Hemp & Health w dniu 25 marca 2025 r. zamieścił na stronie internetowej spółki opracowanie: „Ilu Polaków korzysta z terapii medyczną marihuaną po aktualizacji przepisów?”. W informacji HMP wskazał m.in.: „Pod koniec lutego analizowaliśmy liczbę recept na medyczną marihuanę wystawionych po zaostrzeniu przepisów. Wyniki nie były jednak jednoznaczne – sprawdź, jak zmieniły się w dwóch pierwszych miesiącach 2025 roku”. Źródło:https://hhsa.pl/ilu-polakow-korzysta-z-terapii-medyczna-marihuana-po-aktualizacji-przepisow/
Ale jakie to ma znaczenie,jak Hemp nadal nie jest na rynku,nawet możliwe ze towar jeszcze nie zarejestrowany.Ciekawostki od miesiaca,coraz bardziej wygląda to na mydlenie oczu.
Autor: ~jawa_sen [31.0.90.*] Czasami piszesz mądre rzeczy, ale teraz kompletne bzdury Zapamiętaj: - w dniu 12.03.2025 r. Podpisanie przez spółkę stowarzyszoną umowy dotyczącej stałych dostaw zarejestrowanej w Polsce marihuany medycznej - w ramach aktualizacji pozwoleń do GIF musieli podać nazwę produktu i dostawcę
Wiesz jestem jak barometr na gieldzie na tego typu ruchy na rynku i tego typu upiekszanie gorzkiej prawdy pieknymi słowkami.Wiem kiedy coś sie przeciąga i kiedy idzie wszystko z planem.Z planem nie idzie od 3 tygodnì.potrafie wyczuc wybicie i takie też tu na forum napisałem..Ja kibicowałem i kibicuje spółce.Ale jak wcześniej pisałem umnie mają czas do końca tygodnia z info a w Kwietniu tracą wiarygodność.Co do tego typu raportów których nie czytam ze zrozumieniem...Czy znasz spółke Pure? To świeza sprawa...Tam były nie jakieś tam raporty kolorowanki,tylko konkrety a jak jest...
Autor: ~jawa_sen [31.0.90.*] Uwielbiam takie bzdury i mydlenie oczu. Umowa z międzynarodowym dostawcą została zawarta w dniu 12.03.2025 r., nie minęło jeszcze dwóch tygodni, a ten pisze „Z planem nie idzie od 3 tygodnì”
Autor: ~jawa_sen [31.0.90.*] Przeczytałeś raport z dnia 12.03.2025 r. o umowie z międzynarodowym dostawcą ze zrozumiem. Przepisy GIF też już znasz. To może w końcu nie będziesz pisał bzdur typu: „możliwe ze towar jeszcze nie zarejestrowany.Ciekawostki od miesiaca,coraz bardziej wygląda to na mydlenie oczu”.
Mam nadzieje że zapoznałeś sie z Pure.Ile może znaczyć,prawda objawiona z takich raportów kolorowanek.Wpis w obecnej sytuacji,źe najblizsze tygodnie mogą przeciągnąć sie na 5 tydzień,też moge napisać ze pachnie manipulacją.Umnie mają czas to końca Marca.Spoko,ja nie przegapie zakupu przed importem na dniach a może za dwa kolejne tygodnie,bo jestem załadowany od kilku kilkunastu tygodni.A Ty czytałem że dopiero po raporcie przebijesz prezesa,teraz co dwa tygodnie sprzedajesz i odkupujesz podobne ilosci prezesowe.Więc moźe nie czekaj aż bedzie info,bo info pewne bedzie do 2 kolejnych tygodni...Żebyś nie przeoczył.
100tyś stojace na sprzedqży.po 0,37 to chyba taniocha przy takich raportach i imporcie w jajblizszych dniach.Coś pisałeś o tanich zakupach.Czemu jeszcze ten pakiecik stoi....
Bardzo ciekawe info, około 35.000 recept miesięcznie, powiedzmy 10 g na receptę, 12 miesięcy i mamy rynek na 4200 kg. Marża netto na gramie 10 PLN, i mamy rynek medycznej marihuany w Polsce na 42 mln rocznie, mniej niż kapitalizacja Hempa i CBD....
Hemp & Health artykuł: „Ilu Polaków korzysta z terapii medyczną marihuaną po aktualizacji przepisów?” zamieścił również w mediach społecznościach wskazując m.in.: „Nowe przepisy dotyczące medycznej marihuany obowiązują w Polsce od listopada 2024 roku. W artykule analizujemy, jak wpłynęły one na liczbę wystawianych recept. Dane z ostatnich siedmiu miesięcy pokazują zmienne tendencje!”
Jaki sens mają te kolorowanki ciekawostki.Jeśli umowa jeszcze nie jest finalizowana.A w tych kolorowankach nawet nie napisali kiedy złozyli wnioski o zmianie aktualizacji pozwoleń.I jakie 10dni na rozpatrzenie