Wolność słowa podyktowana czym(?) Współczuję takiej pracy na rzecz zleceniodawcy, to żenada:(( aby za parę groszy od postu "sprzedać się"(?)
Pomimo moich niekoniecznie dobrych doświadczeń z rynkiem akcji(więcej wpadek niż zysków/sukcesów), to nie udzielam się ciągle na forach Bankieru lub tym podobnych, aby torpedować i szkalować spółkę oraz jej akcjonariuszy obecnych i przyszłościowych, gdyż to jest moje wyłączne doświadczenie i nie mam zamiaru obarczać tym swoim niepowodzeniem innych forumowiczów. Niestety tak to jest już w życiu, że nauka kosztuje:) Pomimo obserwowania w pewnym momencie SNT i zauważenia jego potencjału i zakupu akcji, niestety nie wystarczyło determinacji mojej aby trzymać akcje od kilkunastu zł do teraz(byłoby tego sporo/ilości szt w ramach moich możliwości). Po kilku latach nie obserwowania SNT, w ub.roku wpadł mi jakiś zakup małej ilości akcji(w ramach intuicji) w porównaniu do wcześniej posiadanego pakietu i dalej trzymam, dokupując małe ilości na ile pozwalają fundusze, gdyż obecnie wierzę w potencjał tej firmy. Piszę to tylko po to aby nowi, niedoświadczeni akcjonariusze, czytając forum bankiera, nie podejmowali pochopnie decyzji inwestycyjnych na podstawie innych wypowiedzi forumowiczów("pracujących" na niekorzyść spółki, lub frustratów, którzy stracili i nie mogą się z tym pogodzić, wylewając swoje żale na forum!). Pozdrawiam szczególnie wiernych Akcjonariuszy SNT(mnie zabrakło w pewnym momencie tej wiary i dlatego ponownie jestem posiadaczem akcji tej firmy, ale nie w takiej ilości jak wcześniej:(
Na ostatniej konferencji wynikowej deklarowano, że do końca 1q zostanie złożony wniosek do FDA i oczekiwano, że w ciągu miesiąca firma powinna dostać zgodę. Zatem zastanawia mnie czy taki wniosek złożono czy mimo 1,5 roku transferu technologii do Usa jeszcze nie. Jako osoba posiadająca akcje naprawdę chciałbym wiedzieć i rozumieć dlaczego tak to się przeciąga. Nie piszę tego aby "szkalować" spółkę ale w obawie o swoje finanse, nie ukrywam, że na decyzje o trzymani akcji w tej cenie wpływ ma kardioznacznik, martwi mnie wizja podziału, gdyż może to sugerować że komercjalizacja (której spodziewano się już stosunkowo niedługo - wypowiedzi z forum z przed 2 lat) wcale tak szybko może nie nastąpić. Chętnie przeczytam jakieś przemyślenia na ten temat a nie że jestem trolem bo nie piszę o mega wzrostach.
Jakiej odpowiedzi się spodziewasz oprócz: jesteś daltonem, wkrótce 100. Co mają ci napisać, że znów jakaś obsuwa, dali ci temat zastępczy podział i ciesz się.
Re: Róbcie tak Autor: ~Zwyklyleszcz-krytyk [188.146.24.*]
I to jest jedyny argument,bo członek zarządu sprzedawał.Podobnie jak wtedy gdy Prezes sprzedawał swój 5% pakiet po 70zl centralnie na rynku,wtedy na watku był ten sam argument.
nie tylko sprzedaż ale jesli wie się cos wiecej to jak najbardziej.. tak jak napisal obserwatorpolitycvzny.. Stany to mrzonka i po to zostanie załozona druga spółka.. a Ty krytyku lepije pomysl czemu nie ma zadnych wiesci odnosnie Stanów w przekazie firmy.. klocek do klocka budujemy prawdziwy obraz
Re: Róbcie tak Autor: ~Zwyklyleszcz-krytyk [188.146.24.*]
A jakie ty masz podstawy,jaka ty masz wiarygodność by "anonimowo" twierdzic ,że zarząd oszukuje rynek i inwestorów?Podaj przykłady gdzie spółka i w jaki sposób na czymś oszukała i nie wywiązała się z zapowiedzi? Tylko mi nie pisz o opóźnieniach,bo ten argument akurat jest częstą normą w biotechnologii i viceprezes nigdy tego nie ukrywał i na konferencjach i o tym wspominał.
Re: Róbcie tak Autor: ~Obserwatorpolityczny [37.47.157.*]
Wg mnie projekt w USA albo zostanie wygaszony albo potrwa jeszcze z 5 lat i chcą go wydzielić do nowej spółki by notowania"starego" synektika za bardzo nie "ucierpiały". Tak więc w sprawie kardio nie wierzę zarządowi już w ogóle jeszcze chwila i pierwsze patenty wygasną. Co do dystrybucji sprzęty są spolki na GPW z niższym C/Z i z większą coroczna stopa dywidendy . Ciekaw jestem też polityki celnej UE bo może się okazać że sprzęt drastycznie podrożeje .
Co mają ci napisać? Że zamiast konkretów znów dostali wizje bogactwa? Z kim chcesz dyskutować jeśli nie piszesz o ath to jesteś trolem a nie partnerem do dyskusji. Sam jestem ciekaw co usłyszymy na konferencji wynikowej, czy początek badań do wakacji czy po założeniu drugiej spóliki. Swoją drogą to chłopaki z NN dokonali zakupu życia :)