Ja wtedy oddałem, a po redukcji resztę sprzedałem po 96 zł. Większość na tym forum pukała się w głowę co za głupki oddają tak tanio. Teraz uwieszeni siedzicie tu kolejny rok i nie widać perspektywy na żadne sensowne wzrosty. Wrócę tutaj w okolicach 60 zł, czyli niebawem :)
Ale ty geniusz jesteś, sprzedałeś na górce, która już była i chcesz odkupić na dołku, który nie istnieje! Czego wy w tej spółdzielni nie wymyślicie! Chwilę przed ogłoszeniem skupu/dywidendy, gdy na koncie spółki już ok.180 mln zł myślicie, że odda Wam ktoś akcje? Spójrzcie na obroty, zero podaży! Kombinujcie lepiej!
Musi docisnac i pewnie nic nie mial akcji ale faktem jest, ze chyba nikt z nas sie nie spodziewal, ze tak sie potoczy sytuacja przy dowozeniu wynikow, zyskach i mniejszej ilosci akcji. Ja np. swoich nie oddalem i dlugo nie oddam ale w zyciu bym nie pomyslal, ze wrocimy na 74. Raczej bylem przekonany, ze na koniec 24 bedziemy sie bujac miedzy 140-180. I to jest fakt. I wielu z nas bylo o tym przekonancych. A ze gosc pisze o sobie jak o giej-niuszu no to juz nic na kulture sie nie poradzi :)
Pełna zgoda ~Althor! Gdyby spółka była wystawiona na normalną grę rynkową, to poziomy byłyby co najmniej takie o jakich piszesz. W końcu po skupie jest o prawie 1mln akcji mniej w obrocie, a więc skutkiem tego jest większy zysk na akcję, nie wspominając o zyskach o kilkaset procent wyższych r/r. Niestety na walorze działa ekipa, która ma własne cele, wspomagana przez PP. Generalnie spółka musi się jednak rozwijać, bo za wypadnie z konkurencji i myślę, że to się dzieje, tylko jest bardzo oszczędnie komunikowane, by trzymać nisko kurs. Niemniej muszą wkrótce być zapowiadane komunikaty o przeznaczeniu zysku i decyzje nt nowych gier, więc coś się powinno ruszyć. Koniec earn-out też bliski. Gotówka i wskaźniki finansowe również coraz lepsze. Długo tu już siedzę więc zostanę do końca. Będę sprawdzać, gdzie spółka jest prowadzona. Tu już nie chodzi tylko o pieniądze, za dużo tutaj było i jest jazdy po bandzie, by odpuścić tej ekipie.
Nie piszę tego dlatego, że uważam się za geniusza tylko widzę kolejne naganianie w komentarzach co to nie za wzrosty tutaj będą już za chwilkę, już za minutkę. A takie gadanie to słychać tutaj od lat i kolejni naiwniacy wpadają w pułapkę i czyszczą się z kasy. Sam jak wchodziłem w tego gniota zastanawiałem się nad tym i nad CDR. Jak na tym wyszedłem widać po kursie CDR, praktycznie potroiłbym kapitał... Ostrzegam zatem kolejnych chcących zainwestować w ten papier na obecnym poziomie, zastanówcie się 3 razy.
Każdy sam potrafi analizować fakty! Nie potrzeba nam oświeconych geniuszy, co wiedzą, że na pewno spółka z setkami milionów na koncie będzie lawinowo spadać na kursie i zniechęcają do kupna. Nie chcesz kupować, Twój wybór! Inni mogą inaczej oceniać fakty. Dobrodziej, co przypadkowo po roku od sprzedaży akcji ostrzega innych! Budujcie w spółdzielni lepsze historie!
Cóż, po kursie widać, że coraz mniej naiwnych :) a Ty przestań ludzi zachęcać do inwestowania w tego gniota, bo myślę, że robisz to tylko po to, żeby samemu zejść z haka :)
Nie widać kupujących ani sprzedający i nie mówię o dzisiejszej sesji. Schemat od kilkunastu dni ten sam, zbicie o kilka groszy na końcówce. Kiedy on kogoś zachęcił do kupna? Twój post to typowy post jakich tutaj wiele "w życiu tego nie kupować". Fundamenty mówią że spółka musi prędzej czy później odbić. Aktualnie żadne pozytywne info nie działają bo ktoś z większym portfelem o to dba i tyle. Nie ma to nic wspólnego z wynikami spółki.
Ta spółka to przykład jak można stracić pieniądze robiąc interesy niewiarygodnymi podmiotami . Panowie P@P jak potrzebowali wprowadzić spółkę na GPW celem pozyskania kapitału byli aktywni w mediach . Obecnie jak ludzie wisza tu od lat na hakach milczą niczym zegar w którym kuranty są zaklęte. Panie Lychy czy Panu nie wstyd pisać jeszcze na tym forum.
Z jakim.wiekszym portfelem . W jakim celu. Człowieku po co wypisujesz to. To teorie że ktoś trzyma kurs to inne. Może to uzasadnisz w jakim celu ktoś trzyma kurs już kilka lat.
Kupiłem tą spółkę, bo jest maszyną do generowania gotówki i ma uznane na świecie produkty na bardzo konkurencyjnym rynku. Wcześniej czy później znajdzie to odzwierciedlenie w kursie. Niech każdy sam ocenia potencjał spółki, nie zachęcam do kupowania, bo jest to indywidualna decyzja. Nie lubię jednak naganiaczy ze spółdzielni na sprzedaż akcji w dołku lub na zniechęcanie do zakupów w dołku. Tyle i tylko tyle.
Nie wiem kto rozsądny naga ja do kupna. Są analizy wielu osób które mogą do tego zachęcić tak jak wpisy innych o IPO i niżej. Ale dziękujemy za troskę:)