Już myślałem, że kolega się wyprzedał, bo się dawno nie odzywał a tu proszę ...
Merka jako jedna z nielicznych na NC ma sensowne C/WK. C/Z za wysokie, ale podobno w kryzysie patrzy się bardziej na C/WK niż na C/Z. Zarządzanie OK. Perspektywy OK (sytuacja u naszych niemieckich przyjaciół się poprawia, a u nas podobno jest świetna :). Fundamentalnie nie widać nic złego. Ja tradycyjnie trzymam - jeszcze mogę.
z wyprzedawaniem się wstrzymałem, myślę, ze jest jakaś nadzieja na dwucyfrową kwotę za akcję (nawet czterocyfrową jeśli brać pod uwagę cenę w formacie złotówki i grosze), choć przyznam się, ze jeśli będzie 7 zł/akcja to pewnie będzie niezłe ciśnienie ;-)
póki co mam wiele wiary w Merę, w jej przyszłość, na dniach ma pojawić się ważne info o wejściu poważnego inwestora, od tego wiele uzależniam
póki co ruch na akcjach mały, niewiele osób chce się pozbyć tego co naskładało, z składało od niskich cen 0.8 - 2.2 zł.
to daje nadzieje, na silne wzrosty i nerwówkę, gdy te osoby będą realizowały zysk
myślę, jednak że skoro tyle wytrzymałem to wytrzymam jeszcze trochę a nawet dłużej :-D
Co za raporty!
co prawda raport roczny (r e w e l a c j a) nie jest zaskoczeniem - każdy spodziewał się takiego, ale to co zawiera raport półroczny za I półrocze 2009.... hmmmmm, ekstaza nie pozwala mi dobrać słów odpowiednio wielkich ;-)
W każdym razie jest dobrze, bardzo dobrze, celująco!
W dodatku spodziewam się też, że niebawem pojawią się kolejne, dobre, informacje. Pobrzękuje się o nowym, ważnym inwestorze. Na razie nikt nie ma pomysłu kto to i co wniesie do spółki, ale każdy jest zgodny, że jego pojawienie będzie dla Mery ważne.
to sobie wyskoczyłem przed orkiestrę... wzrosty to będą jeśli ktoś będzie kupował - nie ważne z lewej, z prawej..
ważne by był ruch, a nie taka stagnacja jak dzisiaj!
raporty rewelacyjne, prognozy jeszcze lepsze, a tu co?
znowu trzeba spaść na poziomy poniżej 1 zł żeby coś się działo?
każda cena poniżej 3 zł to dobra cena!
jestem przekonany, że walor będzie wart przynajmniej 2 razy tyle, a nie zdziwię się, jeśli za jakiś czas, niekoniecznie odległy (to zależy od nas) przekroczy 10 zł
pamiętajcie rynek New Conect nie jest rynkiem docelowym dla Mery
Spokojnie. Solidna spółka o dobrych fundamentach obroni się sama. Nie teraz, to później. Na NC, pomimo ostatnich wzrostów ma jeden z najlepszych wskaźników C/WK (1.11). Gdyby liczyć po C/WK w stosunku do innych spółek z NC, to powinna kosztować 5-10 PLN, a może i więcej (STARKDEV: 3,34, DOMEXBUD: 5.74). W najgłębszym kryzysie budowlanym, spółka która przecież należy do branży budowlanej ma niezłe zyski.
Jestem już na lekkim plusie, ale wcale mnie ręka nie swędzi, żeby teraz sprzedawać. Zwłaszcza, że sytuacja się poprawia.