Kiedyś tak przez chwilę nawet było a nawet i wyżej co nie było zdrowe bo wskaźniki były napompowane w kosmos. Niech tu kapitalizacja wyniesie 300 mln to będzie super.
Tak absolutna prawda wtedy tak było ale wcale nie musi oznaczać to że teraz będą te wskaźniki przegrzane jeżeli coś będzie rosło w miarę wolno stabilnie ponieważ perspektywy będą bardzo bardzo dobre
Do takiej zdrowiej kapitalizacji daleka droga. CDR wchodzil na szczyt chyba 4-5 lat po pierwszym Wiedźminie, ale po drodze mieli dwie kolejne, dobre i wyczekiwane części. Plus dobry szeroki rynek. 1 mld jest możliwy, ale to musi potrwać.
A mam pytanie do ciebie ile ta spółka jest na rynku? Drugie pytanie ile gier stworzyli? Trzecie pytanie jakie ma perspektywy? Kolejne pytanie jest takie Czy uważasz że z tych czterech pięciu lat to coś już dla One More level upłynęło?
Trafne pytania..... (rzecz jasna że retoryczne).... OML ma/miał problem w tym że pierwsze 2 gry (gr 1 , gr 2) pomimo iż bardzo dobre to zrobili charytatywnie i się dali wy...ymać w pupala bez wazeliny.
No i tu dochodzimy do kroku milowego ( selfpublishing).... uważam że tak naprawdę od tej pory zacznie się historia OML.
Oczywiście, że pracują od lat na to, co jest teraz. Tylko ich praca wygladała trochę jak praca stażysty w korpo - robili dużo, kasy było gów.ono. Teraz w końcu są na dużo lepszej pozycji i jeślu chodzi o zarobki na własne konto, to dopiero od teraz liczy sie ten czas.
Pytasz odkąd byli spółką jako Lasermed? Wiem, że stworzyli wcześniej chyba 4 gry, dobrze odebrane, potem byl GR 1 i 2 plus DLC. Perspektywy to wiemy, jakie maja. Ale nie, nie uważam, zeby z tych lat coś dla nich upłynęło, bo: 1- dali sie wydymać AIG, a 2- wiesz, ile mieli DŁUGU do zasypania wlaściwie od 2014r? 14mln zlotych, które były niejawne w raportach, tylko trzeba było sie wgryźć w przepływy sprzed wielu lat, żeby to wyłapać. Te 14 mln dołka zasypali chyba dopiero w zeszłym roku. Więc perspektywy maja piękne, ale wg mnie droga do tego daleka. Chyba, ze spekulacyjnie podniosą kurs, jak w 2020r. Fajnie by było, nie powiem, ale ja sie nastawiam na dłuższe czekanie.
Pewnie ze spekulacyjnie bedzie, przecież zawsze i wszędzie jest. Jeżeli chodzi o te lata to ja wlasnie uwazam ze juz cos uplynelo poniewaz udowodnili ze potrafią robic gry, wcześniejsza dzilalnosc nie wyszla, teraz zobaczymy,