Wyniki raczej na pewno będą takie sobie. Przy obecnej obsłudze bieżących kontraktów spółka ponosi wysokie koszty.
Trzeba spokojnie obserwować. Mogą być okazje do kupna po lepszej cenie.
Dlatego jestem teraz zaangażowany tylko na 30% docelowej puli akcji.
Obserwacja i analiza, żadnych pochopnych decyzji.
Masz przecież w artykule podane prognozy. Nie będzie wielkiego szału ale i tragedii nie ma. Tutaj kurs zależy od tego co teraz złapią i wszyscy wiedzą, że może być grubo... Za rok 2024 dywidenda max. 10 groszy.
Wyniki to najmniejszy problem jak już zaczyna się jakaś emisja i na rynek trafią kolejne akcje za pół darmo w Wielkiej ilości to jak zawsze zapewne oznaczac to będzie jeszcze długie i mocne spadki bo ktoś będzie sprzedawać wielkie ilości akcji ktor ma po 10 gr. Jak to ktoś dzisija powyżej słusznie tu napisał za dobrze było i zaczynają się brzydkie zagrywki. Ja tam się na dłużej z tad ewakuuje i radze ratować kapital
Emisja akcji B była dla rodziny Białachowskich. Oni tą spółkę założyli dlatego mają prawo do akcji po nominale. Normalna rzecz. A to, że trafią do obrotu, nie znaczy że będą je sprzedawać. Myślę, że mogą mieć jakiegoś inwestora lub fundusz zainteresowany wejściem tu i część akcji mogą im sprzedać ale nie po 10 groszy tylko pewnie blisko ceny rynkowej i nie będzie tego dużo bo stracili by kontrolę nad spółkę. Myślcie proszę racjonalnie a nie panikujcie.
... Bo teraz spółka jest na fali i taki news zniechęca rookie inwestorów. Wiadome jest, że tych akcji teraz nikt nie rzuci w rynek bo to byłoby samobójstwo dla firmy. Jak już to bardziej jakaś transakcja pakietowa ale to nie teraz, nie w rok po debiucie... Anyway ja dzisiaj dobrałem.