Chcesz kupic taniej ,czy może sprzedałes wyżej i chcesz sie dowartościowac że podjęłeś dobra decyzję ? A może miałes kupione przy wczesniejszym wybiciu i sprzedałes ze strata a teraz wylewasz frustracje? Co Toba kieruje że masz taka radośc ze spadku ?
musisz sam sobie odpowiedzieć , ja po raz kolejny ostrzegałem DAWCÓW kapitału ale kolejny "nowy" Nr 385 na nsnw dał po raz kolejny się nabrac na 2 zet ZARAZ
Dnia 2025-03-19 o godz. 09:37 ~J-23 napisał(a): > tylu (z grubsza ) było już tu "nowych" na forum snw , ale o szczegółach lepiej jest zorientowany wc****
Scettuś, idź na kolejną dawkę od razu z błonnicą, bo zaczynasz już bredzić :-).
Czyli Ty już tu siedzisz bardzo długo. Kupiłes po 5 zyli czy po 4 ? Duzo straciłeś ? Duzo czy nie duzo, ale negatywne emocje jeszcze w Tobie siedzą ,nie możesz darowac że dałeś sie wyrolować ?
I nie dość , że świetny psycholog , to jeszcze genialny historyk (starożytności) ,..... ja mam drobną satysfakcję , że może te moje cykliczne wpisy w stylu Katona Starszego zwanego też ,..... CENZOREM uratowały kasę chociaż 1-go (słownie: jednego) DAWCY KAPITAŁU z snw
Ten traci kto sprzeda ze stratą-proste.Nawet jeżeli inwestycja w krótkim terminie wydaje się stratna "wirtualnie", w dłuższym terminie może być zyskowna. Jedyny minus Sanwila to płynność. To duzo ,ja wiem ,ale fundamenty ma dobre. Nie wolno też inwestowac całego kapitału w jeden papier. Kiedyś kupilem akcje IFSA ze stajni Patrowicza ,po 0,8 zł ,spadło na 0,2 zł -zostawiłem na koncie i czekałem 2 lata na odbicie. Po 2 latach akcje skoczył na ponad 2 zł. Stopa zwrotu lepsza niz na lokacie. Mogłem sobie na to pozwolic bo to był ulamek zainwestowanego kapitału na giełdzie. Jeżeli ktos kupuje w poniedziałek a we wtorek ma cisnienie sprzedac to jest problem i moze sprzedac ze strata.
"wierszyki" j.w. o 'wirtualnej' stracie (jak się nie sprzeda to nie ma straty) słyszałem/czytałem tu już ze 100 MILONÓW razy ,.... a najczęściej w wykonaniu wc**** ("wybitnego znafcy" holdu snw ) , ale i inni 'spece' (sand76, wolny-/+, analityk itp) też dołożyli swoje 'mądrości' ,....
Ps. nie mam dziś już czasu ekscytować się lubelskim "holdingem"
Dnia 2025-03-19 o godz. 12:32 ~Nowy napisał(a): > W takim razie Panie J-23 co tutaj robisz na tym forum.Mnie nie ma tam gdzie nie mam akcji
UUUuuFFfff Te wierszyki ( "jak nie masz akcji , to po co tu jesteś" ) też już słyszałem/czytałem jakieś ze 150 MILIONÓW już razy ,....
a ten nijaki Bollo , cóż chłopaku musisz jeszcze popracować tu na forum lubelskiej "perły" , .... na razie to umieszczam Cię w itd ( po wolny-/+, sand76, akalityk) , ale jak się mocno postarasz to będziesz wtedy napisany wytłuszczoną czcionką może nawet jako pierwszy przed tymi dżentekmenami j.w.
Czyli jesteś z kategori "wujek dobra rada", dział -mądrusie.Dla mnie to obojetne co tam sobie piszesz,zapytałem z ciekawosci co Tobą kieruje ,ale widze ze niczym nie różnisz się od innych wujków.Gratuluje mądrości i przenikliwości.Z taką mądrOm głową to Ty juz pewnie milionerem jesteś.
Nie zamartwiaj się aż tak intensywnie o moje MILIONY (w rozumie) ,..... Lepiej 'pociesz' po raz #268 tych * co tu siedzą (od 5,xx zet) na 'walorach' lubelskiej perły i których mami ** się MEGA wzrostem kursu *** i ,.... MILIONAMI (w kieszeni)
----------------------------------------------------------------------------------- ( * ) tzw. DAWCY kapitału ( ** ) wzrost kursu dzięki kolejnym mutacjom COVID-u i inne "czarne zarazy" , a w tym celuje nijaki wc**** ( *** ) ostatnio miał kurs wybić aż do minimum 2 zet , ale znów 'trochę' zabrakło (jak zykle)
Wnioskuję po Twoich postach ,pełnych żalu i pretensji ,że jednak straciłeś. A kto Ci kazał kupować na górce, trzeba było ciąc strate i nie słuchać wujków.Ale to doświadczenie odmieniło Twoje życie i teraz Ty jesteś mega wujem dobra rada.
HAHHhhahaa MEGA mega śmieszne HAAHhahahahaaa Jesteś tu "nowy" # 269 * i na pewno nie wiesz , że ostatnio to sprzedałem akcje lubelskiej 'perły' po ok. 5,xx ( i już szczegółów nie pamiętam po 5 latach ), sprzedałem z dość dużym zyskiem , ale trwierdziłem , że te wybicie kursu do 5,xx było na fali 'paniki' COVID-owej i już się nie powtórzy , jak do tej pory się nie pomyliłem znacząco .
I raz jeszcze powtórzę (jako ten jak chcesz 'wujek dobra rada' ) , że jeśli CHOCIAŻ 1 (słownie: J E D E N ) DAWCA KAPITAŁU z snw uratuje swoją KASĘ , to ta moją "twórczość" nie pójdzie na marne .
------------------------------------------------------------ ( * ) radzę zapamiętać ten numer #269, a najlepiej umieszczać go po 'Nowy' , bo takich jak TY "nowych" to już tu (na forum snw) 'troszkę' było i można się w tym pogubić , a i jeśli się mocniej zaangażujesz to może będę Cię umieszczał w gronie "expertów" od holdu snw ,..... ostatnio 'dobijał' się o to nijako Bollo, ale wg mnie musi jeszcze nad tym 'popracować' (na forum)
Dnia 2025-03-20 o godz. 12:10 ~J-23 napisał(a): > Nie zamartwiaj się aż tak intensywnie o moje MILIONY (w rozumie) ,..... > Lepiej 'pociesz' po raz #268 tych * co tu siedzą (od 5,xx zet) na 'walorach' lubelskiej perły i których mami ** się MEGA wzrostem kursu *** i ,.... MILIONAMI (w kieszeni) > > ----------------------------------------------------------------------------------- > ( * ) tzw. DAWCY kapitału > ( ** ) wzrost kursu dzięki kolejnym mutacjom COVID-u i inne "czarne zarazy" , a w tym celuje nijaki wc**** > ( *** ) ostatnio miał kurs wybić aż do minimum 2 zet , ale znów 'trochę' zabrakło (jak zykle)
Miliony w rozumie... Pękłem prawie ze śmiechu x-D. Raczej hulajnoga elektryczna w pustostanie ;-).
WC ****
trzeba było pęknąć całkowicie nikt tu po tobie by nie płakał ale wcześniej może powiedz kiedy będzie ten Hold sanwil po 5 zł ?
A chociaż może po 2 zł Kiedy będzie ??
Dnia 2025-03-20 o godz. 13:46 ~J-23 napisał(a): > WC **** > > trzeba było pęknąć całkowicie nikt tu po tobie by nie płakał ale wcześniej może powiedz kiedy będzie ten Hold sanwil po 5 zł ? > > A chociaż może po 2 zł Kiedy będzie ?? > > > > pozdrawiam
Dnia 2025-03-19 o godz. 12:11 ~J-23 napisał(a): > "wierszyki" j.w. o 'wirtualnej' stracie (jak się nie sprzeda to nie ma straty) słyszałem/czytałem tu już ze 100 MILONÓW razy ,.... > a najczęściej w wykonaniu wc**** ("wybitnego znafcy" holdu snw ) , ale i inni 'spece' (sand76, wolny-/+, analityk itp) też dołożyli swoje 'mądrości' ,.... > > Ps. > nie mam dziś już czasu ekscytować się lubelskim "holdingem" >