I dlatego jak wszystko ruszy i kurs wystrzeli, to Wy będziecie sprzedawać, a nowi będą dokupywać. Tak jest zawsze, kasa na giełdzie idzie od niecierpliwych do cierpliwych. Ja na Synektiku zacząłem zarabiać po 5 latach, ale akcje kupione po 10 zł mam obecnie po 200. Tutaj będzie podobnie, zobaczycie.
Dobrze, to Ci napiszę dlaczego jestem wq na Prezesa i spółkę.
W mojej subiektywnej ocenie Prezes przespał certyfikację o co najmniej dobry rok. Wiem, bo w takich procesach siedzę ... Z czego wynika taki poślizg, nie mam pojęcia: z braku wiedzy Prezesa, z braku środków (aczkolwiek pod coś były emisję dla "wybrańców").
Z tego powodu, że przespał certyfikację, mamy co mamy, czyli kurs szoruje po dnie, brak zainteresowania spółką. Spółka nie załapała się na wzrosty jak Synektik, a teraz ma bardzo problem żeby była zauważona jako spółka z kategorii obronności.
Tak, masz rację w pełni się z Tobą zgadzam, ale... mamy sporo produktów i to PO BADANIACH KLINICZNYCH który każdy z nich może przynieść kosmos na kursie. Wszystko (produkty) jest opisane na LinkedIn. Spółka nie jest zadłużona jak np. PURE czy Medinice , których projekty wymagają po klikadziesiąt milionów na badania. Tutaj moim zdaniem chodzi o SPRZEDAŻ , jak ona ruszy -niezależnie na którym projekcie to będą dziesiątki milionów złotych. A są jeszcze nici hirurgiczne itp. BARDZO dobrze, że CEO jeździ, stara się , pokazuje produkty i nazwę YOSHI, uwież mi , że nawet do teraz jak mówię znajomym że mam duży pakiet Synektik to się pytają a co to ? Tak pisałem wcześniej , cierpliwości brakuje, ale czy warto mieć akcje Yoshi ? Oczywiście że TAK. Już nie mówię ot tym, że jadą na EXPO do Japonii, startują w wielu konkursach itp, i nie zapominajmy,że na tych konkursach medycznych zdobywają często NAGRODY . Jest wielki potecjał , szansa na kurs w okolicach 100 złotych ? JEST . Czy będzie to wykorzystane ? ZOBACZYMY.
Masz na Synektik 2k% i jeszcze nie realizujesz? Na co Ty czekasz?
Skoro masz tam taki duży pakiet to sprzedaj chociaż połowę z ogromnym zyskiem i wejdź tutaj. Kup 250k papieru za około pół miliona mało prawdopodobne stracisz a możesz zyskać 100% jak potrzymasz z rok.
Masz zysku 2k% i jeszcze nie realizujesz? Na co Ty czekasz? Jak masz duży pakiet to kup za pół miliona 200k papieru na Yoshi. Wierzysz w spółkę no to przecież liczysz chyba na 100% zysku w tym roku.
Oczywiście, że część na Synektiku zrealizowane, reszta poczeka na 300 zł. Yoshi dokupuję w miarę informacji płynących ze spółki( obroty na papierze tu są dla mnie decydujące też), i nie liczę na 100 a na 1000 procent w przeciągu dwóch lat.
Dnia 2025-04-03 o godz. 11:39 ~Inwestor napisał(a): > Oczywiście, że część na Synektiku zrealizowane, reszta poczeka na 300 zł. Yoshi dokupuję w miarę informacji płynących ze spółki( obroty na papierze tu są dla mnie decydujące też), i nie liczę na 100 a na 1000 procent w przeciągu dwóch lat.
Kłamiesz, albo masz minimalną inteligencję finansową, a dlaczego? Biorąc pod uwagę twoje zaangażowanie w naganianie na papier Pinokia, można domniemywać, że jesteś insiderem lub kimś kto jest bardzo mocno przekonany o sukcesie d. Acrebita (nie biorę pod uwagę, że działasz w złej wierze, czyli piszesz coś innego niż to w co wierzysz, może błąd z mojej strony...). W takiej sytuacji oczekiwanie na możliwy wzrost 50% na Synektiku w rok, zamiast wejście w papier, który rzekomo ma przynieść 1000% w "przeciągu dwóch lat" jest..... tutaj wpisz odpowiedź lub niech inni wstawią....
Żeby była jasność NIE naganiam na spółkę, przedstawiam fakty, daję im poprostu szansę , bo tak jak pisałem PERSPEKTYWY są. Będzie płynność, będzie GPW to i pakiet zwiększę. Mam żelazną zasadę,że nie inwestuję więcej niż 5% całego kapitału w dane aktywo.Chciwość to najgorszy doradca.
Jakbym miał "spory pakiet na Synektiku kupowany po 10zł z zyskiem 2k procent tp bym to sprzedał. Tym bardziej jak gościu jest pewny, że tu będzie 1000% w dwa lata.
Niech ma nawet marne 10k papieru tam to za 2mln zł może kupić tutaj +- 800k akcji.
Przy wzroście o 1000% robi 8mln zł w dwa lata. Czuć lekkim mitomanem, ale może przeze mnie przemawiać zazdrość bo ja mam tutaj tylko 38k papieru zamiast 800k.
123 nie dyskutuj z tym gościem bo to nie ma sensu. We wrześniu obiecywał że będzie MDR za miesiąc. Mamy kwiecień a tu cisza. Cokolwiek piszesz, rzeczowo i na temat, na chłodno, inwestor odbija i wyzywa od trolli spadkowych. Nie ma sensu się ścierać.
Dnia 2025-04-03 o godz. 11:52 ~123 napisał(a): > Dnia 2025-04-03 o godz. 11:39 ~Inwestor napisał(a): > > Oczywiście, że część na Synektiku zrealizowane, reszta poczeka na 300 zł. Yoshi dokupuję w miarę informacji płynących ze spółki( obroty na papierze tu są dla mnie decydujące też), i nie liczę na 100 a na 1000 procent w przeciągu dwóch lat. > > Kłamiesz, albo masz minimalną inteligencję finansową, a dlaczego? Biorąc pod uwagę twoje zaangażowanie w naganianie na papier Pinokia, można domniemywać, że jesteś insiderem lub kimś kto jest bardzo mocno przekonany o sukcesie d. Acrebita (nie biorę pod uwagę, że działasz w złej wierze, czyli piszesz coś innego niż to w co wierzysz, może błąd z mojej strony...). W takiej sytuacji oczekiwanie na możliwy wzrost 50% na Synektiku w rok, zamiast wejście w papier, który rzekomo ma przynieść 1000% w "przeciągu dwóch lat" jest..... tutaj wpisz odpowiedź lub niech inni wstawią....
Zamawiający sponsorowany artykuł na bankierze chyba miał wiedzę o tym, że Demo Day zakończy się klęską - przynajmniej obecny kurs na to wskazuje, a te dwie laurki dla Sprawki o ukończeniu Akademii i od v-ce gub. Nevady były na otarcie łez... zobaczymy co przyniesie nowe ESPI na linke...