• Jak czat ???? Autor: arkadiusztoja [217.96.151.*]
    Nie było odpowiedzi na wszystkie pytania - pewnie czas organiczony :)
  • Re: Jak czat ???? Autor: ~obserwator [85.128.12.*]
    Raczej odpowiedzi nie były udzielane na niewygodne pytania.
  • Re: Jak czat ???? Autor: ~Olo62 [5.173.196.*]
    Czy jakieś ciekawe infa były ? Bo nie widziałem czatu
  • Re: Jak czat ???? Autor: ~zen_on [87.99.114.*]
    Najważniejsze jak dla mnie to ciągły rozwój oraz rozważanie skupu akcji, ale tym razem z ich umorzeniem - tj. zostałoby mniej akcji w obiegu i tym samym wzrosła ich wartość.

Jeżeli spółka przeznacza około 25 mln z zysku $ na dywidendę, a przeznaczyła by np. 2 do 4 mln $ na skup, to mogą zebrać np. 500k akcji z obiegu.

W tej chwili słowo "rozważają" jest chyba warte podkreślenia.
  • Re: Jak czat ???? Autor: ~hmm [37.109.146.*]
    Do wypowiedzi dodałbym jeszcze rozważania na temat rynku rosyjskiego, bo o ile nie planują tam wrócić w sensie zakładać spółek córek, to prezes nie wyklucza samej możliwości sprzedaży, jednak no wiadomo w czasie pokoju, także to jest nowe info, tego nie mówili wczensiej, buyback można wywnioskować że byłby obok dywidendy która nie będzie ruszona i bez szkody na niej, ja odebrałem to tak że byłby to proces cykliczny, tak czy siak, to bardzo pozytywne informacje dla akcjonariuszy, aż się dziwie że nie mieliśmy dziś ataku na 24, no ale otoczenie też nie do końca sprzyjało (w zasadzie od ostatniego piątku - każdy wie o co chodzi), więc pozostaje czekać na rozwój wydarzeń i szczegóły
  • Re: Jak czat ???? Autor: arkadiusztoja [217.96.151.*]
    Jest dobrze a będzie jeszcze lepij ;)
  • Re: Jak czat ???? Autor: ~obserwator [85.128.12.*]
    Jeden odpowie super wyniki, super wizja rozwoju, świetne wyniki choć gorsze niż w '21 '22, inny że oklepane banały wstawiane od dobrych kilku kwartałów.. , a najlepiej spojrzeć na notowania waloru jakie były przed czatem i po czacie, to jest najlepszy obraz czy było coś przełomowego czy pojawiła się informacja mogąca przyciągnąć nowych spekulantów lub zwiększyć zaangażowanie obecnych.
  • Re: Jak czat ???? Autor: ~PanAndrzej [37.225.0.*]
    Spekulanci mają jedno za zadanie...zbić kurs i kupić taniej...więc lepiej żeby ich nie było
  • Re: Jak czat ???? Autor: ~Elczapo [78.30.98.*]
    Skup będzie w celu umorzenia więc nie będzie im zleżeć na zbirerance za jak najtaniej tylko na podbijance za najtaniej.
  • Re: Jak czat ???? Autor: ~Elczapo [78.30.98.*]
    Dobra sprzedaz Iponów fajnie bo zapowiada się b.dobry marzec.
  • Re: Jak czat ???? Autor: ~Takaprawda [81.15.172.*]
    Czy Juroszek zlazł z haka czy jeszcze wisi.Jak nie uciekł przed nowymi cłami to powisi:))
  • Re: Jak czat ???? Autor: ~Bob [95.160.158.*]
    Będzie 50 mln akcji po umorzeniu zamiast 55,5.
  • Re: Jak czat ???? Autor: ~Takaprawda [81.15.172.*]
    Chyba po marzeniu za kolejnych 10 latek:)))
  • Re: Jak czat ???? Autor: arkadiusztoja [217.96.151.*]
    Jak skupią 500 tysięcy to 1 % akcji mniej - lepsze to niż nic :) cztli wzrost kursu akcji o 1 % ;) i wyzsza dywidenda o 1 % !
    Musieliby skupić 5.5 mln akcji, po np. 25 zł to 137 mln zł czyli 35 mln $, brakłoby im na dywidendę nawet.

Obstawiam że jeśli uruchomią skup to wezmą z 10 razy mniej i ustawią jakiś górny limit kupna typu 28 zł czy coś.
  • Re: Jak czat ???? Autor: ~gall [213.136.240.*]
    Przeciez nie musza tego skupic w rok. Moga oglosic dlugoterminowy plan - skup akcji + dywidenda, przykładowo 5 mln $ rocznie na skup i 50% zysku na dywidende. To ograniczy troche zabawe spekuly na kursie, dla mnie bomba, jakby takie cos wprowadzili, naturalnie rosłaby dywidenda co roku, nawet przy założeniu stagnacji zysku, co daje dwucyfrowy zwrot na inwestycji. Biere w ciemno.
  • Re: Jak czat ???? Autor: ~Bob [95.160.158.*]
    Miało być 55 mln nie 50. Literówka. Poprawiałem ze 3 razy ale forum bankiera odrzucało poprawkę.
  • Re: Jak czat ???? Autor: ~Fazik [89.64.42.*]
    Chyba żartujesz, że Spółka podczas czatu poda przełomową informację. Od tego jest ESPI a nie czat
  • Re: Jak czat ???? Autor: ~Bzymbzyk [31.61.241.*]
    Tutaj same nawiedzone wiewióry.Wystarczy ,że komar pierdnie i już są w euforii.
  • Re: Jak czat ???? Autor: ~Elczapo [78.30.67.*]
    Bzyku na moim wykresiku SMMA (taki oscylator uśredniony) jeszcze ciupeńki brakuje do złotego krzyża - dopiero raczej wtorek/środa. Euforie to za rok będą wtedy i wieszaki wpadną z uśmiechem na ustach.
  • Re: Jak czat ???? Autor: ~Elczapo [78.30.67.*]
    Bądź co bądź ja zapakowany na 95% i trudno mi dobierać.
[x]
ASBIS 0,44% 27,60 2025-10-10 17:01:23
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.