Konferencja -> Technologicznie firma przygotowana do wzrostu. Logistyka na niespotykanym poziomie. Strategia Sinsay chyba jest realna. To co budzi wątpliwości to pozostałe brandy. Zbyt mało było na ten temat. Taka prezentacja robi wrażenie stawiania wszystkiego na jedną kartę. Dla mnie zbyt mało było wyjaśnień dlaczego wynik netto był kolejny raz poniżej konsensusu. Tak jak by ich to w ogóle nie interesowało.To daje pożywkę Shortom do manipulowania kursem.
Kurs dalej spada czyli konferencja potwierdziła obawy, które widac na wykresie.
Bez przesady. LPP to nie Pepco - ma jeszcze inne brandy; nie tylko Sinsay. Myślę ze po konferencji dostaną feedback od funduszy, że źle ją przygotowali. Tak się zachwycili swoim pomysłem - Sinsayem, że zapomnieli o wynikach i ich obronie. Prezes mówił że zysk jest ostatecznie najważniejszy i… zamiast wytłumaczyć skąd rozjazd z konsensusem cały czas gadał o wizji która za trzy lata. Konferencja po wynikach powinna omówić wyniki i wyjaśnić skąd gorsze niż się wszyscy spodziewali. Dla przedstawienia wizji powinien być osobny panel. Ich PR jest do bani. Na szczęście firma jeszcze nie.
No cóż trzeba poczekać na wyjście Shorta i mieć nadzieję, że fundy będą chciały podciągnąć kurs.
Dwa dni i 11% spadków na LLP. jakie czynniki se na to składają? - 2% wczorajszego WIG20 - 2% dzisiejszego WIG20 - 3% (to widać na wykresie z wczoraj) - wystąpienie Piechockliwego i zarządu LPP - 4% wynika z niedowiezienia konsensusu.
Pewnie trochę czasu spółka potrzebuje żeby naprawić to na co ma realnie wpływ - te 7% kiepskiej konferencji i lepszego zarządzania wynikiem. Zapewne będzie to poprawione.
Mam też taką refleksję I jednocześnie pytanie: kto wymyślił, żeby do rynku komunikować nową strategię w taki sposób. czy oni naprawdę liczyli że info o 6000 tys sklepów powali rynek z zachwytu? Nie pomyśleli, że pierwsze co przyjdzie na myśl to będzie pytanie o koszty w krótkim terminie 2 lat i zdolności realizacyjne? w Ostatnich zdaniach Piechocki próbował to racjonalizować, ale to było na zakończenie i zbyt słabe, żeby było dobrze usłyszane.
Trzeba poczekać, a LPP prosimy o większa uwage dot. PR do inwestorów.
Jesteśmy po dołku ceł choc duzo brakuje do odrobienia spadków spowodowanymi cłami. Druga kwestia to spadki spowodowane konsensusem z czapy. Minęło trochę czasu i fundy zorientowały się że ich ocena i konsensus były przeszacowane - doznały olśnienia że LPP żeby realizować swoje inwestycje ponosił ponad normatywne dodatkowe koszty o czym nie pamiętali opracowujac konsensus. wracamy do racjonalnej oceny spółki.
dzis Jest kolejna próba, która chyba warto przetrzymać. Za chwilę kurs może spadać bo niektorzy zrealizują swoje zyski lub wykorzystają odbicie do wyjścia.
Wg mnie do maja jest szansa na powrót na 18k, a po drodze można załapać się na dywidendę. Warto chyba poczekać.
A ja trochę mam , ale i nie mam ( mam pół akcji )… , ale myślę i zobaczę , może kupię jescze cos .. koło jakoś tak może , no : ćwiartkę kupię a może i nie .. chciałem Was bardzo, bardzo
o tym poinformować … na prawdę bardzo . Liczę na lajki od Was .. albo już lepiej sam sobie zalajkuje siebie . ( na wszelki wypadek ) kocham Was .. ps’ tylko tych kocham co mnie pochwalą .. to pachnie mi …trochę spadkiem
Albo wzrostem też pachnie .. ehh taki jestem fajny i super , że ho ho ❤️ już mi się pokręciło w głowie .. hihihihi hihihihi