• wyniki Autor: ~baltazar [88.220.46.*]
    Ewidentnie ktoś już wie! I może dzisiaj lub w poniedziałek pojawią się oficjalne prognozy ze spółki
  • Re: wyniki Autor: ~jw [46.134.155.*]
    Gdzie się zatrzyma po słabych wynikach?
  • Re: wyniki Autor: ~baltazar [88.220.46.*]
    Zakładając wypłatę dywidendy w granicach 50-70 groszy, dość istotne wsparcie w okolicach 14 zeta nie powinno zostać przełamane!
  • Re: wyniki Autor: ~Realista [46.205.197.*]
    Stawiam, że 1zł będzie dywidendy.
  • Re: wyniki Autor: ~Senior [37.31.138.*]
    Wyniki są, lipa , IV kw. słaby, dywidenda 0,70 zl
    No te wyniki raczej nie pociągną kursu w górę!
    Wprawdzie spółka ma solidne fundamenty i w dłuższym terminie można się spodziewać solidnej poprawy wyników, ale "kolarze" to tu raczej nie zarobią!
  • Re: wyniki Autor: ~ollle [148.81.190.*]
    Spółka jest stabilna, c/z dobre, dywidenda taka jak się spodziewano. Myślę, że pociągną. Może nie tak jak w zeszłym roku, ale jest OK.
    Problem w tym, że wyniki za 2024 rok były poniżej oczekiwań zarówno analityków jak i Prezesa Spółki, który we wszystkich wypowiedziach z ubiegłego roku podkreślał, że popyt na wyroby Spółki rośnie i każdy następny kwartał powinien być lepszy! Nie do końca jednak to się sprawdziło! Teoretycznie w tym roku wyniki z dodatkowych segmentów działalności Spółki powinny znacząco poprawić przychody i zyski na każdym poziomie działalności! No ale to kwestia czasu i na ten moment raczej nie przełoży się to na zwyżkę kursu!
  • Re: wyniki Autor: ~majk [155.133.95.*]
    Jak na tak slabe wyniki i mniejsza dywidende to kurs zachowuje sie nad wyraz dobrze.
    Bo koniunktura na rynku sprzyja! Ale mam nadzieję że poziom 14 zeta nie zostanie przebity! Stopa dywidendy przy tym poziomie wyniosłaby 5%! Przed ustaleniem prawa do dywidendy najprawdopodobniej będą już znane wynika za I kwartał i powinny być one lepsze r/r - co powinno przełożyć się na zmianę trendu na wykresie Spółki!
  • Re: wyniki Autor: ~Zbyszek [5.184.215.*]
    Czyli dobra inwestycja..od dzisiejszego notowania do końca roku myślę że kurs wzrośnie niż spadnie..a i dywidenda 0.7 zł wpadnie

Warszawa, 19.02.2025 (ISBnews) - Arctic Paper spodziewa się, że zysk EBITDA w 2025 r. będzie wyższy niż 298,6 mln zł osiągnięte w 2024 r., poinformował prezes Michał Jarczyński. Grupa powinna też przekroczyć w br. 82% wykorzystania mocy produkcyjnych, a inwestycje będą niższe niż ubiegłoroczne 424 mln zł, zapowiedział.

"Rok 2025 powinien być politycznie bardziej turbulentny niż poprzedni, ale gospodarczo bardziej przewidywalny, a my zakładamy istotny wzrost sprzedaży zarówno w segmencie celulozy, jak i papieru oraz zakładamy zwiększenie wolumenu sprzedaży całej Grupy. Myślę, że od połowy roku powinniśmy zaobserwować dobre zmiany, jeśli chodzi o to, co będziemy przedstawiać. [...] Myślę, że EBITDA powinna być wyższa" - powiedział Jarczyński podczas wideokonferencji, pytany czy EBITDA na poziomie z 2024 r. jest w tym roku w zasięgu Grupy.

"Rok 2025 oznacza cały czas niepewność i wyczekiwanie na to, co się wydarzy i jakie decyzje podejmie Ameryka i jakie będą tego skutki dla danego kraju czy firm. To też niepewność co do wzrostu europejskiej gospodarki, ale jako firma średniej wielkości zawsze znajdziemy swoje miejsce na rynku i jesteśmy na tyle silni, że zawirowania światowe nie wpłyną na naszą sytuację. Aktywnie szukamy nowych rynków. Co do inwestycji, to w tym roku będzie spadek z rekordowych poziomów w 2024 r. i myślę, że wrócimy do średniego poziomu z lat 2021-2023. Spodziewamy się w tym roku stabilizacji cen i większej dostępności surowców" - dodał

Wreszcie Prezes stonował zapowiedzi!
  • Re: wyniki Autor: ~Wawwa [185.249.229.*]
    Wyniki za I kw na tej spółce są zawsze słabe i najgorsze z całego roku więc raczej nie ma co liczyć na kokosy kurs ratować będzie jedynie dywidenda.
[x]
ARCTIC -0,94% 8,46 2025-10-02 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.