Świetna wiadomość, Aztecs się znalazł, rzadko się zdarza, żeby były tu dobre informacje, a ta jest moim zdaniem przełomowa i oznacza, że premiera niebawem. Na forum PW była zakładka pytań do zarządu i ktosś zapytał czy nie powinno być naturalne, że PW pomoże w premierze tylko jak tak ją rozpromują jak dotychczasowe produkcje to aż strach wydawać.
Miejsce na WL widzę 560 ale to bez dużego znaczenia teraz - gra jest świetna i ma potencjał, będą w stanie to odrobić jak tylko przestaną robić 'marketing' na bundlach tylko faktycznie zainwestują trochę w reklamę
Pojawiły się nowe gry, które wyprzedziły Azteca, ale to pokazuje, że jak niewidoczna gra w 1,5 miesiąca może spaść o 150 pozycji to tak samo może wzrosnąć, w demo nikt nie gra, trzeba ją znowu pokazać światu. Ciekawe jak dogadali, pewnie trzeba będzie oddać kasę albo oddadzą z zysku. Wydanie tej gry samemu to najlepsze co można w tej chwili zrobić, tym bardziej, że w pierwszej turze gra ma być dostępna we wczesnym dostępie. Samo to, że jest na Steam uważam za ogromny sukces.
Oby te zyski się pojawiły.
To ja zadałem pytanie o p2chill na forum Plw, wcześniejsze aktualności też pytałem o P2Chill prezes Kostkowski odpowiedział, można znaleźć fragment.
Podsumowując liczę na pomoc z Plw bo "nasza" spółka robi gry, tylko brakuje szczęścia i doświadczenia. Nie jest zrozumiały dla mnie też budżet ostatniej gry.
Dołożylem swoje na pkc, któregoś dnia, ale zdjęłeś zlec. K :D. Ciekaw byłem do ilu dojdzie TKO...
Tutaj tak będzie, że któregoś dnia zlec. K nie zostanie zdjęte. I będzie żal, że nie brało się po 3 z hakiem.
Ale z jakiego powodu tu ma rosnąć ? Aztecs może być kolejnym trupem, przecież tą grą nikt się za bardzo nie interesuje. Na discordzie ruch jest zerowy, a wishlista nawet nie wiadomo czy nie była kręcona przez Azjatów. Jedyne co tutaj może przynieść trochę kasy do spółki to permafrost
Odpowiedziałeś sobie na pytanie. Permafrost. Później Aztec.
Aztec dzisiaj poszedł 3 oczka w górę na WL. Biorąc pod uwagę brak gry na Steam i nowe produkcje jest obecnie na 561 miejscu. Powoli do góry. Zobaczymy dynamikę wzrostu i wtedy będzie coś więcej wiadomo.
Z drugiej strony pewnie też duże koszty, do tego trzeba oddać 2 bańki więc na to pójdzie 100k sprzedanych sztuk. A ile sprzedadzą to do póki gra nie wystartuje to możemy się przekonywać, że sprzedadzą 250k a inni że pójdzie gorzej niż RMS, prawda jest taka, że RMS zarobi na spokojny kolejny kwartał mimo nędznej sprzedaży, jak puszczą wczesny dostęp w 2q to zarobią, może Permafrost w tym roku, to będzie napewno najlepszy rok dla tej spółki. Warto mieć ich akcje.