Czytalem, ale jakkolwiek to zabrzmi to emisja kojarzy mi sie tylko z Cigames, uważamy, że jezeli by pojawil sie suoer wydawca, oczywiscie z najwyższej półki to był by to pozytywny sygnał, świadczący o tym że poza OML jest ktos kto uwaza ta gre za hit i widzi potencjal. Ewentualnie inwestor. Dodruk to zawsze dodruk
Poprawia się klimat na gamedev więc i poważny inwestor się pojawi.
Nie wiem jak się ma wejście na GPW a od razu ujawnienie informacji o emisji - czy tak się robi? Raczej średni pomysł.
Też mi się wydaje że wejście na główny parkiet nie wywinduje ceny. Prędzej jakieś newsy na temat projektu.No ale się zobaczy ja jestem optymistycznie nastawiony co do OML już raz tu zarobiłem przy GR1.
Wiele razy już bywało tak, że w dniu przejścia na główny był zjazd -10%, ale z drugiej strony daje to możliwość inwestowania dużym zawodnikom. Wg mnie sytuacja raczej pożądana w perspektywie kilku najbliższych lat
Jak najbardziej masz rację, że od jakości tej gry zależy, co dalej z OML. Ale jeśli o mnie chodzi, to byłem pewien co do GR1, teraz też mam swoje podejrzenia
Moim zdaniem emisja jest już w cenie akci. Każdy o tym wie że może być i się z tym liczy.Ja uważam że lepiej żeby była emisja niż jakby mieli nie wydać sami,bo znowu kasa pójdzie w ręce innych.
A nie uważacie, że ktoś się tym tematem zainteresuje i wprowadzą obligacje zamienne z ceną minimalną 2 pln ? Jakby tak było to cena 2 pln byłaby podłogą i każda cena poniżej jest promocją. Była o tym mowa i to jest najbardziej pozytywny scenariusz, a jeżeli emisja to też wiemy, że może być i trudno, przynajmniej kasy nie przepalą, a zrobią mega wartościowy projekt, więc sytuacja win win.