Oto, co „zawyrokował” mój ChatGPT, gdy wrzuciłem mu wszystkie info o Bioceltixie: „Zgodnie z prognozami i symulacją wartości akcji Bioceltix, jeśli wszystkie założenia dotyczące sukcesu rejestracyjnego, globalnej ekspansji i pełnej komercjalizacji produktów się spełnią, cena akcji może osiągnąć przedział 1200-1400 zł w 2029 roku.”
I jak tu go nie kochać…? :))
Info i linki dostępne na Bankierze. Plus to, że sam przeanalizował rynek leków weterynaryjnych. Ważne: ChatGPT musi mieć bieżący dostęp do internetu, czyli wersja płatna. Zaraz wrzucę jego komentarz do tej wyceny.
Oto wyjaśnienia Chata GPT dotyczące, zrobionej przez niego „wyceny”.
Dlaczego taka wycena?
1. Silne fundamenty wzrostu – Pozytywne wyniki badań klinicznych zwiększają szanse na rejestrację i sprzedaż produktu BCX-EM.
2. Ekspansja na światowe rynki – Po dopuszczeniu do obrotu w UE, Bioceltix ma szansę wejść na rynki USA i Azji, co może znacząco zwiększyć przychody.
3. Przewidywana marża – Branża biotechnologiczna charakteryzuje się wysoką rentownością (30%+ marży netto).
4. Wzrost przychodów – Potencjalne 800 mln zł przychodów w 2027 roku i dalsza ekspansja sprawiają, że wartość spółki może osiągnąć 6-8 mld zł.
5. Wycena na podstawie wskaźnika P/E – Średni wskaźnik C/Z dla biotechnologii wynosi 20-30. Jeśli Bioceltix osiągnie prognozowane zyski, cena akcji może wzrosnąć zgodnie z tymi wskaźnikami.
Czy 1400 zł za akcję jest realne?
• Jeśli wszystkie kluczowe czynniki się zrealizują, jest to możliwe.
• Jeśli spółka napotka trudności (np. regulatoryjne, rynkowe), cena może rosnąć wolniej.
Czy warto kupować teraz?
• Jeśli masz wysoką tolerancję na ryzyko i długoterminową perspektywę (5+ lat), Bioceltix może być atrakcyjną inwestycją o wysokim potencjale wzrostu.
• Jeśli spółka spełni założenia, ROI może przekroczyć 1000%.
A tak na serio, to moje źrodła donoszą, iż do końca lutego Bioceltix ma wydać „ogłoszenie parafialne”, które wyniesie wartość akcji spółki na pobliże bankowych rekomendacji. Czyli w ciągu tygodnia.
Pożujemy, zobaczymy…
Całkiem możliwe. Widać było w tym tyg ładne zbieranie a zawsze po czymś takim wychodziło info. Jest zbieranie cały dzień i później pod koniec małą ilością obniżenie kursu żeby nikt nie zauważyłem że się coś ciekawego dzieje no i żeby zacząć w kolejnym dniu zbieranie z niższych poziomów
NO DZIS Z RANA SPADECZEK, to źle wróży na cały dzień bo coś ugniataja w dół , co dziennie ;)), pewnie coś spadnie jeszcze ale chyba do 85 to już chyba nie
Jak po zrzucie ok 1000 akcji wstało z kolan z 92 zl tylko dzis to biorac pod uwagę że na dniach czeka nas porządne espi i nikt nie chce zostac bez akcji na ten miły czas, to widac że przesypuja tylko drobni po kilkanascie akcji żeby zyskac 2 zł ,:))) ładnie ktoś to wszystko sobie skupuje poniżej 95, wiedza co robią stare wyjadacze :))