Już nie mogę tego słuchać zbieranie akcji, akumulacja itd.a kurs znowu coraz niżej. Aż strach pomyśleć co będzie po odcięciu dywidendy (obym się mylił) jedyne wyjście to czekać może uśrednić po odcięciu i jeszcze z rok, dwa powisieć
Ustaw kupno po 76.6 do czerwca Jest takie coś od wczoraj FTENM25 i ma taką właśnie wartość. Dla mnie to oznacza, że ktoś z dużą ilością pieniądza założył się że wkrótce będzie taki kurs.
Na tą chwilę na GPW są notowane 3 kontrakty terminowe. Mają one kolejno wg dat otworzenia oznaczenia : FTENU25 (25.03) 86.5zł , FTENZ25 (26.03) 80 zl i wczorajszy hit FTENM25 (1.04) wartość 76.6zł. Wg tego ostatniego to to wszystko co kupujemy teraz to sami sobie fundujemy dywidendę a nie żadne TSG. Więc Ktosiu przenieś swoje konto dostępowe do GPW z budki z kebabem do prawdziwego biura maklerskiego i jak to zrobisz, prześpisz się z problemem to idź i zamelduj koniowi, że pojąłeś jak tu robią z ciebie ciężkiego frajera.
JJ, aby ci to wytłumaczyć jak w szkole. Aktualna wartość kontraktu nie zdradza poziomu na którym będzie rozliczony kontrakt, inaczej byłaby to idealna predykcja. Kontrakt Czerwcowy dyskontuje dywidendę, so what? Wpadłeś zrobić kółko? To masz problem...
Ja się tak na Aliorze bawiłem. Kupiłem po 18 i byłem "smutny" jak spadł na 16. Ech, ciekawe czasy..
Johny stratą 2,5 złotych na akcji w ogóle się przejmuję.tym bardziej, że przetrwałem krach z 2007/8 roku gdzie mi duża 1 wyparowała.. I to, że kontrakt to nie rekomendacja też wiem. Tu na TSG dziś wytropiłem 3 kontrakty terminowe gdzie z dnia na dzień mają b.duzy spadek wartości i tyle. I jeśli ktoś ryzykuje ciężką forsą i zakłada kurs 76.6 (a dopiero co był 93) to jaki sens ma kupować teraz akcje TSG? To moje dywagacje i tyle.