Oko, jeśli naprawdę nie jesteś płatnym trollem, to moim zdaniem powinieneś udać się do psychologa. Twoja niezdrowa fascynacja akcjonariuszami energi jest niepokojąca, nie piszę tego żeby cię obrazić, tylko chce ci pomóc.
~bimber - w zasadzie to jest mi wszystko jedno czy ktoś uważa, że jestem płatnym trollem czy nim nie jestem, bo jesteście dla mnie - tak jak ja dla Was - anonimami i nie sądzę, żeby to się kiedykolwiek zmieniło. Ale nad tą fascynacją to się zastanowię... Może coś w tym jest... Ale jeżeli już nazwać to fascynującą to raczej to jest fascynacja tym jak można być oderwanym od rzeczywistości i widzieć (albo chcieć widzieć) sprawę tylko z jednej strony albo wręcz kreować, zaginać tę rzeczywistość na własne potrzeby. Czego człowiek nie zrobi, w co sam nie uwierzy i jak innych nie będzie przekonywał, namawiał do tej wiary dla pieniędzy... Tu rzeczywiście przydałby się pogłębione badania psychologiczne, socjologiczne...
~IP - i o tym też pisałem (i gwoli uczciwości nie tylko ja) - zanim cena doszłaby do np tych mitycznych 46 zł większość z was sprzeda akcje po dużo mniej - np po 15 zł. I śmiem twierdzić, że włącznie z guru i emerytem :)
Co oznacza, że te wasze wpisy jaka to perła i najlepsza inwestycja mają na celu jedno - złapanie na te akcje leszczy, którzy odkupią od was po 15 czy 20 zł...
~IP - to powiedz mi (nam wszystkim tutaj) - skoro Ty sprzedałeś po 15 zł to znaczy, że nie wierzysz w więcej, w tę 46 zł z wyceny GG, w ponadprzeciętne zyski jakie obiecuje emeryt?
Dnia 2025-03-15 o godz. 21:08 ~Oko napisał(a): > ~IP - to powiedz mi (nam wszystkim tutaj) - skoro Ty sprzedałeś po 15 zł to znaczy, że nie wierzysz w więcej, w tę 46 zł z wyceny GG, w ponadprzeciętne zyski jakie obiecuje emeryt?
Stary, Ty się na żartach nie znasz! Nie sprzedałem ani 1 akcji:
ANI JEDNEJ AKCJI W RYNEK NA TYCH POZIOMACH
Ja również wierzę: - w Energa S.A., - we wzrost wartości akcji, - wypłatę dywidendy, - iż obecne Zarządy odpowiedzą za działanie na szkodę spółki i jej akcjonariuszy, - w pozytywne rozstrzygnięcie sporu z drobnymi akcjonariuszami.
Co ty bierzesz z samego rana? Z wypowiedzi fa zle to wygląda bo zmienił sie punkt siedzenia a wraz z nim i widzenie jest inne Rowniez powiadomienia GG mowią o dalszej walce prawnej a zapewne i poprzez demonstracje a nie tylko łajanie na forum Niestety Ci z nas najbardziej niezadowoleni i chyba młodsi nie wyrazają checi do organizacji takich działan Czytając weekendowe forum widac ze to są zwykłe trolle A skoro tak oni tu sieją negatyw zatem trzeba brac akcje Mamy zatem same sprzeczne informacje ale mowią ze jak nie wiesz o co chodzi to idze o kasę -duzą kasę
Żartować to trzeba umieć a ty ewidentnie nie potrafisz. Oczywiście nie wiem czy sprzedałeś czy nie, więc równie prawdopodobne jest, że nie sprzedałeś jak i, że sprzedałeś, a teraz próbujesz dalej z siebie robić "zatwardziałego" akcjonariusza :)
Nie zmienia to faktu, że zanim będzie tutaj to 46 zł to wszyscy (a przynajmniej w znakomitej większości) po cichu wyskoczycie z akcji ciesząc się, że ktoś je od was na wyższych poziomach kupił :)
Kto jak nie stara gwardia -140 po 12.52 na kupno Energetyka rosnie wiec moze i tu tak bedzie Chyba spejalnie nowy zarzad nic nie zrobił zeby to przy tych poziomach sie miełilo
jest postęp,oko napisal,merytoryczny post,dokładnie tak,im dłużej trwa "dręczenie"kursu tym więcej Esaliens??? kupi od zniecierpliwionych lub tych którzy z różnych powodów muszą sprzedać,po drugiej stronie siedzą fachowcy i psychologię tlumu/zmęczenia znają perfekcyjnie,wyobrażmy sobie scenariusz,co by było gdyby???? Energi nie było na gpw od 20',wtedy bylibyśmy dopiero w czarnej ......
Niestety do tych fachowcow chyba dołaczł fa ale napet to zakładając to i tak wszystkim zalezy na wysokiej cenie -rzadko tak bywa ze jest zgodnosc interesow Byc moze Pge ma wieksze szanse na wzrosty ale jeszcze 140 po 12.56 na k
Odpowiedź z Orlenu to jedno - uczciwe z ich strony było bo zakomunikowanie co zamierzają zrobić z Energą a oni poprostu milczą i wysyłają sprzeczne sygnały. Natomiast inaczej ma się sprawa względem władz Enegi i pisma wysłanego do nich zwłaszcza w kontekście wspominanej operacjonalizacji - Orlen jako akcjonariusz ma wpływ i wiedzę na to co się dzieje w spółce i to go stawia w lepszej pozycji niż nas pozostałych akcjonariuszy a co za tym idzie naruszają prawo do równego traktowania qszystkich akcjonariuszy i za to władzom Energi można wytoczyć proces i odpowiedzialność
Poprzednicy jak przejmowali lotos zakomunikowali co i kędy będzie robione kwestią tylko odpowiedniej wyceny teraz nie ma nic w sprawie Energi
Nic w przyrodzie nie dzieje sie ot tak Brak decyzji to jest decyzja o przedłuzenie sprawy i niedopuszczenia innych funduszy -a transakcje idą i to konkretne
prześledż jak prwdopodobnie miało być, a jak jest w przypadku inwestycji w cctg Grudziądz,a zrozumiesz jaki był cel poprzednich zarządów Orlenu/Energi,teraz ma być operacjonalizacja i liczę,że to będą konkrety na które czekamy,długo to trwa,ale widocznie tak trwać ma
Jesli jak darek obliczył ze poszło do 7 ml akcji a stary układ mógł miec do 25ml / przypuszczenia? / a znajomy fundusz moze wziął max 3 ml to ciagle do oddania sporo Jesli tak jest to czesc akcji musiał 'zakopywac ' Widac ze czas tu jest potrzebny na te ruchy Drobnica powiazana z GG raczej to tylko obserwuje
Tak tak tor stary zły układ a nowy dobry bądź jak zwał uśmiechnięty. IDZMY DALEJ W TWOICH TEORIACH - Nowy uśmiechnięty nie chce się z nami rozliczyć po cenie godziwej bo wie że w rękach STAREGO złego układu jest 25 mln akcji na których zarobił by miliardy zły stary układ a tego NOWY układ nie chce. Wszystko wina Starego układu bo gdyby on nie istniał bylibyśmy bogaczami po 46 zł za akcję. Pamiętajcie tylko głosujcie na polityków z nowego układu - taki ma być przekaz i musimy poczekać bo 25 mln akcji po 2,5 sprzesanych rocznie więc jeszcze z 10 lat poczekamy. Cała teoria spiskową tora.
Nawet gdybys tor miał racje to Orlen ma wszelkie możliwości aby temu typu spekulacji przeciwdziałać ale jakoś leję i pluje nam w twarz i każe się uśmiechać- NIKT Z AKCJONARIUSZY ENG NIE ZOSTAL WPUSZCZONY NA KONFERENJCE jak pisze GG