Dlaczego spada po info? Jakieś teorie? Może nie jest to jakaś przełomowa informacja, która miała wynieść kurs 100% w górę, ale dziwne, że to nie dość, że nie urosło nic, to do tego spada. Dziwne
Może duże rybki próbują nas wystraszyć, abyśmy oddali w, jeszcze, przyzwoitej cenie. Cierpliwości. Ja dobieram po kawałeczku tego tortu przy każdym nowym lokalnym dołku
Przypominam że w listopadzie i grudniu też było takie wyleszczanie przed przejęciem Advanced.
Gdzie już było po rozmowach i wstępnych ustaleniach kontraktowych.
Odmiennym tematem jest infor.
Nie każde info wybije nam kurs o 50% czy 100%. Przykładem może być spółka MBF gdzie komunikaty wypuszczane były 2-3 a nawet 4 razy w miesiącu a kurs cały czas leci w dół i akcjonariusze już tracą zaufanie do strategii tamtego zarządu.
Trzeba czekać na wyniki po pierwszych dystrybucjach nowego brandu.
Trzeba czkać na komunikat o pierwszych produktach z lini produkcyjnych i wynikach sprzedaży.
Widać że wszyscy są bardzo zniecierpliwieni a przypomnę że wciąż jesteśmy kosmetycznym startupem.
Mamy tylko Panią Sylwię z dobrym rozpoznaniem rynku i pana Artura z doświadczeniem biznesowym.
Jest to dość dużo jeśli chodzi o potencjał ale nie spodziewajmy się wyników na poziomie Tesli czy platformy Meta.
Przed espi o tym że spółka jest przejęta obrotu tu były marne i ciężko się kupowalo. 15 minut przed zamknięciem ktoś wciągnął akcji za ponad 30k co na ta spółkę to był szok. Zebrałem wtedy zakasę która miałem jakiś kolejny pakiet. Potem było espi..A chce jeszcze kupić bo regularnie kupuje spółki które mam w portfelu jak jest okazja. To jest jednorozec wg mnie ale nikt mi nie musi wierzyć. Chłopaki wiedzą że to siedzę od dawna można zobaczyć stare posty ze nikt tu nagania i nieściemnia. Tyło razem sie wspieramy bo od tego są fora.
Nawiążę do wypowiedzi byka. Trzeba cz3kac na mocniejsze info. O produkcji o wynikach o wprowadzeniu do dystrybucji znanymi kanałami. Popatrzeć na opinie usługodawców i klientek. Przyzwyczailiśmy się ( choć było to jeden jedyny raz i więcej się nie powtorzy) że same nazwiska czyli kto nas przejął spowodowały wzrost o 500 proc w ciągu nie wiem strzelam 3 tygodni. To się może powtórzyć ale tylko przy megaaaaa informacji. Ta jak widać taka nie była bardzo mega. Mega to będzie jak się dowiemy ile z tego będzie kasy. Z tego to ja się osobiście milionów nie spodziewam ale jest to wartość dodana do całości rynku jaki będziemy obsługiwać. Beauty to styl, szyk, pazur, ubiór, spa, kosmetologia a nawet....psychologia. Potrzeba czasu, pracy zespołu naukowego i spokoju inwestorów. Ja mam i trzymam i szkoda tylko że już nie mam za co kupować. Już nawet kupno auta odroczylem w czasie:) Póki co czekam na walne następne. Mam nadzieję, że się tam zobaczymy a jak nie to jedziemy do Beti na mazury :)))
Ani na jedno, ani na drugie. No ale na poważnie to nawet nie wiem kiedy się spodziewać kolejnego WZA. Może jak pozamyka się jakiś etap rozwoju i przyjdzie czas na małe podsumowanie. Może zanim to, to odbędzie się jakaś uroczysta prezentacja produktu. Kto wie. Może ramach jakiegoś Beauty Show.
Dnia 2025-03-25 o godz. 17:56 ~Johny napisał(a): > Czyli co? Sprzedac? Bo tak napisales ze na to wygląda....
Jeśli nie chcesz wisieć na haku, z jakąś tam perspektywą, że za rok, może dwa coś Ci się zwróci, to tak, jak najbardziej sprzedawaj, póki jesteś jeszcze na plusie.