Na forum bankiera na bank nic dobrego się nie wydarzy... Obecna cena jest nadal okazją do zakupu... a 12 - 13 zł to niemal rozdawanie papieru za DARMO... chętnie dobiorę... nawet po tej cenie... czekam na wypłatę... niestety... ;D
Choćby taka by nie podszywać się pod kogoś nick... a giełda to bardziej szachy niż poker... jeśli przewidzisz odpowiednią ilość ruchów w przód... wygrasz... nie pozdrawiam "sam siebie"...
Mam inne zdanie... ilość dobrych informacji o spółce wręcz wskazuje kierunek... wyniki finansowe za I kwartał 25 r będą istotne... cała reszta to wróżenie z fusów...
Ja. Bym się nie łudził, taryfy , handel międzynarodowy siada, skąd tu miało by być inaczej ? Do czasu kiedy się sprawy nie wyprostują jakieś 2-3 lata cudu tu nie będzie. No chyba że na emeryturę wybierasz się za 15 lat , wtedy jrscze można tu wrócić przy rozsądnych cenach czyli ok 10 pln, np tak to widzę
A Ja tu widzę dwie transze KPO i mega inwestycje w kraju... zwiększony popyt na stal, kruszywa budowlane, transport / logistykę ogólnie... ( na plecach tego nikt nosić nie będzie )... kolejna kwestia zamieszanie z USA... potencjał otwarcia nowych szlaków handlowych... zmiany klimatu wpłyną na produkcję żywności globalnie... zarząd jest dobry do tego świetnie podzielony akcjonariat... fundusze, trzy fundacje rodzinne, niski udział akcji w wolnym obrocie... a jeśli czegoś jest mało na rynku... ma wielką szansę stać się 'luksusem"... każdy ma własne spojrzenie... jestem cierpliwy doczekam się... to bardziej spekuła się obudziła że gubią akcje... których nie idzie wybić stop-losem... ;) Pozdrawiam.
Zapomniałem dodać o ilości prowadzonych inwestycji w portach OTS... posiadanej fosie Bafetowej... nikt kupując jeden komputer takiego biznesu nie rozkręci... to setki mln inwestycji by zacząć... nie wspominając o tym że ilość nabrzeży nadających się do takiej działalności jest także ograniczona... zalety można wymieniać długo... a jeden chudszy rok... super moment na stworzenie pięknej pozycji w portfelu... moja kasa... mój wybór... skoro ktoś sprzedaje... ja chętnie kupuję jak tylko mam wolny kapitał... ;)
PS. I nie polecam nikomu kupna bez własnej analizy... mogę o czymś nie wiedzieć... i stracić kapitał... także to nie porada inwestycyjna...
Przyjmuję założenie że jestem zbyt wielkim optymistą... Tobie natomiast towarzyszy zbyt duży pesymizm... spotykając się po środku od ceny obecnej... do poprzedniego ATH... i tak mamy cenę gdzieś w okolicach 35 zł za akcje... jest na co czekać... tylko wyniki finansowe OTS pokażą prawdę w którą stronę spółka zmierza... 24 r... już sobie podarowałem jako czas na tworzenie pozycji... pierwszy kwartał 25r powinien już coś pokazać... ;)
No ciekawy jestem ruchów tutaj, ale dostawy członów nie zastąpią w masie samochodów materiałów budowlanych i zboża, ot pachnie malizną i ruch kurs też o tym świadczy
Kurs tych akcji jest jak zepsuty zegarek... góra raz w roku pokazuje właściwą wartość... od wielu miesięcy cena tylko koszt... wartość przyjdzie z czasem... Pozdrawiam cierpliwych...
A "zły wilk" pewnie już tracić cierpliwość... szuka co pogubił... a czas tyka do przodu... było takie przysłowie... bzykał wilk razy kilka... bzyknęli i wilka... ;D
I cieszę się że nie podobają się moje odpowiedzi... prawda jest taka patrząc na arkusz zleceń widać gołym okiem że 2-3 tys akcji jest w stanie zwalić kurs do 9-10 zł... czyli i Ja mógłbym to zrobić... a co dopiero ktoś z większym kapitałem... Jako drobny inwestor na tej spółce mam wpływ tylko na dwie rzeczy... kiedy kupię i kiedy sprzedam... nic więcej...
O "straty" się nie martwię zupełnie... kropla w morzu do tego co posiadają inni akcjonariusze... tym bardziej Ci aktywni i mocno pracujący na kursie...