Z tego co wiem, żyjemy w wolnym kraju i nikt nikomu raczej nie powinien mówić co ma robić. Takie zachowania proszę sobie stosować u siebie w domu, jeśli są akceptowane przez domowników. Na forum raczej wymagana jest odrobina kultury.
Będę siedział, gdzie będę chciał. Lubię mieć rację a tutaj dość często ją mam. Ciekawy przypadek, jak ludzie wiszący na hakach, próbują zakłamywać rzeczywistość, wręcz modląc się i wywołując wzrosty, góry i inne cuda wianki :D
Prześledziłem Twoje posty. Wskazywałeś w przeciągu dwóch miesięcy na wszystkie możliwe scenariusze. Dosłownie wszystkie. Zarówno sygnalizowałeś na spadki, jak i na stagnację, jak i wzrosty. I zmieniałeś swoje stanowisko z dnia na dzień, wracając niekiedy do tego wyrażonego wcześniej. Pan sobie zastrzegł wszystkie możliwe warianty, więc jak mógłby się pomylić? Życzę pokory, czyli świadomości własnych ułomności.
Ale dam Panu szansę na zrehabilitowanie, żeby mógł Pan swój kunszt inwestorski jednak udowodnić. Konkretną szansę. Proszę mi wskazać, na jakim poziomie kształtować się będzie cena 31 marca 2025 r.?
Mimo wszystko, lepszy niż wy ;) Wy czarujecie już od kilku tygodniu, modląc się, błagając, czasami skomląc o te magiczne wzrosty ;) 2 dni po tym jak powiedziałem, że spadnie to 1,8, wchodzę, popijając kawę, zastanawiając się jakiego to nowe, tajemne inkantacje będziecie stosować przy tej spółce i pach 1,8 z hakiem :D Od razu lepszy dzień :)
A Protektor, Lubawa, Pamapol itd. up, up, up. Kto chciał, to skorzystał.
Dnia 2025-03-06 o godz. 09:36 ~Wojt napisał(a): > Uważasz że nowi właściciele kupili spółkę żeby stracić kasę ? Bądź cierpliwy
Ale ja tego przecież nie rozpatruje przez pryzmat bycia cierpliwym lub nie, nie mówię przecież sprzedawajcie bo uj w czapce. Mówię jak to będzie wyglądać, wyrażam swoje zdanie i pogląd, po trochu nabijając się z czarodziejów i innych czarnoksiężników.
Jeszcze raz powtórze, w dobrej woli, to jest czas zbrojeniówki, wszystkie spółki które mają coś wspólnego z uzbrojeniem, pójdą teraz mocno do góry. Śledzicie w ogóle co się dzieje w Europie, co dzisiaj się dzieje? Turcja gotowa na wysłanie wojsk, Francja chce straszyć arsenałem atomowym, Polska chce odpowiadać za logistykę a niektórzy zamiast korzystać to zachowują się, delikatnie mówiać nie miło, jakbym atakował ich/nasze złote jajo :D
Dnia 2025-03-06 o godz. 11:04 ~NieślubnySynBuffett napisał(a): > Panie wróżbita, proszę wyciągać szklaną kulę i odpowiedzieć na zadane Panu wyżej pytanie.
Nie, nie zostałeś zablokowany. Za czary i gusła nie palą już na stosie ani nie blokują na forum. Spokojnie.
Ty dalej tego nie rozumiesz że nam tej spółki nie obrzydzisz a wręcz przeciwnie. Im
Bardziej będziesz się tu udzielał tym bardziej będziesz banowany na czerwono.
Inwestorzy którzy tu siedzą nie są na chwilę… na tydzień, dwa czy miesiąc.
Przeanalizuj ich wypowiedzi i zauważ że są z zapleczem finansowym i mogą sobie spokojnie poczekać rok albo trzy. Nie interesuje ich szybki skok na poziom 4zł . Raczej będą czekać na do poziomu 40zł i wtedy będą się wyprzedawać. Taki poziom wskoczy ale to tylko dla cierpliwych. Pozdrawiam Cię i życzę spokoju.
Ucięło mi poprzedni wpis. Uzupełniam:
Podpisuję się obiema rękami pod wpisami Akcjonariuszy :)
Panie Espaniol czekamy na odpowiedź na pytanie Pana Buffett
Pozdrawiam serdecznie :)
Kupuje się przyszłość i potencjał. Tu jak w przypadku wybranych spółek swego czasu growych mamy potencjał globalny. Jest marka w postaci Pani Sylwi, sprawdzone produkty, sprzedaż w setkach milionów w całej europie, otworzone, przetarte kanały dystrybucji. Produkt, grupa produktów po wejściu spowoduje skokowe przejście na inny poziom cenowy spółki. x 7 do x 15 i nie będzie problemem. Przychody. Czas. Od lat kupuję takie podmioty. Lubię takie grale. To jeden z nich w mojej ocenie.
Technicznie, co na NC traktuję 2-go planowo, mamy kolejny trójkąt na ważnym wsparciowym poziomie cenowym / woluymenowym. Wyjście powinno być górą, ale czas "fundamentalny" mamy.
Potwierdzam. Ciekawi mnie ma ile tu młodzieży grzecznej, świadomej ich analizy , a ile starych nicków, ale też doświadczenia z czasów "ojciec prać" Taka reklama była. Ciekawe.
Dnia 2025-03-06 o godz. 14:54 kamkoko napisał(a): > Ogólnie jak na Bankiera nasze wątki są bardzo grzeczne :) niektórzy chcą zarobić szybko (zbrojeniówka), a my powolutku zbieramy.
Przecież można tam, albo można było, zobaczymy jak długo utrzyma się huraoptymizm i kłotnia między kochankami, szybko dorobić i włożyć tutaj?
Też się zastanawiam nad zbrojeniówką. Ale póki co siedzę tutaj. Jeśli chodzi o zbrojeniówkę narazie są tylko puste słowa polityków. Nie ma jeszcze konkretnych deklaracji. Zresztą zanim coś postawią to już będzie problem ukraińskich mafii Polsce. Taka jest rzeczywistość. Dostaniemy broń od Francuzów i Niemców i będziemy się napierniczać z Wagnerem na Suwałkach o Nowy Porządek. Tak uważam jeśli chodzi o zbrojenie. Raczej tu nic z tego nie będzie.
Dnia 2025-03-06 o godz. 11:25 ~ZodiakalnyByk napisał(a): > Ty dalej tego nie rozumiesz że nam tej spółki nie obrzydzisz a wręcz przeciwnie. Im > > Bardziej będziesz się tu udzielał tym bardziej będziesz banowany na czerwono. > > > > Inwestorzy którzy tu siedzą nie są na chwilę… na tydzień, dwa czy miesiąc. > > > > Przeanalizuj ich wypowiedzi i zauważ że są z zapleczem finansowym i mogą sobie spokojnie poczekać rok albo trzy. Nie interesuje ich szybki skok na poziom 4zł . Raczej będą czekać na do poziomu 40zł i wtedy będą się wyprzedawać. Taki poziom wskoczy ale to tylko dla cierpliwych. Pozdrawiam Cię i życzę spokoju.
Już gdzieś wyżej powiedziałem, że przecież nie obrzydzam, sam mam tutaj akcje. Proponuję tylko dorobić sobie gdzie indziej. Zbrojeniowka to teraz takie covidowe wydmuszki. Polska Grupa Militarna z 3 pracownikami, ma już przebicie prawie 100%. Protektor powoli się wspina, Lubawa złoty interes jak ktoś miał ją wcześniej. Do tego 3RGames, przy groszowym nakładzie, nawet tysiak akcji może mieć przebitkę 1000% jak uda im się premiera ich gry.