W ten sobotni wieczór chciałbym powiedzieć wam że sytuacja na rynku jest naprawdę napięta wręcz jak gumka majt a przynajmniej dla mnie wydaje się dość niejasna i nieprzejrzysta jak mgła albo mętna woda. Zaczynając od fundamentów to chłopy powiem tak: -mamy taki kurs jaki mamy a jeśli prześledzimy wpisy na forum, to wielu ekspertów przewidywało że kurs będzie właśnie w tych granicach. No i ten tego no jak się okazuje mieli racjęi tacy jasnowidze.
Aktualnie mamy spłacone kredyty akcje są w takim stanie w jakim są. A potem pojawił się ten list... Pan Marian chyba pisał o tym jeśli dobrze pamiętam sugerując że możliwe iż to po prostu wrzutka. Jestem naprawdę ciekaw jak się to dalej potoczy
Wszyscy wspominają o przychodach, zyskach i tych „5,5 buhaha” Ale przecież były już spółki mocno zadłużone z dużymi stratami a ich kursy potrafiły być na znacznie wyższym poziomie mimo że przychody były wysokiel a bilans nie wyglądał najlepiej. Oczywiście część z nich korzystała z dodruków a sytuacja przy debiutach bywała równie skomplikowana no nie ?
Ci, którzy są tu dłużej znają pewnie takie historie i „smaczki”. Pan Marian, który ostatnio stał się celem ostrej krytyki na pewno ma doświadczenie w tego typu sprawach. Ale wracając do tematu Panowie bo Pan nie zauważyłem a fajnie było by sobie porozmawiać o finansach hehe… Zastanawiam się jakie są dalsze plany tej że spółki na kolejne lata. Wybory prezydenckie tuż za rogiem lub winklem jak powiedzieli by majstersztycy może to wpłynie na giełdę w niektórych obszarach, ale pytanie, czy zmieni to coś u nas?
Zastanawiam się też czy nasza „perła” zdecyduje się na rozwój i czy przy tak dużym free float, mamy szanse na znaczny wzrost kursu. Czy ta spółka ma szansę przestać być spółką groszową? Zysk jest ale wszystko zależy od decyzji właścicieli większościowych?
Chciałbym zaprosić Was do szerokiej dyskusji i wymiany opinii. Ana koniec Informacja Pan Marian zapraszony oficjalnie do debaty jako ekspert ekonomi i absolwent kierunkowych wyższych studiów w tej dziedzinie do studia! Program nazywa się „Buhaha 0.9” Specjalnie po to, by wywołać burzę! Ja jestem prowadzącym.
Dnia 2025-03-15 o godz. 21:28 ~Brzęczyszczykiewicz napisał(a): >Program nazywa się „Buhaha 0.9” Specjalnie po to, by wywołać burzę! Ja jestem prowadzącym.
szanowny kolego, program nosi nazwę "buahaha przy 0,7" proszę pana. uszanowania :)
Nas nie interesuje co masz na stole(0,7), tylko przyszłość naszej spółeczki. Lepsze byłyby konkrety, a nie przerzucanie się wyimaginowanymi przepowiedniami.
Wykres i wykres. Patrzenie tylko na wykres.Później płakanie że wszystko rośnie tylko nie to. To jak patrzenie że sąsiad się dorobił i kupił kolejne auto. A samemu nic nie zrobić by było lepiej. Tylko płakać dlaczego mi gorzej. I być zazdrosnym.
To teraz idź i się módl do Amerykanów bądź ich błagaj aby papier kupowali.
A tak propo w zeszłym tygodniu weszli na GPW ? Że teraz dopiero o nich piszesz? Moim zdaniem jeszcze w tym roku będzie żeś niewiniątek na całym GPW. Jak kapitał zacznie uciekać z Polski. Obym się mylił oczywiście.
Amerykański sen? Mimo że nadal pociąga wszystkich to przypuszczalnie staje się coraz bardziej nieosiągalny w świetle rosnących nierówności społecznych i globalnych? Wspomniane „30 groszy” na forum z niepamiętnych mi okresów jakoby wykres miał to pokazywac miały symbolizować zmiany ale zmian nie ma. Pan Ccjgieslaw, choć milczy lecz niewątpliwie ma jeszcze wiele do powiedzenia w tej sprawie. Jego spostrzeżenia mogą rzucić nowe światło na aktualną sytuację społeczną i ekonomiczną. Co na to Pan Marian ?
Dodam że padło tutaj straszliwe określenie a mianowicie ,,rzeź niewiniątek na całym GPW". Sytuacja jest trudna na całym globie.Mowa o Ameryce ? Czarny czwartek z 1929 r jest pamiętnym wydarzeniem na myśl o Ameryce przypomina mi się właśnie on.... W obliczu nieustannych zmian ekonomicznych,gospodarczych a także sprawach bezpieczeństwa i zagrożeń zbrojnych dobrze byłoby znaleźć jakąś Arkadię. W obliczu takich zmian gdzie jest nasze One Solution i jakie ma plany z wspomnianym Bałtyckim Partnerem? Ameryka a w co inwestują Ukraińscy inwestorzy?W Wojnę ? Co ma do tego Windykacja? W obliczach kryzysu windykacja ma dobrze i nie dobrze czasem jest a czasem nie ma z czego ściągać ? Temat poważny globalny?
Obudzeni z ręką w nocniku te akcje to wirtualne rzeczywistość jak i ta cała spółka czytajcie między wiersze, infa o inwestorach , a tego tworu, nie ma nawet - w spisie rzetelnych i legalnych przedsiębiorstw finansowych poszukajcie ich tu może znajdziecie :)) https://zpf.pl/
Czy to coś w stylu gdybym zorganizowal mistrzostwa Polski w Małej Wsi w pinkponga kupil dyplomy i postawił jeden stół do gry ? A ktoś się tytułował mistrzem Polski ?
Ok. Zgodzę się że do końca nie działa. Ale w jednej wypowiedzi oskarżasz parę urzędów jak i spółkę GPW że pozwalają obracać papierem spółki działającej NIELEGALNIE.
Poczytaj i ostrożniej podchodź do inwestycji , po prostu twierdzę ,że gro spółek jest nierzetelna w swoich przekazach , wykorzystują naiwność i niewiedzę wchodzą na gpw głównie z myślą by skalpować rynek , według prawa o spółkach są prawdopodobnie legalne , ale ich istnienie przynosi wiele znaków zapytania , poczytaj i nie płacz https://gpwatak.pl/komentarze-gieldowe/manipulacje-gieldowe-lub-po-prostu-wpadki-na-gpw/
Jak szkoda czasu i pieniędzy. To więc po co tracisz czas na pisaniu na tym forum? Ja z reguły nie tracę czasu i nie mam ochoty pisać na forum spółki która dla mnie jest stratą czasu i pieniędzy.