Wszedłem w tę spółkę trochę na wyrost bo oczekuję ciekawych wydarzeń w I kw 2025 i trochę przez sentyment, kiedyś zarobiłem tu niezłe pieniądze. Nie będę się wymądrzał ale przeczuwam że tu będzie można zarobić. Nasza GPW przynosi zyski pewnym grupom grubych graczy a przeciętny człowiek z ulicy może liczyć na łut szczęścia jak trafi spółkę która będzie grana , bo pewniaków nie ma.
Wyjaśnij mi jak możesz oczekiwać coś po spółce która ma pusty magazyn (i nie ma czym handlować ) przeczytaj ostatnie espi w którym firma z Mediolanu (podobno ) chce więcej a oni nie mają jednego big bega (500kg )
Już od kilkudziesięciu lat w handlu pojawił się trend odchodzenia od magazynowania towarów co jest dużym obciążeniem logistycznym oraz finansowym , oni są tylko pośrednikami i na tym zarabiają . I taką firmą jest nasza spółka, jak im się uda podpisać kontrakty do końca marca to zarobią kasę a my również.
Żebyśmy dobrze się zrozumieli, wcale nie twierdzę że to jest dobra spółka ale 10.02 kupiłem jej akcje licząc na zysk. Na pewno nie zainwestuję w spółki Ukraińskie, wyszedłem z EUCO i szukam spółek z możliwościami, zobaczymy czy dobrze zrobiłem.
Albo ktoś jest poważny i ma w czym pośredniczyć , albo handluje big begami po 500 kg co później widać w raportach które dziwnym trafem zawsze są na ost chwilę . Albo w nd.
Rozlewają olej i wyłożyli się na 1 poważnym zamówieniu. To trzeba od razu było zaznaczyć że max co możemy zaoferować to 100-200kg. Jak chcesz zarabiać to bądź poważny i jak masz możliwość zrobienia dużego kontraktu to podolaj.
Dnia 2025-02-17 o godz. 10:41 ~Takaprawda napisał(a): > To trzeba było kupić po 1,6 zł a nie po wzroście na 2,6 zł. Typowe leszcze kupują jak inni sprzedają.
Dnia 2025-02-17 o godz. 10:41 ~Takaprawda napisał(a): > To trzeba było kupić po 1,6 zł a nie po wzroście na 2,6 zł. Typowe leszcze kupują jak inni sprzedają. Czy to znaczy że ty teraz sprzedajesz/sprzedałeś swoje akcje , czy tylko wypowiedziałeś swoje zdanie ? Jak wiesz nie wszyscy kupują na samym dole , mnie się nie udało ale i tak liczę na zarobek.
Niby kto odchodzi od magazynów, przestań opowiadać bajki ,miliony metrów powierzchni magazynów jest w polsce , tylko trzeba być poważną firmą aby mieć swoje magazyny .
Minęła . A na magazynie nadal pustki . Co z Mediolanu czekają…a Mbf głową w piasek . Czyżby tak samo jak z certyfikacją dla Orlenu która miała być jesienią 2024 a której temat się rozmył …
Jeśli oni myślą, że akcjonariusze są głupi to się M Y L Ą .
Czytamy i się dowiadujemy z własnych źródeł .
NIE MAJĄ 500 kg mocznika a chcą w tonach handlować