• zaproszenie do negocjacji Autor: ~xxx [185.179.132.*]
    na konferencji Pan Cezary wreczyl fafarze zaproszenie. ktos cos wiecej wie na ten temat kiedy by to mialo sie odbyc czy potwierdzil itp?
  • Re: zaproszenie do negocjacji Autor: ~Openerem [31.61.181.*]
    Znając zwyczaje Orlenu to będą/ będziemy czekać do operacjonalizacji jak to powiedział prezes I wtedy nas poinformują
  • Re: zaproszenie do negocjacji Autor: ~darek [79.185.195.*]
    opercjonalizacja już trwa,do półocza ma być zakończona,czekałeś kilka lat,zaczekasz i kilka miesięcy,jezeli nie chcesz czekać,możesz sprzedać,tylko czy to racjonalne wyjście?
  • Re: zaproszenie do negocjacji Autor: ~Oko [46.113.10.*]
    Równie dobrze każdy tutaj z forum może "wręczyć prezesowi Orlenu zaproszenie do negocjacji". Z pewnością prezes przyjmie i z chęcią spełni Wasze postulaty - na nic innego nie czeka i o niczym innym nie marzy :))
  • Re: zaproszenie do negocjacji Autor: ~Baklazan [109.206.213.*]
    Ja bym z kolei przestrzegał przed kupnem przed nową konferencja, wynikami itd, schemat się stale powtarza - wszyscy się napalaja że już koniec, moment konferencji dostajemy kopa i kurs spada
  • Re: zaproszenie do negocjacji Autor: ~Karo [95.49.104.*]
    Dlaczego niby miałyby się odbyć jakiekolwiek negocjacje? List został wręczony przed informacją prezesa że uznaje że wyrok został wykonany i nic więcej nie może zrobić. Ptaszki ćwierkają, że przy ogłoszeniu strategii Energi również ogłosi podwyższenie kapitału i to będzie ostatni ruch, który Orlen wykona
  • Re: zaproszenie do negocjacji Autor: ~openerem [91.220.238.*]
    z tej samej wypowiedzi prezesa padły słowa że jak już uporządkują strukturę grupy przyjdą z informacją która powinna nas usatysfakcjonować i spełnić nasze oczekiwania - a oczekiwaniem było albo wezwanie po ''uczciwej' wycenie albo powrót do indeksów a powrót do indeksów oznaczał by sprzedaż części posiadanych przez Orlen akcji z urealnioną wyceną ale w mojej opinii prędzej dojdzie do wezwania na resztę akcji niż ich sprzedaż przez Orlen - tak więc czekamy aż Orlen się zmotywuje a wartość Energi z czasem wzrasta więc im później to zrobią tym więcej będą musieli zapłacić bo zgodnie z prognozą Ebitda ma wzrastać

Dosypanie kasy do dywidendy pokazuje że kasę mają teraz potrzeba tylko chęci lub politycznej zgody
    wartość Energi z czasem wzrasta więc im później to zrobią tym więcej będą musieli zapłacić bo zgodnie z prognozą Ebitda ma wzrastać
    -uważej,bo zaraz karo,oko,yoyo i inne sztućce przypną Ci metkę naganiacza,bo nie dobrze jest dobrze pisać o Enerdze,nawet mając jej akcje;-)
  • Re: zaproszenie do negocjacji Autor: ~Pepe [84.205.172.*]
    Wszystko zależy czy ta wartość będzie rosła lepiej niż rynek czy tak samo a może gorzej. Mnie zysk 11 groszy/kwartał czyli 44 grosze na rok nie zadowalają. Nawet dywidenda w wysokości 44 groszy by była dla mnie bardzo słaba bo już dziś narmalnie masz prawie 10% na Orlenie a 44 grosze to dzienne wahanie kursu eng. To w przypadku ENG powinno być 1,3-1,4 zł/akcję. Przy takich wynikach nierealna.
  • Re: zaproszenie do negocjacji Autor: ~Oko [5.173.190.*]
    Guru - ja się bardzo cieszę, że spółka inwestuje, rozwija się a jej wartość odpowiada. Nigdy w żadną wymianę czy wezwanie specjalnie nie wierzyłem. Wyrok został w całości wykonany. Spółka jest notowana na gpw. Czego chcieć więcej? Co poniektórym obecna sytuacja bardzo pasuje bo jeszcze mają wpływy z 1,5%...
  • Re: zaproszenie do negocjacji Autor: ~Daro [193.228.123.*]
    Jednak kasztan zostanie kasztanem, jakbyś nie zauważył to tylko Jan podjął walkę i dzięki temu masz ponad 13 zł, masz jednak problem z okiem ale i głowa.
    Dzięki temu, że pan Jan podjął walkę spółka jest notowana na gpw. Ale przecież nie podjął jej non-profit. Dobrze się zabezpieczył w umowach z członkami GG. 13 zł mam pośrednio dzięki niemu (bo spółka jest notowana). Ale bezpośrednio dzięki wynikom spółki i TFI, że skupuje akcje - gdyby nie TFI może nawet 10 zł by nie było. Ale gdyby nie pan Jan być może dawno Orlen jeszcze za kadencji wójta zaproponowałby cenę ustaloną przez biegłego - i nie byłoby to 13 zł. I nie udawajmy, że te wpływy z 1,5% to na biednych czy potrzebujących idą...
    A Ty jak idziesz do pracy to non-profit czy oczekujesz wynagrodzenia za tą pracę? Wystaw swoje akcje w poniedzialek po 32 zł zobaczymy jaki Tu inwestor jesteś. A ten TFI kupuję bo dostał cynk od Ciebie? Jak mi wiadomo to wszystkie pieniadze 1.5% to opłacane są sprawy dywindendowe i jeszcze jest na minusie
    Czyli działalność pana Jana nazywasz pracą. Ok. Cenię sobie uczciwe postawienie sprawy. Czy pisanie tutaj przez guru to też jego praca? Nie musisz odpowiadać :) Moje akcje są moje i nic nikomu nie muszę udowadniać - w myśl powiedzenia "pokazywałem jak byłem mały". Twoja czy guru czy kogokolwiek innego wiara albo przekonanie, że mam akcje (albo ich nie mam) w ogóle mnie obchodzi - dynda mi i powiewa. "Jak ci wiadomo". A co to znaczy "jak ci wiadomo"? Masz dowody na to? Bo ja nie... I co z tych spraw dywidendowych wynika? Nic. Jedną chyba nawet ci prawnicy przegrali. Opłaceni prawnicy i tacy słabi... Może przepłaceni skoro na minusie? Może mają być przepłaceni...
    Tylko świadczy że jesteś "goły", darek przynajmniej ma akcje więc to raczej nie jest jego praca, ale Ty już akcji nie masz więc pisząc tu to jest Twoja praca
  • Re: zaproszenie do negocjacji Autor: ~Oko [5.173.200.*]
    Naprawdę nie interesuje mnie co uważasz. No zobacz - a pan Jan ma akcje i to jest jego praca. Jak widać jedno drugiemu nie przeszkadza...
  • Re: zaproszenie do negocjacji Autor: ~Pepe [84.205.172.*]
    I tu się Oko z tobą zgodzę że nie wiemy co by było gdyby. Możliwe że gdyby nie zaskarżenie uchwały o wycofaniu już dawno by było po temacie, .a może i nie. Tego nie wiemy. Na pewno ja bym się tak nieobkupił wtedy. Tak samo możemy gdybyc że gdyby powołali innego prezesa Orlenu a nie pociotka z PSLu to też już by było cos było choć nie wiadomo co. Gadka szmatka
    tylko całkowity ignorant uważa,że Obajtek chciał wykupić poza giełdą po cenie z wyceny rzeczoznawcy,wszystko,dosłowinie wszystko wskazuje,że pod działaniami poprzednich zarządów Energa sa miała być wydmuszką
  • Re: zaproszenie do negocjacji Autor: ~widdelec [37.109.150.*]
    Będziesz tutaj czekał długo albo nie doczekasz się nigdy tego na co czekasz. Czasy niespokojne
  • zaproszenie do negocjacji Autor: ~emeryt [31.60.146.*]
    Tutaj mamy walkę dobra ze złem w interesie całego rynku żeby przy każdej próbie przejęcia dowolnej spółki pozostali akcjonariusze otrzymywali godziwą cenę wezwania która nie zawsze jest średnim kursem giełdowym .

Deszcze niespokojne
    A my na tej wojnie
    ładnych parę lat
    Tylko załatwimy
    Parę ważnych spraw
    Tylko zwyciężymy
    A to ważna gra

https://przeciwnaduzyciom.pl/15-dla-fundacji-to-co-najwazniejsze-wazna-aktualizacja/

Zmieniły się dane, na które można przekazać wsparcie 1,5% podatku.
    Jak zatem przekazać 1,5%?
    1. W rubryce „Numer KRS” wpisz: 0000270261
    2. W rubryce „Cel szczegółowy 1,5%” wpisz: ENERGA 28755 (ten dopisek jest konieczny).
    Poprzednie dane są nieaktualne.
    Otrzymaliśmy niedawno od naszych obserwatorów informację o problemie z przekazaniem 1,5% podatku na wsparcie naszej działalności. Bardzo dziękujemy za zgłoszenia.

Dlaczego tak się stało?
    Współpracujący z nami podmiot, Stowarzyszenie Inwestorów Indywidualnych, musi zaktualizować dokumentację, aby wrócić na listę OPP. Sytuacja może zabrać nieco czasu, podpisaliśmy więc umowę z inną, godną zaufania instytucją, która taki status aktualnie posiada.

Jeszcze raz bardzo dziękujemy za czujność, chęć wsparcie i przekazane nam sygnały. Wasza aktywność dodaje nam pewności i wiary w głęboki sens działań podejmowany przez nas na rzecz drobnych akcjonariuszy – Polek i Polaków, których głos powinien być słyszalny i ważniejszy niż prywatne interesy i polityczne zagrywki!
  • Re: zaproszenie do negocjacji Autor: ~Finansista [31.22.160.*]
    O następny polek i polaków, a jak powiesz wojewoda i wojewódka?
  • Re: zaproszenie do negocjacji Autor: ~Finansista [31.22.160.*]
    Jak słyszę ministra to mi się rzygać chce tak samo jakbym patrzał na wiatraki Energi blisko plaży
[x]
ENERGA 0,11% 18,88 2026-05-26 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.