Już ci odpowiadam gdyż mam wglą do danych wrażliwych. To GrupaGdańska sypie z jednego do drugiego wora. Bawią się w marketmakera przed wypłatą dywidendy. W zeszłym tygodniu nie udało się im odebrać nawet jednej akcji bo jak mówią towaru dużo nie ma.
Nigdzie nie przeczytalem ze poparcie dla nowego rządu pada -Pepe? Co do krolika to jak mialbys kilkanascie doniesien do prokuratury to nie myslałbys o dywidendzie Co do przeciekow informacji to poprzednie doniesienie o kredycie pod 0.5% doszło na godz wczesniej na gielde /wzrosty/ a wiec ekipa jest bardzo hermetyczna Jedyną poztywna tu rzeczą moze byc fakt ze przy wzroscie całej energetyki przy takich cenach smiesznej perły pomorza powinno to zainteresowac inne fundusze /my bez kasy / a wiec przy tym nawisie przestraszonych akcji nie pojdzie to do 8,35
Faktycznie przecieków jakby nie było, ale jedno ale. Jak ma wejść fundusz jak obroty za małe? Patrząc po kursie to fundusze zainteresowane energetyką siedzą na Tauronie, Eneii, może też na PGE ale tam tego tak nie widać bo duża spółka. Na Enerdze nie ma ruchu. Osobiście nie spodziewałem się takiego obrotu sprawy po zmianie władzy, tyle zapowiedzi i nic. Jakby nie grupa Gdańska to spółka była by zapomniana przez Boga i partię, o ile już dawno nie została by zdjęta z giełdy po 6,80.
Moze wyciskają stary układ bo osoby powiazane z GG tych akcji nie sypią Z drugiej strony co dzien ktos te duze ilosci odbiera a na tym etapie my siedzimy bez kasy - gdyby nie przygotowana gotowka / funduszu? / to byloby -10% A akcji są jeszcze miliony -moze nie wszystkie bedą musieli oddać?
Wszystko bedzie dobrze -widac ze tłustym lisem na pokładzie nie chcą podejmowac zadnych decyzji zeby ten zwierz był jeszcze tłusciejszy Tak,tak to mogą byc te brakujace 25 ml akcji przewalanych od wyborow
nie podejrzewałem, że z energi zrobi mi się inwestycja długoterminowa - na szczęście nie potrzebuję tych pieniędzy na już. Spadnie bardziej to nie pozostanie nic innego jak dokupić bo wyjść z pakietu byłoby bardzo ciężko przy braku popytu. Orlen może zaklinać rzeczywistość i jak widać wydaje im się, że robi to doskonale ale w ten sposób nie przejmie spółki do końca!
Obława trwa immunitet zdjety z kolejnych europoslow a na pokładzie wsrod drobnicy skrywa sie tłusty lis albo i nawet stado lisow-to te brakujace 25ml akcji ktorymi sypia od wyborow ?
Myślicie, że za swoje słowa prezes Orlenu kiedyś odpowie, chociażby poprzez dymisję.
Jego słowa, w których potraktował mniejszościowych akcjonariuszy jak śmieci i zamiótł Nas z uśmiechem pod dywan spowodowały spadek kursu ENERGI o ok. 15%. Wszystko przy blasku fleszy na scenie GPW z banerami z tyłu mówiącymi coś o zaufaniu... (sic.)
W tym samy czasie pozostałe spółki energetyczne wzrosły średnio od 12 do 14 % . Niezły rozjazd kursów. Nie wkurza Was to że teraz powinniśmy być około 30% wyżej.
Przecież jego słowa w sposób oczywisty wpłynęły na kurs Energi i jej postrzeganie i były one działaniem na szkodę zarówno Energi jaki i Orlenu.
Marzy mi się by dziennikarze zajęli się takimi tematami i jak super wyglądałby nagłówek "Prezes Orlenu działa na szkodę akcjonariuszy celowo wprowadzając w błąd" (nie chcę używać bardziej dosadnych słów). Również jakiś reportaż np. w Czarno na Białym w TVN też byłby mile widziany.
Ponawiam kiedyś wypowiedziane słowa dlaczego się nie zjednoczymy i nie wytoczymy wojny medialnej przeciwko tym działoniom. Dla mnie media to nie IV władza, często ich siłą rażenia jest dużo większa i niejednych już zmiotły ze sceny politycznej. Piszmy wszędzie gdzie tylko idzie, od Premiera, NIK, MAP, posłów ktorzy rzekomo walczyli o Energę tj. Lewandowskiego, Pomaskę), idźmy to wszelkich mediów może ktoś podejmie rękawicę. I zawsze do wiadomości Prezesom Olrenu i Energi do wiadomości by wiedzieli że za swoje zaniedbania mogą odpowiadać.
Myślę, że Twój pomysł jest idealny. Tak jak piszesz należy nagłośnić sprawę, że Pan Trzciński z GrupyGdańskiej razem z Fąfarą krzywią dalej akcjonariuszy.
A nie myślicie, że ta podbitka do 15 zł była, żebyśmy drobnica mogła wyjść i odczepić się od nich? Żeby zostali tylko Ci co mają zarobić. Nie skorzystaliśmy to nam teraz pokazują, co nasz może czekać. Jakbym miał gdybać to mogą zrobić kolejlny podjazd pod 17zł i tam znów czekać. Pytanie tylko ile im jeszcze zostało czasu. Jestem pewny, że jak wróci PiS to zrobi kolejne wezwanie tradycyjnie w okolicach 6,80.
~wosiu - ale gdyby dla odmiany to Energa rosła a reszta energetyków stała albo spadała, to zapewne cieszyłbyś się, że dobrze wybrałeś, że Twoja spółka rośnie i nie przejmował kursami pozostałych energetyków? Trochę to zalatuje hipokryzją...