Nie wiesz kim jest prezes Małecki, nie wiesz co się dzieje w Pam, nie masz informacji i dlatego sondujesz sytuacje różnymi wymyślonymi informacjami, jeśli nie chcesz być w Pam, to nie interesuj się tym, masz akcje to działaj na własną reke, masz prokurature, kup sobie bilet i jedz do Kazachstanu, jedź do Krauzego, do żaby, pogadaj z Krokiem, każdy robi co chce , a nie biadolisz na forum jak ta przekupa
A czy ja wiem kim jest prezes Małecki? Bo mi się zdawało, że jest prezesem Petrola? Czy się mylę? A zatem czy ciekawość, co się dzieje w spółce, akcjonariusza takiego jak Gamoń, jest uzasadniona, czy nie? A to co się dzieje w PAM, jest raczej mało interesująca, bo PAM jest tylko jednym z akcjonariuszy prawnych, tyle tylko, że z dużym pakietem akcji, ale nikt nie ma zamiaru wam pod kołdrę zaglądać z kim śpicie.
Tyle co się dzieje jest w informacjach espi i więcej jako akcjonariusze w każdej spółce więcej nikt nic nie wie, a dokładnie tyle sie dzieje ile każdy wie z espi, wiec nie ma co drążyć, firma dno to i informacje cienkie i tyle
I tu właśnie jest dylemat, co jest dnem - firma, czy jej prezes? Bo 4 lata temu obecny prezes blokował umowy z inwestorami argumentując, że są niekorzystne, a firma jest dużo więcej warta i obiecał złote góry dla akcjonariuszy. To co się stało, że teraz - jak twierdzisz - firma to dno? Wyparowała ropa, a gaz się ulotnił? Bo mi się wydaje, że to prezes spalił wszystkie mosty porozumienia z Kazachami, inwestorami, akcjonariuszami i został sam.
Czy mógłbyś wyjaśnić powody takiego wyboru, skoro, jak wyżej, Gricuk twierdzi, że firma to dno, a przecież obecny prezes raczej tak nie twierdzi, więc dlaczego Gricuk miałby być lepszy? Nie rozumiem Twojej motywacji.
Dnia 2025-03-19 o godz. 08:27 ~dipsik napisał(a): > jesli nie dno to na dnie. a kto ją z tego dna wyciągnie??
Sposób jakiś zawsze można znaleźć, to kwestia ceny. Trzeba mieć tylko chęci dojścia do porozumienia i nie liczyć, tak jak PAM, że zrobi się to minimalnym kosztem, bez własnego uszczerbku i bez dzielenia się profitami z innymi. Straty trzeba zaakceptować i przyjąć na klatę, ale póki co, ani prezes, ani PAM nie chcą o tym słyszeć i trwają w swoim uporze wygórowanych żądań i trzymania wszystkiego dla siebie.
Malo co tam się dzieje, także nie ma co roztaczać aury tajemniczości.
Podług mnie szanse na sprzedaż akcji mizerne.
A swoją drogą "mizerne" szanse jak byście określili w procentach.?
No to pozdro dla akcjonariuszy Pam i tych , spoza Pam, bo to też przecież ludzie i akcjonariusze petrola, tak samo cierpią katusze.
Dnia 2025-03-21 o godz. 20:48 ~TenObcy napisał(a): > Malo co tam się dzieje, także nie ma co roztaczać aury tajemniczości. > > Podług mnie szanse na sprzedaż akcji mizerne. > > A swoją drogą "mizerne" szanse jak byście określili w procentach.? > > > > No to pozdro dla akcjonariuszy Pam i tych , spoza Pam, bo to też przecież ludzie i akcjonariusze petrola, tak samo cierpią katusze.
Dziękuję za pozdrowienia, (bo to też przecież ludzie i akcjonariusze petrola,) ale gorszego sortu -:)
Dnia 2025-03-15 o godz. 13:37 ~Gamoń napisał(a): > Czy PAM ma jeszcze zdolność do wyłonienia swojego Prezesa ? > Bo teraz to macie zainstalowanego, tak jak w Białorusi Prezydenta, przez Federacje -:)
Wierzysz że został zainstalowany przez grubych? No więc raczej nie, bo takiej nienawiści, pogardy i gróźb włącznie z wieszaniem byśmy do nich ze strony RM (i przybocznych pamowskich) nie widzieli. Więc tytuł nieuprawniony: PAM już dawno wyłonił swojego Prezesa i tak nas pozbawił ewentualnych zysków.
Dnia 2025-03-19 o godz. 14:35 ~Jack napisał(a): > Bez wiedzy grubego ryska tu się nic nie dzieje w tej spółce
Gdybyś napisał, że bez zgody Grubego Ryśka nic nie dzieje się w tej spółce, to by znaczyło, że on wszystkim steruje. Ale, że on tylko jest informowany i wie kogo wybrano do władz, to i my wiemy, i co z tego? Nic z tego nie wynika.