• czy to nie nadaje sie do KNF Autor: gme [109.95.143.*]
    Pytam czy to że co dzień na koniec sesji jakiś najemnik zaniża kurs jest normalne ?
  • Re: czy to nie nadaje sie do KNF Autor: ~Adam [89.64.67.*]
    Tu nic nie jest norlamen. Zauważ, że w dzień miałeś prawie +4 i za dwie minuty zjazd z 0.283 do 0,256, kto tak sprzedaje akcje. Kto chce sprzedać swoje akcje jak najtaniej. A to, co się dzieje często w końcówce sesji to już jest jakaś żałosna zabawa. Nie wiem, kto ma w tym interes, ale widać ktoś ma.
  • Re: czy to nie nadaje sie do KNF Autor: ~Marcin [77.222.255.*]
    To już jest w trakcie dochodzenia.

Komunikat ws. decyzji podjętych przez Komisję Nadzoru Finansowego 21 lutego 2025 roku

Data aktualizacji 21 lutego 2025
  • Re: czy to nie nadaje sie do KNF Autor: ~Adam [89.64.67.*]
    Widziałam to, ale pamiętam też, że KNF składał zawiadomienie w 2022 i cisza. Ludzie, którzy za to odpowiadają lub manipulują kursem spółek chyba czują się bezkarni albo bezpieczni. Jednak 3 lata to bardzo dużo czasu, a tu cisza. Wygląda na to, że te zawiadomienia są skaladane chyba dla spokoju sumienie lub pod naciskiem zgłaszających, ale nic z nich nie wynika.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [84.40.218.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: czy to nie nadaje sie do KNF Autor: ~Kol [94.254.166.*]
    Osobiście uważam, że każdy wyrok będzie dla spółki dobry, bo zakończy ten okres niepewności. Spółka zarabia coraz więcej i się rozwija. Niestety jedyne, co o obecnej sytuacji na nich ciąży to właśnie wszelkiego rodzaju postępowania. Oczywiście na pewno zostanie to wykorzystane do spadku kursu i zebrania akcji jak najniżej, ale w dłuższej perspektywie zakończenia tych spraw będzie dla spółki i akcjonariuszy korzystne. Proszę też zauważyć, że obecni akcjonariusze dobrze znają sytuację i wątpię, aby nagle po zakończeniu tych spraw chcieli akcje sprzedawać, a więc uważam, że każdy ruch w dół będzie tylko wynikiem próby odebrania akcji. Ja czekam na zakończenie tych postępowań i niezależnie od ich rezultatów nie sprzedam akcji, ale czekam z dalszymi zakupami właśni na taki ruch. Szkoda, że to tylko trwa, ale po oczyszczeniu się sytuacji mogą wrócić do wejścia na rynek główny, a przede wszystkim zaczną się komunikować.
  • Re: czy to nie nadaje sie do KNF Autor: ~Tomek [37.30.14.*]
    Może tak będzie, tylko czas ucieka, hossa również .
    A tutaj nic. Co do Maliniaka to myślę że on nie ma akcji ,
    tylko działa na czyjeś zlecenie. Jest tutaj ponad 5 lat.
    Pisał tutaj jeszcze za czasów Boruty...
  • Re: czy to nie nadaje sie do KNF Autor: ~Kol [94.254.166.*]
    Tomek, ale na NC nie było hossy.
  • Re: czy to nie nadaje sie do KNF Autor: ~Tomek [37.30.14.*]
    No tak, ale na głównym jest. W niczym to
    nie przeszkadza aby dobre spółki rosły.
    Patrząc na przychody I zysk netto,
    to jedna z najlepszych spółek na NC o nie tylko.
  • Re: czy to nie nadaje sie do KNF Autor: ~Megan [84.40.218.*]
    Widzę że trafiłem z komentarzem o maliniaku dlatego zgłosił adminowi a ten to skasował, dobrze widzieć
  • Re: czy to nie nadaje sie do KNF Autor: ~Muminek [176.102.90.*]
    Dnia 2025-04-02 o godz. 13:07 ~Megan napisał(a):
    > Widzę że trafiłem z komentarzem o maliniaku dlatego zgłosił adminowi a ten to skasował, dobrze widzieć

Tak, Maliniak już robił takie numery. Jeśli jakiś post trafia w jego czuły punkt, to zgłasza i były już kasowane różne posty, które go "obnażały".
    Poza tym jak mu się zadaje takie pytania, na które mu niewygodnie odpowiadać to milczy. Natomiast wydarzenia ze spółki np sprzed 5 lat to potrafi dziesiątki razy przypominać (jakby to kogoś na chwilę obecną interesowało).
    Kiedyś był w stanie się zakamuflować. Teraz właściwie już nie.

Ogólnie coraz więcej o nim wiemy.
  • Re: czy to nie nadaje sie do KNF Autor: ~Jami [31.0.91.*]
    Po prostu jak zamkna w pierdlu połowę zarządu to będzie sygnał kupna .
  • Re: czy to nie nadaje sie do KNF Autor: ~Kol [5.173.182.*]
    Nie znam tych panów, tak że osobiście mnie nie interesuje, czy będą siedzieć, czy nie. Ich zachowanie świadczy o tym, że akcjonariusze też ich nie inwestują. Kursem tez nie są zainteresowani, a i bez nich spółka będzie się dalej rozwijała i sobie radziła, ponieważ w takich spółkach ludzie, którzy są na niżych stanowiskach są bardziej odpowiedzialni niż prezesi. Nie zauważyłem jakoś ich wkładu w rozwój no może poza kosmiczną wycena IB. Może i było by lepiej, gdyby posiedzieli, ale to już zależy od sądu, a nie od wpisów na forum. Ostanie trzy wczorajsze transakcje pokazują, że zabawa trawa dalej i żadne zgłoszenia do KNF nic pewnie i dadzą. Miłego weekendu.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [94.254.152.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: czy to nie nadaje sie do KNF Autor: gme [109.95.143.*]
    Ale chyba podziałało bo na razie nie widać ich działania na akcjach
  • Re: czy to nie nadaje sie do KNF Autor: gme [109.95.143.*]
    i dziś było znów to samo zjechany kurs na koniec sesji
[x]
HUBTECH 2,97% 0,28 2025-09-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać