Ciekawi mnie tylko czemu tak duża zapora na 2.20 czyżby komuś zależało aby potrzymać kurs. Zobaczymy poczekam jeszcze miesiąc, gant mnie zawiódł to może tutaj będzie lepiej :) Pozdrawiam wytrwałych, jest na co czekać :P
wieżę że korekta nie będzie miała aż tak dużego wpływu na tą spółkę, ma dobrze zdywersyfikowane aktywa. Ciekaw jestem jaką dywidendę wypłaca jak się okaże że roczny zysk to 4zł na akcję :P Ciekawe co zrobiła by giełda z kursem gdyby wartość akcji był na poziomie 4zł a wypłacana dywidenda np. 2,5 albo 3zł :P albo jeszcze lepiej gdyby wycena po wypłacie miała spaść do 0 albo do wartości ujemnej ;p Dosyć to głupie ale sytuacja mimo że irracjonalna to ciekawa :P
Tak jak wczoraj w dogrywce jakiś parch zbił akcje a to oznacza że jeszcze skupuje i nie chce by kurs za szybko poszybował do góry.To jest dowód zeby nie sprzedawać tak tanich akcji.Przypominam że wartość księgowa to prawie 4 zł. a zysk za I kw. to 1.03 zł na akcje.
C/wk w chwili obecnej to ponad 4 zł (ok. 4,5 zl).
Na wyceny na Stock watch trzeba patrzeć z dystansem, ale potencjał wzrostowy Jupek ma zarąbisty (ponad +200%). Nawet jeśli to podzieli się przez 2 to i tak wygląda bardzo przyzwoicie.
A zobacz jak rosną aktywa .Smiechu będzie jak zysk za półrocze wyniesie tyle co wartość 1 akcji.Tak czy siak ja akcji nie sprzedaję bo tu będzie naprawdę duży zysk.