Ktoś zebrał gigantyczna ilość akcji, wujek luki tez na wywiadzie stonowal, coś czuję że są akcje ściągane z rynku i chyba mamy już końcówkę tej akumulacji max do wyników finansowych 20 marca. W maju mamy wyniki za 1q i wyniki będą gigantyczne bo wleca wpływy za film którego straty będą w raporcie za 24 potem kongres ekipy w wakacje ai projekt finalizacji YouTube'a na caly świat przez translator na który dostali już dofinansowanie i zapewne już kończą pracę nad tym translatorem od mr beast. Spółka będzie rosła i po tak pięknej akumulacji zobaczymy bardzo przyzwoity wynik a może i rekord dekady
Nie do końca. Z racji tego, że premiera w luty/marzec, to naturalne, że cześć kosztów będzie zaksięgowana także w 2025roku. Nie wiadomo też, jak mieli umowy, bo jeżeli np ryczałtem, to płatność w jednym kawałku po wykonaniu pracy przez kontrahentów. Do tego dochodzą wpływy od współfinansujacych te wydarzenie, czyli np ministerstwo, reklamodawcow itd., które mogły być zaksięgowane już przed rozpoczęciem inw trakcie produkcji na podstawie poniesionych wydatków.
Także nie ma co prowokować, zobaczymy jak to będzie wyglądać po fakcie czyli po przedstawieniu sprawozdań finansowych za każdy kolejny okres.
Ważne na tę chwilę, że jest sukces, co widać po premierze. Nie należy zapominać, że to tylko jeden z projektów firmy a jest wiele innych inne równie komercyjnych i przynoszących dochody. Rozpoczyna się sezon wiosenno letni, więc da to pole do popisu w pełnej krasie.
Dlaczego na tej spółce, jakiekolwiek pozytywne informacje mają w dużej części łapki w dół, a negatywne w górę?
Patrząc przez przekrój NC wg mnie, pomijając całe tło związane z głównym akcjonariatem, jedna z lepszych, wartościowych i zdrowych spółek, co ostanie projekty i wydarzenia tylko to potwierdzają.
Czy te, negatywne wpisy i łapki to jakaś próba jej bójku, zniechęcania do spółki?
Pytam, bo chciałbym może i kupić trochę akcji pewnie na dłuższy okres, póki spółka jest jeszcze wg. mnie we wczesnej fazie rozwoju, a nie chciałbym wleźć na jakąś "minę".
Ja to widzę tak, że kurs jest zbierany i to przez kogoś większego, bo wystarczy spojrzeć jakimi pakietami kurs jest spychany przy większych zakupach. Jak ten zbieracz uzna że posiada, już zadawalajaca ilość akcji, to skończy się spychanie i pakiety blokujące. Wtedy kurs zacznie rosnąć i to dynamicznie, bo większość osób dostrzeże atrakcyjność spółki Ekipa. Być może też w przestrzeni publicznej, a mam wrażenie że i na forach na przykład na Twitterze (obecnie X) pojawi się masa informacji o spółce opisujące jej poczynania, które pierwsze są widoczne już teraz, ale trzeba je pokazać szerszej publiczności by przypomnieć o sobie i zaciekawić. Wtedy ludzie będą już brali, jak leci, bo to dobra spółka. Kto nie wierzy jeszcze dziś, moim zdaniem przekona się o tym za jakiś czas.
W weekend idą indywidualni, a w tygodniu seanse oglądają liczne wyjścia zorganizowane, klasy, bo trzeba pamiętać że film pod patronatem i z dofinansowania Ministerstwa Edukacji. Fajna forma promocji przez Ekipę z wyjazdami bohaterów filmu do kin w całej Polsce. Po weekendzie w następnym tygodniu podadzą następne zestawienie box office. Jak na razie, kurs ma to w poważaniu. Niedługo ze spółki wyjdą wyniki finansowe, zobaczymy czym się pochwalą za ostani kwartał roku i jednoczenie cały rok, bo film już pracuje na aktualny 2025. Do tego dochodzą nowe produkty np. lody i projekty, które są w fazie realizacji, Mówią, że gielda pokazuje przyszłość na pół roku do przodu, a akcji nie ma komu sprzedać, bo kupić na tę chwilę można ile dusza zapragnie.
Aż chciałoby się napisać, że po co było wprowadzać spółkę na giełdę, skoro zaczęła karierę jako mem i do dziś, tak samo się zachowuje?
Mentzen wprowadził na NC spółkę XDD a ta, mogłaby się nazywać HEHE, pomimo że Mentzenowej spółce do Ekipa Holding daleko pod względem działalności operacyjnej, za to jakże blisko pod względem zachowania kursu.
Akcji nie posiadam. Miałem kiedyś, sprzedałem ze stratą i wchodząc czasem z sentymentu na spółkę i forum, widzę że nie mam czego żałować. Kurs w miejscu niemal już od lat. Mógłbym się zapakować dziś, nic nie tracąc w odniesieniu do akcjonariuszy zapakowanych dawno temu. Nawet byłbym na plus, bo ci akcjonariusze kupowali w większości po dużo wyższych cenach i jak nie usredniali na poziomach 3 - 4 zł, to mają dużo w plecy. Dlatego wnoszę na zmianę nazwy tej spółki z Ekipa Holding na HEHE.
Wpadnę za jakiś czas i mam wrażenie przy tym samym poziomie kursu.