tak jak w temacie. zgodnie z uchwałą z dnia 28.06.2023 zarząd może skupować akcje do końca czerwca 25 r. Czyli jeśli skup miałby być to kwieceń, maj albo będzie trzeba podejmować nową uchwałę. myślę, że cena 60 zł jak ostatnio byłaby optymalna.
Dnia 2025-03-26 o godz. 10:48 ~MN napisał(a): > tak jak w temacie. zgodnie z uchwałą z dnia 28.06.2023 zarząd może skupować akcje do końca czerwca 25 r. Czyli jeśli skup miałby być to kwieceń, maj albo będzie trzeba podejmować nową uchwałę. myślę, że cena 60 zł jak ostatnio byłaby optymalna.
Na koniec 4 qw. 1,6 mln. w kasie. Z dużym prawdopodobieństwem dojdzie w okolicach 2- 2.3 mln. A dochodzą koszty budowy. Może być problem ze skupem.
Dnia 2025-03-27 o godz. 07:34 ~Badbed napisał(a): > Dnia 2025-03-26 o godz. 10:48 ~MN napisał(a): > > tak jak w temacie. zgodnie z uchwałą z dnia 28.06.2023 zarząd może skupować akcje do końca czerwca 25 r. Czyli jeśli skup miałby być to kwieceń, maj albo będzie trzeba podejmować nową uchwałę. myślę, że cena 60 zł jak ostatnio byłaby optymalna. > > Na koniec 4 qw. 1,6 mln. w kasie. Z dużym prawdopodobieństwem dojdzie w okolicach 2- 2.3 mln. A dochodzą koszty budowy. > Może być problem ze skupem.
Uchwała daje czas do końca czerwca2025 r. Na WZA w ubiegłym roku przekazali na fundusz skupowy 3,87 coś tam mln zł,i do końca czerwca mogą zrobić skup za taką kasę w każdej chwili. WZA z podziałem zysku za 2024 i tak musi być do końca czerwca ,więc nie ma problemu z przegłosowaniem przedłużenia i przeznaczenia środków z zysku za 2024r. Spółka na razie generuje ok.2,5 mln zł gotówki kwartalnie (zysk netto i amortyzacja),po wybudowaniu biurowca i wynajęciu powinno być 3-3,5 mln zł. kwartalnie. Mozna płacić premię pracownikom po uchwale WZA ,inwestować tylko za swoją gotówkę , a można też jak większość spółek płacić premię kwartalnie czy rocznie, inwestować z kredytów, spłacać kredyty z amortyzacji a zyski wypłacać akcjonariuszom w formie dywidendy czy skupów .To zależy od prezesa i akcjonariuszy.
weś sie funie niekop z koniem wpisy tego typu i zagrywki animatorusa sugerują zbliżający sie skupus jacuś to jeden z uczciwszych prezesof na tym bananusie jak powiedział ze bedzie skup to bedzie a jak spółka bedzie miala za mało dularof to pódzie do chałupy i przyniesie jednom skarete wiadomo z czym a matych skarpet .
Dnia 2025-03-27 o godz. 15:47 ~s8 napisał(a): > weś sie funie niekop z koniem wpisy tego typu i zagrywki animatorusa sugerują zbliżający sie skupus jacuś to jeden z uczciwszych prezesof na tym bananusie jak powiedział ze bedzie skup to bedzie a jak spółka bedzie miala za mało dularof to pódzie do chałupy i przyniesie jednom skarete wiadomo z czym a matych skarpet .
Ja osobiście liczę w tym roku na skup z zysków za 2023 r,czyli niecałe 2 zł/akcję. Za 2024 raczej nie ,chyba że będzie spektakularny wzrost kursu CPS czy coś podobnego.
Dnia 2025-03-27 o godz. 15:47 ~s8 napisał(a): > weś sie funie niekop z koniem wpisy tego typu i zagrywki animatorusa sugerują zbliżający sie skupus jacuś to jeden z uczciwszych prezesof na tym bananusie jak powiedział ze bedzie skup to bedzie a jak spółka bedzie miala za mało dularof to pódzie do chałupy i przyniesie jednom skarete wiadomo z czym a matych skarpet .
W ubiegłym roku zaproszenie było na początku kwietnia ,a skup pod koniec . Co do skarpet to jedna się powoli napełnia. marzec się kończy a kurs CPS znowu wyżej niż w grudniu.
Dnia 2025-04-03 o godz. 10:58 ~Jaca napisał(a): > Jak możecie pisać takie farmazony? Byliście pod siedzibą firmy? Nie? To nie wypowiadać się!
A co ma siedziba firmy do meritum? Jak byłeś to się podziel co widać? W Tajlandii było trzęsienie ziemi i budowany biurowiec runął ,a u nas raczej spokojnie.:))