• Witaj spekuło 3 Autor: ~antyspekula [188.146.155.*]
    Wczoraj 3%, dziś kolejne 2 a może więcej ? Ahoj przygodo !
  • Re: Witaj spekuło 3 Autor: ~antyspekula [188.146.155.*]
    Będzie 4
    No może nie w jeden dzień, ale 4 w dwa dni to 40 w miesiąc. Warto? Warto! Nie ma jak żonglowanie gorącym kartoflem.
    Nie było 4 w dwa dni, będzie 6 w trzy, czyli nadal 40 w miesiąc. Jest stabilnie. Spekuła rządzi.
  • Re: Witaj spekuło 3 Autor: ~Knf [31.60.82.*]
    Kolejny kabaret, ech, trzeba to gdzieś zgłosić, to trwa za długo i jest za czytelne
  • Re: Witaj spekuło 3 Autor: ~Arkadiusz [217.96.132.*]
    kabaret to masz za free w tv a tu grasz swoja kasą która można łatwo stracić w krótkim czasie - jak masz pisać takie teksty to nie jest to miejsce dla Ciebie Kolego. Ładuj kasę w obligacje i odcinaj kupony :) ja tak robię z połową kapitału - połowa gpw a połowa obligi - niezależnie co bedzie to zawsze mam jeszcze kasę w obligacjach z którymi mogę zrobić co chcę - dają mi one bardzo ładną i dużą płynność finansową jednocześnie pomnażajac moje fundusz - asbis daje 2 razy w roku dywidende co razem sumując bardzo ładniezabezpiecza mi w przeszło 50 % srodki finansowe i daje mzliwośc zostawionej kasy w obligacjach za ktora moge kupic akcje gdy przyjdzie wielka bessa na dołkach
  • Re: Witaj spekuło 3 Autor: ~Milion [37.30.59.*]
    Taki urok banana, tutaj czas żniw nadchodzi nieubłaganie i będzie długo w drugą mańkę a ustawianie kursu to już reguła
  • Re: Witaj spekuło 3 Autor: ~Arkadiusz [217.96.132.*]
    spekulacją jest każdy zakup i sprzedaż instrumentów finansowych ! także nie wiem po co używasz słów których znaczenia nie znasz :)
    Bezsprzecznie. Kupić tanio, sprzedać z zyskiem to podstawa dobrego inwestowania. Ale bujanie kursem w zakresie +/- 5% przy ruchu horyzontalnym w interwałach 2-4 dyniowych to nie inwestowanie lecz czysta spekulacja przynosząca zysk wyłącznie "daytraderom" i biurom maklerskim zgodnie z hasłem "tnij pozycję" !
  • Re: Witaj spekuło 3 Autor: ~Elczapo [83.12.16.*]
    Arkadiuszu ale jeśli stopy zaczną obniżać co jest nieuniknione to obligację będą wuja warte.
  • Re: Witaj spekuło 3 Autor: micham [46.205.193.*]
    z obligacji wyszedłem bo są nieopłacalne - są znacząco wyższe oprocentowania w tak samo bezpiecznych instrumentach (i bardziej ''mobilnych'')
  • Re: Witaj spekuło 3 Autor: ~obserwator [85.128.12.*]
    Dnia 2025-02-20 o godz. 13:39 ~Elczapo napisał(a):
    > Arkadiuszu ale jeśli stopy zaczną obniżać co jest nieuniknione to obligację będą wuja warte.

###
    To dałeś popis swojej wiedzy, w wypowiedzi dałeś dowód że nie rozróżniasz rentowności obligacji od ceny obligacji.

• Re: Witaj spekuło 3 Autor: arkadiusztoja [217.96.132.*]
    stopy mnie zbytnio nie ruszają :) jestem zabezpieczony jako tako - jak spadną mam papiery o stałym oprocentowaniu a jak wzrosną mam oparte na inflacji z dodatkową premią
  • Re: Witaj spekuło 3 Autor: arkadiusztoja [217.96.132.*]
    Musiałem się zarejestrować bo zablokowali mi komentarze bo napisałem coś na forum innej spółki :) co do obligów to mam portfel złożony z papierów o oprocentowaniu stałym i zmiennym z wysoką premią
    Na razie nie kupuj powyżej 23,5 bo nabijasz kabzę spekule (23,5-22,2)/22,2>5%. To jej wystarczy w jeden dzień. Taki wynik to 100% zwrotu w miesiąc. Poczekaj na wyniki, to tylko tydzień, nie wiadomo czy będą wzrosty.
[x]
ASBIS -0,14% 27,68 2025-09-25 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.