• Do Macieja_z_Krakowa Autor: ~analityk [91.94.183.*]
    Witam,
    Przyglądam się ostatnio spółce Lsi.Soft
    Byłbym wdzięczny gdyby zechciał Pan rzucic okiem i napisać swoje spostrzezenia od strony AT.
    Ja osobiście widzę tu bardzo mocny potencjał wzrostu. Ciekaw jestem Panskiej opini:)

Ps. Pozatym ,mam wrazenie że papier jest skupowany.
  • Re: Do Macieja_z_Krakowa Autor: ~analityk [91.94.183.*]
    Obecnie walczymy z długoterminową linią trendu spadkowego , ktora to już kilka razy była naruszona .Przebicie jej do silny sygnał kupna i doprowadzi do powstania podwojnego ,a nawet potrojnego dna. Ten pozytywny obraz potegują ostatnio rekordowe obroty i informacje płynące ze samej spółki

.....http://www.gpwinfostrefa.pl/palio/html.run?_Instance=cms_gpw.pap.pl&_PageID=2&_OID=43&_Lang=pl&_RowID=1559681&category=11,36,31,32,33&_CheckSum=-297796662.....

....mnie jednak interesuje w tej chwili syt. czysto techniczna:) W tej chwili jedna z naprawde niewielu spółek ktora może wystrzelić:-).. Takie moje zdanie
  • Re: Do Macieja_z_Krakowa Autor: ~analityk [91.94.243.*]
    Widze żadnego zainteresowania spółką , a tymczasem dzisiejsza sesja naprawdę udana. Ładna świeca z dolnym cieniem i niezłe jak na tę spółkę obroty, a jak pofatygujemy się troszkę i sprobujemy połączyć szczyty z 13 lipca z 4 sierpnia , oraz dołki z 3 lipca z dołkiem z 29 lipca to co otrzymujemy ??? Piękny trojkąt nam się rysuje, a przy wybiciu się z niego wybijemy się rownież z rozległej formacji pod.dna :))
    Naprawdę nie widzę na dzień dzisiejszy innej spółki o lepszym stosunku zysku do ryzyka. Kupcie sobie Lsi Soft i odłużcie na półkę a nie będziecie żałować...

Pozdrawiam
  • Re: Do Macieja_z_Krakowa Autor: ~rus [79.184.103.*]
    też tak uważam...pozdro
  • Re: Do Macieja_z_Krakowa Autor: ~mika [87.207.100.*]
    no niestety ale mamy luke na 3,40....może dojdziemy może nie......
  • Re: Do Macieja_z_Krakowa Autor: ~analityk [87.96.111.*]
    Jeszcze dziś popłyniemy.....
  • Re: Do Macieja_z_Krakowa Autor: ~juror [172.17.108.*]
    Widze, ze lubisz prowadzic ze soba dyskusje. Szczerze watpie w realizacje twoich nadziei, przynajmniej w najblizszym czasie. Poki co rozpoczyna sie korekta a w tym czasie ze swieca szykac rosnacych pozycji. Skoro LSI czekalo tak dlugo to poczeka jeszcze troche.
  • Re: Do Macieja_z_Krakowa Autor: ~amator [62.87.192.*]
    Coś mi się tutaj nie podoba. Mieli ogłosić raport do 14 sierpnia. Na razie nie ma po nim śladu. Może raport będzie słaby i czekają na jakąś informację o dużym kontrakcie?
  • Re: Do Macieja_z_Krakowa Autor: ~analityk [91.94.245.*]
    A kto mówił ,że mają podać 14 sierpnia ???Jak nie interesujesz się spółką to nie wprowadzaj inwestorów w błąd...

Treść raportu:

W związku z wejściem w życie w dniu 15 marca 2009 r. Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim (Dz.U. nr 33 poz.259), zgodnie z §103 tego Rozporządzenia, Zarząd LSI Software S.A. określa następujące daty przekazywania raportów okresowych w 2009 r., następujące po dniu 15 marca 2009 r.:

1. Raporty kwartalne skonsolidowane:
    za I kwartał 2009 roku – 15.05.2009r,
    za III kwartał 2009 roku – 16.11.2009r.

Jak myślisz jaki będzie raport za 3Q ???
  • Re: Do Macieja_z_Krakowa Autor: ~analityk [91.94.245.*]
    Za pierwsze półrocze był zysk zarówno na poziomie operacyjnym jak i netto....

...a jak myślisz czym się pochwalą za 3Q jak 3i 4Q to najlepszy okres dla spółki???

06-04-2009
    Znaczący wzrost sprzedaży
    03-06-2009
    Znaczący wzrost sprzedaży

06-07-2009
    Wzrost sprzedaży

i ostatnie za lipec....

Temat: Rekordowy wzrost sprzedaży

Podstawa prawna: Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe i

Treść raportu:

Zarząd LSI Software SA informuje o rekordowym, ponad 40 procentowym wzroście sprzedaży Grupy Kapitałowej LSI Software SA w lipcu bieżącego roku. Sprzedaż za lipiec b.r. wyniosła ponad 1492 tys. netto, a w roku ubiegłym 1058 tys.

Podpis osób reprezentujących spółkę:

Spółka jest zbierana i tylko czekać :)

• Re: Do Macieja_z_Krakowa Autor: ~analityk [87.96.115.*]
    Czasu coraz mniej ....
  • JAK TO JEST GADAĆ SEMEMU DO SIEBIE ???? Autor: ~Marek [80.249.15.*]
    JW.
  • Re: Do Macieja_z_Krakowa Autor: ~analityk [87.96.115.*]
    To jest forum przyjacielu...Ja przekazuje swoją wiedze informacje i spostrzezenia , czy ktoś z tego skorzysta to już inna sprawa:)

Pozdr.
  • Re: Do Macieja_z_Krakowa Autor: ~oldboy [169.5.124.*]
    trochę mi się udało zebrac, chociaż nie tyle co planowałem, zobaczymy jak sytuacja będzie się rozwijała w przyszłym tygodniu,
  • Re: Do Macieja_z_Krakowa Autor: ~analityk [87.96.83.*]
    Piękna druga z rzędu zielona świeca na tygodniowym, no i wybicie z trójkąta

W poniedziałek jazda i łamiemy długoterminową spadkową

Pozdrawiam
  • Re: Do Macieja_z_Krakowa Autor: ~Dan [87.207.98.*]
    Wyrazne przebicie 4.80 potwierdzi jednoznacznie sygnal zakupu, sprawa polaczenia tylko spolce zaszkodzila, dlatego mamy taki marazm, juz dawno powinno byc min 7 zl, ale sprzedaz rosnie, wiec co ma wisiec to nie utonie, czekam cierpliwie i systematycznie dokupuje do 4,20 bo taka sobie ustalilem bariere. Pozdrawiam udzialowcow.
  • Re: Do Macieja_z_Krakowa Autor: ~analityk [91.94.234.*]
    Pękły dwa opory ( kto zgadnie jakie ) i są silne sygnały kupna:)))

Pozdrawiam.
    analityk
  • Re: Do Macieja_z_Krakowa Autor: ~Dan [87.207.98.*]
    Coraz lepiej to wyglada, mysle ze 5 w tym tygodniu pokonamy bez problemu.
  • Re: Do Macieja_z_Krakowa Autor: ~analityk [91.94.185.*]
    MACD- dał silny sygnał kupna.
    AT mówi wszystko, kto odczczytał to wszystko co wcześniej pisałem ten zarabia:)))

Pozdrawiam
    analityk
  • Re: Do Macieja_z_Krakowa Autor: ~oldboy [83.6.21.*]
    wyleszczanie leszcza - korekta trochę pomogła- a tu za chwilę wyniki, zarząd śrubuje przed sprzedażą do novitusa , dobre wyniki przydadzą w negocjacjach
  • Re: Do Macieja_z_Krakowa Autor: ~tja [83.21.151.*]
    nazwałbym to raczej karmieniem leszcza. "dobre wyniki" - buahahahahaha
  • Re: Do Macieja_z_Krakowa Autor: ~leszcze [83.7.214.*]
    Po dzisiejszym posiłku składającym się z niecałych 13 tys akcji jesteśmy głodni!!!
[x]
LSISOFT 2,17% 47,00 2026-05-13 16:29:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.