o 16 zapomnij nawet w bessie głębokiej :) 20 się zawsze obroni a do 23 wystarczą 2 sesje :) zobadz jak dax jest przewartościowany i ile może się zwalić a wtedy 23 będzie kursem naturalnym który pewnie zaliczymy - wyniki dobre będą na plus a spadki u szwabów czy usa na minus - sytuacja jest niepewna a koniec wojny już dawno wliczony w ceny. Teraz ważne mieć albo kasę albo dobre akcje bo rynki będą korygowały.
Arkadiusztoja, a ja pamiętam że ty niedawno kupowałeś i widziałes świetne perspektywy rozwoju i w ogóle cieszyłeś się że znalazłeś taka spółkę jak Asbis, a teraz co zmiana frontu? Czyżby się sprzedało i szuka się jeleni to rozrobienia? Chorągiewek tu nie brakuje ale tacy jak ty to szczególne szkodniki, trzeba było trzymać, po co sprzedawać kiedy kurs spada tylko kilka procent, śmiechu warte, a potem zebranie na pełen etat jak Egon kiedyś czy Dolar czy jeszcze inny chodzik_ksiezycowy
To że spółka ma perspektywy to nie neguje korekty na cenie akcji ! Po drugie nikt nie wie co bedzie za tydzień lub miesiąc ! po trzecie spółka działa na niepewnych politycznie rynkach i pewnie zmieni się to dopiero za kilka lat a o tego czasu kurs moze spaść o 10 czy 20 %. Także każdy ma marzenia które są tylko marzeniami !
Ale zdajesz sobie sprawę kolego że Asbis został założony w 1990 roku? I działa dłużej niż niejedni tutaj w ogóle żyją? I że na tych politycznie niepewnych rynkach to on zeby zjadł? I czy wiesz że rynek to sinusoida i zachowuje się czasem jak fala(trendy) a czasem jak cząsteczka(informacje)? A widziałeś może wykres Asbisu za ostatnie 5 lat? W której fazie teraz jesteśmy? Ostatni czas to były długie spadki czy wzrosty? I było to spowodowane działaniami w spółce czy zewnętrznymi? I na podstawie tego wyciągnij wnioski co będzie teraz i w najbliższych tygodniach/miesiącach (ceteris paribus). Tak cię z tym zostawię, mądremu dwa razy tłumaczyć nie trzeba, a jak nie skumasz to wiadomo, już cię tu nie zobaczymy albo przewidzisz się w wielonickowca dolara, Egona bądź chodzika księżycowego, także pozdro dla weteranów Asbisu, stary qwerty
Każdy moze kupić akcje po 25,30 - 25,40 ! dlaczego skoro jest tak dobrze ? bo na podbitce pod info są wywalane akcje przez dużego gracza ! teoretycznie teraz kupuje ulica i mniejsi gracze bo było dobre info które ich do tego zacheciło ! Jest dobra płynność i cena wyższa niż wczorajsze zamkniecie a wczoraj papier tyż był wywalany ! dziś albo w nastepnym tygodniu papier zanurkuje a drobni gracze bez gotówki bedą go ze strachu wywalali na - 5 % a gruby sobie odkupi na minus 5 % i będzie zarobiony :) taką mam teorię i jak na razie trzyma się ona. Dodam ze gruby sprzedaje akcje już od ceny 26,48 tak więc zarobek z dnia na dzień ma coraz wiekszy, coraz mniej akcji a więcej gotówki a na rynku rzadzi ten kto mam największy portfel a nie drobnica której się wydaje że akcje będą rosły w nieskończoność. Przy dzisiejszych wahaniach kursu już jesteście 4-5 % w placy na wycenie papieru a to jeszcze nie koniec !
I widać,że nie masz racji
Kurs weryfikuje takie chwilowe gwiazdy
Tutaj już od wielu lat taka ...tradycja,że gruby wywala akcje po dobrych wynikach, żeby nie dopuścił do wzrostu kursu.
Potem zaczyna kupować większą ilość i tak próbuje wyjść na plusie
Po co zacząć kupować i podbić samoistnie kurs skoro zbił go i później chce skupić dużo więcej niż sprzedał
Raczej nie
Nieraz gruby dostaje po 4 literach i to grubo więc nie będzie się chwalić.
Swoją drogą zbijać kurs na spółce która ma super wyniki .... pokracznych umysłowo tak robi
Twoja teoria miałaby jakis sens gdyby kurs od zarania dziejów bujał się w konkretnym przedziale x-y, a jednak jest inaczej, tutaj odsyłam do wykresu z całego okresu od wejścia na giełdę i sprawdzenia w którym miejscu jesteśmy, poza tym i tak to jest typowo płytkie myślenie, osoby która chyba krótko jest na giełdzie, ty mówisz o tym co tu i teraz, tak się nie dochodzi do dużych pieniędzy, musisz starać się wyprzedzać ruchy rynku, jeśli chcesz spać spokojnie mając już na tym etapie X000% zysku to nie możesz rozdrabniać się na jakieś śmieszne teorie których nigdy i w żaden sposób nie potwierdzisz, gdybyś tak miał wgląd do archiwum forum z lat 2014-2016, ludzie pisali to samo co ty teraz, tylko pułap cenowy był dużo niższy, gdzie jesteśmy teraz, chyba widzisz, a gdzie są tamci forumowicze? Zostałem ja i garstka weteranów rzadko udzielający sie, reszta, nigdy się już tu nie pojawiła albo stali się wielonickowcami, piewcami teorii spiskowych lub się dawno wyzerowali, a wystarczyło połączyć kropki i dzisiaj miałbyś inne spojrzenie, komplementarne, ogarniające szeroki horyzont i nie przejmował byś się tymi wahaniami kilku %, ja ci dobrze radzę, stan po dobrej stronie rynku, okop się i cierpliwość popłaci, pogadajmy za rok lub dwa o tej rozmowie, zobaczymy co wtedy powiesz, ja jestem spokojny mojego scenariusza
Musicie tyle gadać.
Pierwsze primo rynek jest w fazie wzrostu i dyskontuje dobre informacje.Wykres A/D pokazuje akumulację a na tygodniowym mamy maxa w obecnej fali impulsu i nikt kto tu dłużej siedzi nie sprzeda przed dywidendą.Czołem czcigodna stara wiaro.
Jest i ta faja:) Bez internetu dalej byś siedział w tej swojej piwnicy i nikt by nie wiedział o twoim istnieniu. A tak to próbujesz aistnieć jakoś. Chociaż trochę atencji zdobyć:). Co za żeński narząd na c :)