Witam,
Przyglądam się ostatnio spółce Lsi.Soft
Byłbym wdzięczny gdyby zechciał Pan rzucic okiem i napisać swoje spostrzezenia od strony AT.
Ja osobiście widzę tu bardzo mocny potencjał wzrostu. Ciekaw jestem Panskiej opini:)
Ps. Pozatym ,mam wrazenie że papier jest skupowany.
Obecnie walczymy z długoterminową linią trendu spadkowego , ktora to już kilka razy była naruszona .Przebicie jej do silny sygnał kupna i doprowadzi do powstania podwojnego ,a nawet potrojnego dna. Ten pozytywny obraz potegują ostatnio rekordowe obroty i informacje płynące ze samej spółki
....mnie jednak interesuje w tej chwili syt. czysto techniczna:) W tej chwili jedna z naprawde niewielu spółek ktora może wystrzelić:-).. Takie moje zdanie
Widze żadnego zainteresowania spółką , a tymczasem dzisiejsza sesja naprawdę udana. Ładna świeca z dolnym cieniem i niezłe jak na tę spółkę obroty, a jak pofatygujemy się troszkę i sprobujemy połączyć szczyty z 13 lipca z 4 sierpnia , oraz dołki z 3 lipca z dołkiem z 29 lipca to co otrzymujemy ??? Piękny trojkąt nam się rysuje, a przy wybiciu się z niego wybijemy się rownież z rozległej formacji pod.dna :))
Naprawdę nie widzę na dzień dzisiejszy innej spółki o lepszym stosunku zysku do ryzyka. Kupcie sobie Lsi Soft i odłużcie na półkę a nie będziecie żałować...
Widze, ze lubisz prowadzic ze soba dyskusje. Szczerze watpie w realizacje twoich nadziei, przynajmniej w najblizszym czasie. Poki co rozpoczyna sie korekta a w tym czasie ze swieca szykac rosnacych pozycji. Skoro LSI czekalo tak dlugo to poczeka jeszcze troche.
Coś mi się tutaj nie podoba. Mieli ogłosić raport do 14 sierpnia. Na razie nie ma po nim śladu. Może raport będzie słaby i czekają na jakąś informację o dużym kontrakcie?
A kto mówił ,że mają podać 14 sierpnia ???Jak nie interesujesz się spółką to nie wprowadzaj inwestorów w błąd...
Treść raportu:
W związku z wejściem w życie w dniu 15 marca 2009 r. Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim (Dz.U. nr 33 poz.259), zgodnie z §103 tego Rozporządzenia, Zarząd LSI Software S.A. określa następujące daty przekazywania raportów okresowych w 2009 r., następujące po dniu 15 marca 2009 r.:
1. Raporty kwartalne skonsolidowane:
za I kwartał 2009 roku – 15.05.2009r,
za III kwartał 2009 roku – 16.11.2009r.
Za pierwsze półrocze był zysk zarówno na poziomie operacyjnym jak i netto....
...a jak myślisz czym się pochwalą za 3Q jak 3i 4Q to najlepszy okres dla spółki???
06-04-2009
Znaczący wzrost sprzedaży
03-06-2009
Znaczący wzrost sprzedaży
06-07-2009
Wzrost sprzedaży
i ostatnie za lipec....
Temat: Rekordowy wzrost sprzedaży
Podstawa prawna: Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe i
Treść raportu:
Zarząd LSI Software SA informuje o rekordowym, ponad 40 procentowym wzroście sprzedaży Grupy Kapitałowej LSI Software SA w lipcu bieżącego roku. Sprzedaż za lipiec b.r. wyniosła ponad 1492 tys. netto, a w roku ubiegłym 1058 tys.
Wyrazne przebicie 4.80 potwierdzi jednoznacznie sygnal zakupu, sprawa polaczenia tylko spolce zaszkodzila, dlatego mamy taki marazm, juz dawno powinno byc min 7 zl, ale sprzedaz rosnie, wiec co ma wisiec to nie utonie, czekam cierpliwie i systematycznie dokupuje do 4,20 bo taka sobie ustalilem bariere. Pozdrawiam udzialowcow.
wyleszczanie leszcza - korekta trochę pomogła- a tu za chwilę wyniki, zarząd śrubuje przed sprzedażą do novitusa , dobre wyniki przydadzą w negocjacjach