po dzisiejszyej sytuacji i blokadę na 1,08 widać ze grubi nie wiedza co się dzieje:) ktoś im zgarnia akjee z sprzed nosa. blokada swiadczy o tym, ze nie byli przygotowani. co ciekawe. od wczoraj obserwuje ta spółkę i czegoś takiego jeszcze nie widziałem...chyba ze u patrowicza, ze akcje ze 1zl szybowaly na 30 zł w ciągu tygodnia. tu będzie się działo:)
po ciszy na forum widać, ze wszyscy są w szoku i nikt nie wie co się dzieje:)ale to na plus akurat. juz drugi dzień trwa analiza sytuacji...a tu czeski film...ktos skupuje:) bez opamiętania.
Agnes ja jak wczoraj szarpnelo kursem to siedzę i analizuje to co się aktualnie dzieje na tej spółce i kilku innych od piątku w sumie bo tez były spektakularne wzrosty. np. Coal, dal ładnie zarobić i jeszcze da. tylko na Coal trzeba uważać bo jak szybko wzrośnie tak szybko spadnie. tam na kolkach można grac:) ale tu to co innego. jest ewidentny skup.
Co ciekawego wyszło z analizy? Przebicie 1.6 będzie kluczowe?
W mojej ocenie grubi panują bardzo dobrze nad tym co się dzieje. Przecież to oni kupili 2mln akcji na spadkach od września. Bo kto by tyle kupil. I na pewno też kupili poniżej 80gr. Także średnią mają w okolicy 1.2 zl. Teraz czekałabym na wyjście 1.6 i na.ciekawe informacje. Może USA stanie otworem, największy rynek z cukrzycą. Może szykuje się jakieś przejęcie.
do Szpaner.....wlasnie dzisiejsze ruchy pokazaly, ze grubi nie tyle, ze nie panują nad kursem ale, ze sytuacja ich zaskoczyła jak wszystkich. dzisiaj było paniczne blokowanie kursu na 1,08. to znaczy, ze nje byli przygotowani na taki wzrost w ciągu 2 dni i hamują jak moga(dobry sygnał)....to z ekonomicznego punktu widzenia trzoche zle o nich świadczy bo pokazuje, ze nie wiedza co się dzieje. ale dla nas małych działa na korzyść. ja mysle, ze ktoś zbiera, nke wiem pod co ale kd wczoraj pisze, ze ktoś cos wie:) i robi swoje. ostatnie takie zagrywki widziałem u patrowicza, mam nadzieje, ze tego u nas nie będzie bo tam zarabiali tyło duzi, a mali byli utopieni. scenariusz jest bardzo podobny.
Chcesz powiedzieć, że grubych przechytrzyła ulica? Nie wiem jaki jest Twój portfel, ale pytanie czy jak byś był takim grubym graczem to czy tak byś nie zrobił? Zbyt duży wzrost jednego dnia nie się zbyt dobry. Najlepiej stabilnie plus od czasu do czasu jazda.
Dnia 2025-02-18 o godz. 21:37 ~Mac napisał(a): > do Szpaner.....wlasnie dzisiejsze ruchy pokazaly, ze grubi nie tyle, ze nie panują nad kursem ale, ze sytuacja ich zaskoczyła jak wszystkich. dzisiaj było paniczne blokowanie kursu na 1,08. to znaczy, ze nje byli przygotowani na taki wzrost w ciągu 2 dni i hamują jak moga(dobry sygnał)....to z ekonomicznego punktu widzenia trzoche zle o nich świadczy bo pokazuje, ze nie wiedza co się dzieje. ale dla nas małych działa na korzyść. ja mysle, ze ktoś zbiera, nke wiem pod co ale kd wczoraj pisze, ze ktoś cos wie:) i robi swoje. ostatnie takie zagrywki widziałem u patrowicza, mam nadzieje, ze tego u nas nie będzie bo tam zarabiali tyło duzi, a mali byli utopieni. scenariusz jest bardzo podobny.
Pięknie to rozgrywają, uciekające 50k, delicious:))