Nie wiem kto teraz sprzedaje akcje skoro wyniki juz Tuz Tuz , a wyniski bede super wiec musi kurs podskoczyc w gore, energopol idzie w gore a wiadomo kto jest jego akcjonariuszem ,, wiec ....
Co obstawiasz? W kasynie jesteś!? Po co kolejne beznadziejne wątki że będzie 3 czy 5 zł?
A skąd wiesz że nie będzie 2,70 albo 1,80? Przestań wypisywać te pierdoły i do nauki się lepiej weź, może coś konkretnego wtedy będziesz w stanie napisać.
Czyżbyś pozbył się akcji że taki nerwowy się stałeś.Akcje są niedowartościowane i na dzień dzisiejszy to powinne kosztować minimum 5 zł. więc się nie pień. Teraz to tylko jak to muwią sprzedają leszczyki.
Moim zdaniem nic się nie zmienilo. Ktoś cały czas zbiera Jupka korzystając z przeceny.
Może trochę taniej będzie można ku[ić gdy USA otworzą się na duzym minusie i niektórym puszczą zwieracze.
Do owiech. . sam sobie kup okulary paszczaku , nie wiem po co tu jestes skoro nie masz cierpliwosci do gieldy, ja wiem co pisze, sam zobaczysz ze bedzie jeszcze ponad 3 zl i wtedy ci bedzie lysoo.. a to juz nie dlugo sie stanie.. zegnam
https://www.bankier.pl/wiadomosc/JUPITER-Wykaz-akcjonariuszy-posiadajacych-ponad-5-glosow-na-ZWZ-Funduszu-w-dniu-27-lipca-2009-r-1993084.html
POLICZCIE ILE AKCJI POZOSTAŁO W OBROCIE
Nie pozbyłem się, i nie zamierzam - wręcz przeciwnie. Tylko denerwują mnie takie posty jak kolegi Michała, w których bez argumentów wymyśla sobie ceną akcji, to że akcje są niedowartościowane wszyscy wiemy, napisałeś to już panie danzaw w tym tygodniu jakieś 100 razy, stosujesz metodę zdartej płyty? czy po prostu tu kończy się Twoja wiedza na temat giełdy?
Wystarczy sobie przejrzeć wskaźniki i wiadomo ile są warte akcje:
http://www.stockwatch.pl/gpw/jupiter,wiadomosci,wycena.aspx
Mam wrażenie że na tym forum są sami nowi gracze, jeden wątek o konkretach w którym nic nikt nie napisał od dawna.
Z tego widać że jeszcze za mało przypominania o tym że akcje są niedowartościowane a to dla tych którzy mają akcje by nie dali się wyleszczyć cwaniakom.Widzisz w dogrywce taki cwaniaczek zbił kurs 1150 akcjami i myślał że mu sypną a tu duża figa.
kolego mielenie w kolko o niedowartosciowaniu jupka nie ma sensu to wszyscy wiedza napisz dlaczego mialby to kupic potencjalny klient[czytaj inwestor]ja jego mam przekonaj sensownie innych pozdro robert
Nie mam zamiaru nikogo przekonywać.Myślący inwestor sam powinien wiedzieć gdzie szukać danych o spółce.Mam wrażenie że odzywają się Ci co sprzedali akcje.Zobaczymy co bedą mieli do powiedzenia po wynikach.
jesli piszesz na forum jakiejs spolki to na pewno masz jakis cel wiec pytam jesli jestes leszczem to na cos naganiasz jesl i inwestorem to wypowiedz sie merytorycznie
to ty sie udzielasz na tym forum ale odpowiem ci dlaczego ja kupilem jupka , po pierwsze c wk oraz pozostale parametry niedowartosciowane , po drugie wartosc spolek ktore posiada jupek rosna ,po trzecie plany inwesycyjne w deweloperke moim zdaniem trafione , poczwarte zmiana prezesa in plus ,po piate w tym czasie spolki inwestycyjne maja pole do popisu, po szoste ktos intensywnie zbiera papier -pozdro robert
niektóre argumenty trafione, niektóre - trochę mniej
najmniej przekonuje mnie niedowartościowanie - w uwagi na c/wk
W chwili obecnej główną częścią majątku jupka (według ksiąg) jest posiadany pakiet KCI (dewelopera). Wycena tego podmiotu jest wzięta z księżyca. Podobnie jak innych deweloperów. Dla przykładu - po nabyciu dewelopera Jupek podniósł jego wycenę (raport za I kw 09) o kilkadziesiąt mln. Ciekawe - biorąc pod uwagę fakt, że właściwie nie nastąpiła zmiana właściciela. Jupek (własność Hajdarowicza) kupił od Hajdarowicza. Podobnie ciekawie wyceniają pakiety posiadanych spółek, np: Energopolu.
Zbieranie i wzrosty - powody mogą być różne. Przykład - porównajcie w przeszłości dziwną zbieżność czasową zwiększenia skupu akcji własnych przez Jupka i wyjścia z niego Moski. W przypadku jupka wzrosty raczej oznaczają, że komuś zależy na wzroście a nie o skupowaniu. Problemem jest fakt, że nie wiadomo kiedy przestaniu MU zależeć...
PS Zmiana prezesa NAPRAWDĘ nie zmieniła nic w zakresie zarządzania jupkiem. Koczyk musiał tylko zmienić pieczątkę...
Do xxx Ja mam odmienne zdanie .Już nie długo bedziesz mógł się o tym przekonać.Co do Energopolu to jest świeży nabytek który dopiero bedzie liczył się w podniesieniu aktywów. Popatrz jakie pakiety są kupowane a jakie służą do zwalania kursu.Tu jest zbieranie akcji .Pamietaj jeszcze o tym że Jupiter ma skupionych prawie 6% akcji w celu umorzenia po umorzemiu wartość pozostałych akcji wzrośnie. Jezeli akcje są notowane 50% poniżej wartości księgowej to istnieje ryzyko że spółka moze być przejeta za połowę jej wartości o tym dobrze wiedzą władze spółki i być moze dlatego jest widoczny skup akcji.
energopol nie jest świeżym nabytkiem jupitera. Mają go od lat...
Nie zaprzeczam że aktualnie jest większy popyt od podaży - świadczy o tym rosnący kurs. Nie zgadzam się natomiast z podanymi przez Ciebie przyczynami: moim zdaniem kurs jest okresowo sterowany -co wiąże się z ryzykiem, że za chwilę sternikowi będzie się opłacało obniżyć kurs i wszyscy zostaniemy z ręką w ...
Jupiter praktycznie nie skupował akcji po obecnym (i niższych) kursie. Główna część skupu odbywała się pow. 3,5 zeta! To działanie nie miało nic wspólnego z podniesieniem wartości dla akcjonariuszy! Jak pisałem - było prawdopodobnie wynikiem jakiejś umowy pod stołem z WIELKIM INWESTOREM MOSKĄ.
Nikt nie przejmie Jupka. Hajdarowicz ma nad nim pełną kontrolę. Zresztą po co miałby przejmować? Czemu miałby go kupować dzisiaj po 2,2, gdy przez pół roku jupek walał się po 1,4? O tym czy jupek coś zarobi czy nie - decyduje Hajdarowicz. Jak będzie chciał to zaksięguje rezerwę na utratę wartości KCI i jupek wykaże 100 baniek straty. Jak będzie chciał wycenić go wyżej to jupek będzie miał 100 baniek zysku.