Mając na uwadze, że większość/wszyscy? zgłosili się do skupu akcji, które to zostały zablokowane, to mamy wysokie obroty dzisiaj. Jaki jest sens nie brać udziału w wezwaniu i otrzymać 35zł za akcję (wiadomo, po redukcji) i sprzedawać dzisiaj po 20zł? Ktoś z obecnych na forum nie brał udziału w wezwaniu i sprzedaje dzisiaj swoje akcje na giełdzie? Jeśli tak, to proszę o pomoc w zrozumieniu tego zagrania?
A próbowałeś przez aplikację mobilną ? Czy xstation? U mnie w mBanku też nie mogłem się na skup zapisać przez apkę, ale jak zalogowałem się na konto przez przeglądarkę to już się dało
Bo liczyłeś max liczbę zgłoszonych przez liczbę wszystkich akcji tj: 15196311 (wszystkie akcje minus te posiadane przez Action) / 16537000 (wszsystkie akcje): = 91,89% a powinno być liczba akcji skupu / liczba zgłoszonych = 1 000 000 / 13 086 144 = 92,35%
Nie taka znowu garstka, bo blisko 14% uprawnionych do zapisów się nie zgłosiło, 2 110 167 akcji, ciekawe czy celowo czy zaspali, trzeba byłoby obserwować stany posiadania większych akcjonariuszy jak się będą zmieniać po rozliczeniu skupu