• Reko łosi :DD Autor: ~flcn [37.225.46.*]
    Jeżeli łosie obawiają się o EBITDA wytwarzania prądu z węgla i gazu to znaczy, że PGE powinna zamknąć swoje elektrownie bo inaczej zarząd działa na szkodę spółki. No to w takim scenariuszu Polska nie miałaby prądu w okresie od połowy października do połowy marca. Bardzo logiczne rozwiązanie. Takie typowe dla łosi i zielonych mędrców.
  • Re: Reko łosi :DD Autor: ~Nowicjusz [195.225.69.*]
    Nie wiem jak w tym wypadku ale remondacje są odtajniane po kilku miesiącach. Nawet gdyby były trawne to się zdezaktualizowały. A może jest tak jak z prognozą pogody - raz się trafi raz nie.
  • Re: Reko łosi :DD Autor: ~mabmab [83.20.244.*]
    Nie demonizujcie znaczenia rekomendacji fundusze kierują się raportami i analizami wewnętrznymi. A ponadto po wpadkach analityków w reko na XTB spuścicie trzeba zasłonę milczenie. Była taka słynna reko dla Lotosu w której LTS wyceniono na 0. Zasłynął tym nie pamiętam kto ale bardzo możliwe że Prokopiuk. Ponadto wystarczy sprawdzić WSK trafności tych reko kreatorów. To co mnie jednak niepokoi w tej analizie to podważenie sensu inwestycji PGE w gaz..
  • Re: Reko łosi :DD Autor: ~Nowicjusz [195.225.69.*]
    O norweskich złożach gazu różnie mówią. Statkami takiej ilości gazu pewnie się nie dostarczy. Holendrzy mieli przestać wydobywać gaz ze względu na trzęsienia ziemi. Cena gazu jest niewiadomą. Stąd pewnie obawy.
    Może Ostrołękę z powrotem na węgiel. No i znowu będą straty.
  • Re: Reko łosi :DD Autor: ~heh [146.70.81.*]
    jw---------nie 0 zł a 1 zł !!! oj wziątki latają pod stołem ...reko na zamówienie /// lotos był skupowany przez orków teraz ma byc tak samo?
[x]
PGE -0,69% 10,14 2026-05-22 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.