Myślę że pewne kontrakty... tym bardziej dla wojska... są realizowane z zachowaniem tajemnicy... więc potencjał do takich zleceń jest... jednak zobaczymy to tylko jako cyferki w wynikach finansowych => a nie na plakatach że "będzie rozładunek broni"... choć w tym kraju możliwe jest wszystko...
Ja wyceniam te akcje sporo wyżej niż 20... także cały czas na ssaniu jadę... miało być rozsądnie a poszło już w tysiące szt... i przy takich cenach będzie jeszcze więcej... i nie ma co się stresować właściciele mają miliony szt i śpią spokojnie... ;)
Ale kupowali po 20 zł? To co ktoś uważa, że jest to warte więcej, jest tylko subiektywną ocena. Prawda jest taka, że te spadki są spowodowane prawdopodobnie kiepskimi wynikami. I jest ewakuacja z papieru. Było odbicie zdechlego kota, a teraz zleci na 13 zł. Może wtedy dobiorę, coby usrednić i pozbyć się tego barachła.
Niespełna rok temu... prezes dokonywał zakupu po 28,5 zł... nie chcesz chyba powiedzieć że wierchuszka spółki nie wie co robi... to są ludzie mądrzejsi niż ja... a ja zbieram swój pakiet sporo taniej... także mnie nie przekona NIKT.
Każdy tutaj ma swój własny pkt widzenia... każdy widzi to co chce widzieć... Wy róbcie swoje... Ja będę robił swoje... a najlepsze jest to że nie muszę w zasadzie robić nic...
Kierowanie się zakupami insiderów, jako wyznacznik jest dosyć niebezpieczne. Po pierwsze nie są nieomylni, po drugie to ludzie którzy nieco inaczej jednak zarabiają. Jeśli prezes kupił akcje za 200k zł, to to jest ile? Jego 2 pensje? niecałe dwie pensje? Strata rzędy 50% to przy tym układzie 100k w plecy, czyli powiedzmy jedna jego pensja. Nie brzmi jakoś strasznie.
Może być tak, że nie przykłada już do tego nawet większej wagi, a tutaj widać jakieś podniecenie tym faktem.
Kierowanie się wpisami na forum Bankiera jest jeszcze mniej rozsądne... ludzie bogaci dużo rozsądniej wydają swoje pieniądze... dla tego są bogaci... wolę kierować się postępowaniem człowieka będącego wewnątrz spółki... niż agendą tworzoną tutaj... Nikomu nie polem kupna tych akcji... każdemu mogę polecić dogłębną analizę własną i samodzielne wyrobienie sobie opinii...
M78 z Tobą się nie da normalnie pisać niestety. Każdy post, który nie jest po Twojej mysli odbierasz jako atak i namawianie na sprzedaż akcji tej spółki albo że tworzona tu jest jakaś "agenda". Tak na szybko patrząc wszystkie ostatnie wątki zainfekowane są ww. podejściem.