Dzisiejszy kurs akcji nie jest niczym nadzwyczajnym. Obecna sytuacja wynika z dobrych wyników finansowych spółki Fotovolta. Przed firmą kolejny rok pełen interesujących możliwości, które rysują się na horyzoncie. Można śmiało stwierdzić, że kapitał z Krajowego Planu Odbudowy (KPO) może stać się czynnikiem sprzyjającym pozyskiwaniu nowych zleceń, jednak prawdopodobnie w pełni dopiero w drugim kwartale. Osobiście uważam, że spółka powinna starać się o wszelkiego rodzaju dotacje na własną rękę, lecz czy tak się stanie, dowiemy się za jakiś czas. Wzrost przychodów i zysków, który ostatnio odnotowano, z pewnością nie jest przypadkowy. Do rozstrzygnięć konkursu pozostało jeszcze trochę czasu, podobnie jak do ogłoszenia wyników, dlatego jestem sceptyczny co do możliwości przełamania poziomów oporu w przedziale 89-95 groszy za akcję. Pamiętam, jak kiedyś uśmiechałem się pod nosem, widząc opory na poziomie 37 groszy, a później na 48-50 groszy. Wówczas byłem przekonany, że to tylko kwestia czasu. Znając cenniki produktów Fotovolta w porównaniu do konkurencji, zawsze byłem spokojny o ich rentowność, i w tym przypadku również jestem pełen optymizmu. Z nadzieją patrzę w przyszłość, widząc spółkę na solidnym kursie wzrostu. Choć wielu z nas krytykuje Zielony Ład w Europie, to właśnie on może stanowić kluczowy element w zapewnieniu niezależności energetycznej zarówno od Wschodu, jak i Zachodu. Jestem niemal pewny, że opór na poziomie złotówki zostanie wkrótce przełamany. Kiedy to nastąpi? Może jeszcze przed publikacją wyników, a być może po pozytywnych informacjach ze strony spółki. Co do obrotów, jak już wcześniej wspominałem, przyjdą one w dużej ilości. Rudolfie i wszyscy inni – nie sądzę, abyście musieli publikować dodatkowe informacje o tej spółce na innych forach. Ci, którzy inwestują w akcje Fotovolta, doskonale wiedzą, co robią. Spółka nie musi znaleźć się w pierwszej pięćdziesiątce najbardziej popularnych spółek, aby sukcesywnie zwiększać swoją wartość. Pozdrawiam serdecznie.
dobrze napisane zaskoczony. Zobacz co się dzieje nie widzą że ktoś dokłada na kupno? dzisiaj zebrał 20 tysi do 89,5 groszego, ale widać ktoś z jakimś pakietem może 100-200 tysiecy wychodzi w tej cenie na 89 albo może to być tak, że wywalają ci co zawśli kiedyś na hakach i nie rozumieją że teraz warunki dla Fotovolta się zmieniły na jego korzyść i przed nim dopiero wielkie i spektakularne wzrosty jesli wszystko ułozy się w dobrym kierunku.
A co do pisania na innych spółkach to lubię się droczyć i mam z tego satysfakcję, bo jakieś ukraińskie bankruty rosną. Szok !!!
nie ma co patrzeć na innych (ukrainki, wojenne itp) chcą rosnac niech rosną na pewno nie rosną kosztem Fotovolta. Tu wzrost jest juz spory i to normalne że są opory. Jak spółka dowiezie wyniki, projekty ect to będzie rosło.
Jak się wysprzedadzą w okolicy 90 groszy to nie będzie oporów na 1 złoty. Wielu nie chce czekać na 1 złoty. Posiadacz i difihuho sie wysypali na 80-90 groszach. Tylko czekać na info i wyniki i jedziemy wysoko. Tylko przykro że nasi nie wspierają Polskich firm a walcza na ukraińskich.
Świetne informacje w 1 i 2 kwartale? Autor: ~zaskoczony [83.249.125.*] 2025-02-20 10:10 Dzisiejszy kurs akcji nie jest niczym nadzwyczajnym. Obecna sytuacja wynika z dobrych wyników finansowych spółki Fotovolta.
Umotywuj to odwołując się do wyników finansowych. Ja już zrobiłem to, wykazując, że 80 gr to już jest zawyżona wartość. Kombinuj z przychodami, środkami trwałymi, kapitałem własnym, zyskiem i jakimi jeszcze danym sobie życzysz :-))))))))
No właśnie zaskoczony dawaj coś mocnego, bo rozczarowany i pytam i difihuho chcą odpowiedzi dlaczego taki obrót i dlaczego ciągle rośnie, no może poza dzisiejszą sesją. Ale patrząc ile poszło po 0,87-89,5 to chyba na korzyść kupujących?
Rośnijcie do nieba życzę wam 1 pln wkrótce. mnie już tu nie ma ale byłem długo i ciesze się że wyszedłem . teraz remontuje dachy chyba wiecie gdzie jestem . możecie dołączyć tylko kwestia czasu jak przebijemy sufit
Cieszę się że nauczyłeś się pisać. Fotovolt będzie instalował na dachach coraz więcej i więcej 1 złoty chyba tych co tu kupują nie interesuje. Zaskoczony pisał o nowym ATH a to chyba 2 złote z tego co pamiętam?
Nie w obrocie jest 23 procent akcji.
Sądzisz że główni akcjonariusze będą sprzedawać akcje? Moim zdaniem nie skoro nie sprzedali kilka lat temu gdy stały znacznie wyżej a perspektywy były nieznaczące.
No chyba że pomyliłeś spółkę z fonem bo jest tam 100 procent FF
Bo tu po tej cenie jaka była dzisiaj na zamknięciu to kapitalizacja jest w okolicach 4 milionów akcji FF
"Do obrotu w Alternatywnym Systemie Obrotu wprowadzonych zostało 22.130.874 (słownie: dwadzieścia dwa miliony sto trzydzieści tysięcy osiemset siedemdziesiąt cztery) akcji zwykłych na okaziciela o wartości nominalnej 0,10 zł (dziesięć groszy) każda."
To są wszystkie akcje jakie są w spółce ale pytam jeszcze raz czy zdajesz sobie sprawę że FF wynosi tu 23 procent? I czy uważasz że któryś z głównych akcjonariuszy mógłby sprzedać swoje udziały? Bo chciałbym zaznaczyć że gdyby tak było to po każdej sprzedaży jednego z głównych akcjonariuszy musiałaby być taka informacja w ciągu 3 dni od dokonania takiej sprzedaży.
Czyli podsumowując w wolnym handlu w rękach akcjonariuszy drobnych jest około 5,1 miliona akcji co daje sumę około 4 milionow zlotych.
Dobrej nocy pytam
Kapitalizacja cała ale nie wszystko jest tak dostępne jak myślisz. Pewnie zaskoczony podejmie wyzwanie albo Rudolf on taki pyskat. Ja czekam na dokupienie na 70
Powiedz pytam dlaczego naganiasz na innych spółkach i piszesz o bankrutach że są ok?
Dlaczego zależy ci aż tak na fotovolcie? Pozwól mu opaść. Nie dodawajmy nowych wątków to zostanie tu tylko Rudolf
Na jakich ja niby bankrutach jestem aktywny, a tym bardziej, na których bankrutujących spółkach naganiam, że są ok???
Wiesz więcej ode mnie.
Ale daję tobię szansę na wykazanie się :-))))
No no ty już wiesz nie będę nawet wspominał. Nie jestem tobą by cię cytować. Zrób coś z Fotovoltem bo spadać nie chce a wieszczyłeś ty i difihuho czy rozczarowany cenę najpierw 10 później 30 a ostatnio 68 groszy.
Ale ekipa się zebrała, same płaczki i tyle. Zaskoczony jest jak Buffet przewidział wzrosty i zyski i szacun dla niego. Ale wy reszta? no własnie reszta buhahah. Posiadacz opchałeś swoje akcje uciekaj na brasa !!! a ty pytam nie zamierzasz kupic? Akcje są warte tyle ile za nie płacą uciekaj na ukraińskie przewartościowane akcje !!!
Re: Świetne informacje w 1 i 2 kwartale? Autor: ~Posiadacz [217.213.120.*] 2025-02-21 11:40 No no ty już wiesz nie będę nawet wspominał. Nie jestem tobą by cię cytować.
Czyli nie ma takich spóek tj. bankrutujących, na których jestem aktywny, a tym bardziej, na których naganiam, że są ok.
Re: Świetne informacje w 1 i 2 kwartale? Autor: ~rudolf [217.213.151.*] 2025-02-24 16:28 Posiadacz uciekaj na brasa a ty pytam wraz z ekipą zostań na tym swoim bezwartościowym apis.
Rudolf wszedzie widzi jakieś ekipy i ma manie prześladowcze jak widać. Jeego zdaniem to ja podniąsłem kurs spólki ML system z 14 złotych na 25 też pisał o jakiś ekipacha. Nie zwracałbym na niego większej uwagi. Juz niedługo wyniki i podsumujemy wszystko. Jak widać ostatnie 3 miesiące mamy trend wzrostowy i zebrali ponad milion akcji. Zapytasz kto zebrał? ci co przez ostatnie miesiące pokazują na 3-4,5 złote za sztukę duże ilości. Podczas sierpniowych wzrostów było widać regularne kupna akcji...średnią mają dosć wysoką i nawet 1,5-2 złote ich nie obchodzi. Przyjdą warunki pod wzrosty to znów zaczną się obroty a w okolicach 1-1,2 będą mogli sporo zebrać. .