I tak jak kolega @Ppabloo wskazał: być może czeka nas umowa z Sony na exclusiva za kilka mln usd i wtedy mają 2 pieczenie na jednym ogniu. Btw.umowa z Sony wywindowala kurs Pcf o 100% w tydzień. Jesli się to potwierdzi to ile wzrosnie Oml?
I to i to. Od zawsze mówili, że wariant bazowy to selfpublishing, ale jeśli trafi się wydawca , który zaoferuje świetne warunki to pójdą na to. Przez świetne ja rozumiem pokrycie długu Private Division , marketing za klka mln euro/usd i minimum 50% od 1 kopii dla Oml. I myślę, że to jest takie minimum biorąc pod uwagę, że Oml ma budżet na produkcję zabezpieczony, wiec ma mocną pozycję negocjacyjną. W Usa taki projekt jak CS kosztuje >20mln usd na wejsciu, więc wejście na ostatni rok to gratka dla inwestora. Jest też 2 projekt multiplayer , z którym już się pokazują
@ppabloo jeśli nie są to słowa rzucane na wiatr to możemy spodziewać się, że Sony napaliło się na grę Oml i będą oferowac grube miliony za exclusiva. Trzymamy kciuki
krótka animacja wygląda świetnie . jeżeli zaprezentują zwiastun w czwartek to kurs odleci a jak twoje przypuszczenia się sprawdzą to mamy przed sobą mega perspektywę
Exclusive PS5 oznacza zazwyczaj rok wyłączności na PS5 (w tym czasie nie ma gry ba Xboxie) . Za to jest pełna dowolność jeśli chodzi o PC. Jeszcze nic pewnego, ale skadinąd wiadomo,że za tytuły o takim budżecie Sony płaci po kilka mln USD za ten rok wyłacznosci, a co ważne promuje dodatkowo te gry własnymi kanałami, które mają naprawdę duże zasięgi. Jeśli to osiągną to faktycznie a 2 czy 3 zł może się nie zatrzymać. Zobaczymy.
Ciekawa opcja, tylko nie wiem, czy nasze szacunki nie są na wyrost. Myślę, że nie ma co się zbytnio napędzać. Po mału do celu. Grunt, by gra była dobra jakościowo i zainteresowała graczy. 1mln w rok byłoby super wynikiem.
Tak, na spokojnie. 1mln sprzedanych kopii w rok, w które na przykład Ratusznik z Oml mocno wierzy dałoby jakieś 60mln zysku netto. .. ale nie ma co się nakręcać. Na razie to marzenia. Czekamy