Vivid Games rozważa zbycie praw do Real Boxing 2. Spółka może otrzymać istotny zastrzyk gotówki. Vivid Games ogłosiła podpisanie listu intencyjnego z amerykańskim developerem gier mobilnych. Producent z USA jest zainteresowany dodaniem Real Boxing 2 do swojego portfolio, w zamian oferując Vivid Games kwotę przewyższającą półroczne przychody Spółki. “Oferta, którą otrzymaliśmy jest rezultatem rozmów prowadzonych w ostatnich miesiącach. Po wstępnej analizie zdecydowaliśmy się na zawarcie listu intencyjnego i proces due dilligence Real Boxing 2. Warunki, które proponuje nam potencjalny partner są korzystne. Przedmiotem potencjalnej umowy jest zbycie gry Real Boxing 2 oraz udzielenie licencji na wykorzystywanie znaku towarowego Real Boxing tylko w tym tytule. Marka Real Boxing pozostałaby nadal własnością Vivid Games. Spółka otrzymałaby gotówkę, która pozwoliłaby sfinansować kolejny tytuły oraz uwolniłaby zasoby, które obecnie zajmują się utrzymywaniem Real Boxing 2” - podkreśla Piotr Gamracy, CEO Vivid Games. “Dla naszej przyszłości kluczowe jest skupienie się na produktach o dużym potencjale wzrostu i zostawienie za sobą starszych projektów, które takiego potencjału już nie mają. Pierwsze soft-launche pokazały. że tytułem, który ma szansę na spektakularny rozwój jest Real Boxing 3, więc robimy wszystko by móc skupić się właśnie na nim” - dodaje prezes.
I bardzo dobre info, po pierwsze Kasa na inwestycje w wreszcie jakaś wersje z multiplayer, będzie kasa na reklamę i co ważne nie będzie obciążenia zespołu i spółki grą która już się mocno wypaliła. 8mln jak wpadnie to już coś Jak RB3 nie wypali to zostanei tu tylko kurz....
Ja rozumiem, że wy nie macie życia poza tą spółką bo wszyscy zachwyceni są pracownikami vivid i jesteście zmuszeni do pisania pochwalnych tekstów o tym. Mnie vivid mało obchodzi. Nic tu się nie dzieje, a sprzedawanie własnych gier na chwilowy zastrzyk gotówki, który zostanie przepalony na kolejny nieudany pomysł. Tu nie ma powodów do radości, a do żałoby przed nieuchronnym zejściem.