków, to jest gra za 5 baniek synek. A teraz dodatkowa darmowa kasa z Kickstartera na lepszą muzykę i dodatkowy marketing. Możesz ssać
Pierwotnie Holstin miał oferować około 5h rozgrywki, teraz deklarują już 20 godzin. Gra bardzo mocno się rozrosła, nic dziwnego, że przekroczyli ustalony budżet.
Nie przekroczyli, nie wprowadzaj w błąd. Budżet to 5 mln i kasy starczy na wszystko mimo rozrośnięcia gry do wielkości indie premium, prezes wielokrotnie o tym mówił. Kickstarter jest przede wszystkim dla jeszcze większego marketingu i promocji gry, zobacz jak gracze pozytywnie zareagowali na tą kampanię
Kasa z kickstarter z tego co słyszałem ma być na dodatki itp. Byłem na stronie kicka i widziałem jakieś 500 followersów, muszę doczytać na co to ma być. Nie chciałem wprowadzić w błąd, chodzi o to, że chcą zrobić dużo więcej niż zakładali bo popularność przerosła ich pierwotne założenia, stąd zbiórka. Dodam tylko, że akurat na playliście mam utwór z trailera: