Rzeczywiście, patrząc na wykres tak to wygląda. Zresztą spośród spółek, które mogą zarobić na zbrojeniówce Sanwil najmniej urósł, więc potencjał do wzrostów jest ogromny. Różnica między Sanwilem, a tymi spółkami jak Zremb, Lubawa, Protektor jest też taka, że Sanwil generuje zyski netto, a wartość księgowa na akcje jest dużo dużo wyższa niż wartość na GPW. Sanwil jest skrajnie niedowartościowany względem tamtych spółek, które są przewartościowane.
Masz rację. Sprawdziłem. Wartość księgowa na akcję Sanwil, to 3,99 zł. Na GPW akcje chodzą po 1,70 zł. To nawet nie jest połowa wartości księgowej. A spółka co kwartał przynosi zyski netto i wartość księgowa rośnie. Prędzej, czy później, to będzie musiało się przełożyć na potężne wzrosty.
Problem sanwila to płynnośc. Gdyby weszła tu spekuła albo kumaty animator to rozbujałby spólke a tak to jest dziubanie . Społka ładna i wartościowa ,szkoda że taki marazm bo niedowartościowana C/WK 0,426. Aż żal patrzec jak sie potencjał marnuje.
Cmpunk patrz chyba nam się tu spekuła zleciała. 1 godzina od założenia wątku i AŻ pięć nowych ników. A każdy z nich nie może się nachwalić spółki :-)))))
Co ciekawe Sanwil produkuje mnóstwo materiałów specjalistycznych, które mają zastosowanie w wojsku. Odzież ochronną, chroniącą przed wysoką temperaturą, przed atakiem chemicznym i biologicznym.
Materiały maskujące w terenie, wszelakiego rodzaju plandeki, odzież maskującą, w tym masującą przed kamerami termowizyjnymi.
Ja to tylko czekam, aż to wystrzeli. Wystarczy jedno info o dużym kontrakcie/umowie ze zbrojeniówką.
Dnia 2025-03-10 o godz. 16:44 ~J-23 napisał(a): > wysyp naganiaczy na wzrosty jeszcze lepszy niż ostatnio, same ach i ech ,.... i zachęty na "okazyjne" zakupy - wniosek ??? > > Tylko patrzeć jak się posypie jeszcze niżej ,....
Eeee tam, przesadzasz. Urośnie tak, jak dzisiaj Sundragon x-D.
Dlatego czekam scettuś, jak powiadomisz nas natychmiast po transakcji, po ile kupiłeś i potem sprzedałeś. W innym przypadku traktuję to jako forumowe farmazony :-).
Gdyby nie moder , to bym ci powiedział * gdzie mam twoje uznanie w temacie moich inwestycji m.in. na SUNDRAGON ,.... a każdy kto czyta twoje mądrości od ~20 lat z grubsza wie o co ci chodzi (na snw) ,.....
------------------------------------------------- ( * ) wejdź na chwilę na forun SDG , ja tam dziś pisałem o moich typach