• Sofblue oddał Milisystem jedyny projekt warty uwagi za darmo? Autor: akcjoinm [37.30.32.*]
    projekt strzelnic milisystem oddany w zasadzie za darmo do INTELGSOL (IGS) , zmienili nazwę na MILISYSTEM i doskonale sobie radzą w przeciwieństwie do Sofblue.

Podejrzewam, że Kierule projekt milisystem oddali za tanio do tej spółki, dostali akcje za free jak to oni mają w zwyczaju i razem zapewne z Cezarym Jasińskim trzepią kasę na swoje rachunki. Mylę się?

I czy może dziwić kogoś zerowe zainteresowanie Syfblue i Szitvention ? ABSOLUTNIE NIE. Dlatego widząc to pozbyłem się akcji INM i ostatnie jakie poszły to po 17 groszy, Przed tym miałem jeszcze 150k ale i to wywaliłem.

• Re: Sofblue oddał Milisystem jedyny projekt warty uwagi za darmo? Autor: akcjoinm [37.30.32.*]
    Czy wrócę na Kierule? Jak odbudują swoje zaufanie to może tak a na dziś szkoda mi czasu jak na samej zbrojeniówce na 2 wejściach i wyjściach zarobiłem ponad 200 k zł w lutym i dzisiaj. Zresztą na Miliststem również dziś wykeszowałem zyski.

Zobaczymy czy kursy odjadą czy będzie na Lubawach, Zrembach, PGMSA czy Protektorch korekta bo powinna być chociaż rząd przeznacza 30 mld zł na zbrojenia więc na kupujących akcje może to robić wrażenia :)

Sofblue przespał sprawę, powinni dalej z WZL nr 2 w Bydgoszczy dalej robić drony a nie ograniczyć się do sprzedaży kilku sztuk do badania smogu w powietrzu i składu sadzy w kominach. Na sprzedaży jako chociażby patrolowe zarobili by więcej a na pewno rynek by to przyjął zdecydowanie korzystnie w obecnej sytuacji. Zresztą jakoś nie chwalą się kolejnymi sprzedażami więc i tu ich dawno konkurencja przegoniła :)

Ale przecież tu nie chodziło o drony tylko o zebranie i przejedzenie dotacji bo gdyby myśleli to dziś kurs SBE byłby dużo wyżej niż kurs Milisystem.
  • Re: Sofblue oddał Milisystem jedyny projekt warty uwagi za darmo? Autor: ~qaz [89.171.79.*]
    był kiedyś wątek poświęcony Milisystemowi, od początku jego powstania do sprzedaży; opisy podejrzanych transakcji sprzedaży chyba nie spodobały się moderowi bo skasował od razu cały wątek;
    SBE miał sprzedać całość swoich 300 udziałów za 1,31 mln PLN; ostatecznie sprzedali 264 udziałów za 100 tys PLN;
  • Re: Sofblue oddał Milisystem jedyny projekt warty uwagi za darmo? Autor: akcjoinm [37.30.34.*]
    ważne, że Kierule z Jasińskim i kilkoma innym zarobi co swoje.
  • Re: Sofblue oddał Milisystem jedyny projekt warty uwagi za darmo? Autor: sikor1984 [31.94.26.*]
    Kierulów i tak dopadnie sprawiedliwość jeśli będzie się należeć. Pamiętacie że KNF działa w sprawie grupy bydgoskiej? Nie słyszałem żeby był jakiś wyrok już czyli znaczy się że może być to wkrótce.
  • Re: Sofblue oddał Milisystem jedyny projekt warty uwagi za darmo? Autor: akcjoinm [37.30.51.*]
    Nikt nikogo nie dopadnie bo niby za co? A co Kierulowi udowodnią, że akcje SBE kupował w 2018 czy 2019 roku być może w sposób taki, że nie poinformował rynku albo sprzedał,bo tego dotyczy sprawa i co dostanie? 100 tys. zł kary? O ile już dawno sprawa nie jest zakończona.
    Jakoś KNF nie sprawdza kto stał za skokowym wzrostem np. BEDZINA z 5 zł do 180 czy Mercatora z 5 do 770 zł a nastepnie na obu spółkach zjazd. Sofblue to nawet w tym okresie nie ursósł 100% przy mizernych obrotach.

To tak dla porównania. To nawet nie mróweczka przy słoniu, to ziarenko pasku przy słoniu :)
  • Re: Sofblue oddał Milisystem jedyny projekt warty uwagi za darmo? Autor: sikor1984 [31.94.26.*]
    Każdy pretekst jest dobry dla knf-u żeby kasa im wpadła z kar.
  • Re: Sofblue oddał Milisystem jedyny projekt warty uwagi za darmo? Autor: akcjoinm [37.30.51.*]
    taaa to pokaż mi jakie i kto w ostatnich latach płacił kary do KNF :))))
[x]
SOFTBLUE 1,84% 0,19 2025-12-10 13:07:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.