Tłukli się znowu od samego rana. Można się domyślać jakie będą wyniki... Potwierdza się zasada : brać jak papier wygląda na zapomniany kierując się fundamentami. W atmosferze walki grubasów już się nie kupi tyle ile by się chciało. Na razie widać wygląda że dołujący puścił farbę ale to chyba jeszcze nie koniec.Dobrze że brałem małymi pakietami od początku '22-go to coś mam, ale wciąż daleko od celu. Czekam spokojnie na windę w przyszłym tygodniu, bo widać wyraźnie że będzie się działo. CBR, gotówka w kasie, dodatni ostatni wynik, ostatnia dotacja, udzielona pożyczka która wróci z %...
Przesłanek na 3 od dawna mnóstwo ale było blokowane i zbierane. Teraz inny gruby się obudził i liczy na okazję... Ale najwyraźniej to nie takie proste. Ale gdzie dwóch się bije trzeci korzysta, może jeszcze coś łykniemy 02.
Znowu się zapędziłeś i migasz się przed bardziej merytoryczną dyskusją. Przesłanek na kurs 3 zł nie ma. To byłby wzrost 10-krotny a powtarzam, że to nie jest 2020r. i tamta megahossa na małych spółkach już się nie powtórzy. Jaka udzielona pożyczka zwróci się z procentem? Chyba nie sądzisz, że ta udzielona Invention? Przecież to upadły start-up, bez przychodów z 35 mln długów. Biurowiec też jest na minusie bo częściowy wynajem lokali raczej nie pokrywa kosztów funkcjonowania (ogrzewanie, oświetlenie, ochrona itp.)
Nie czytałem co tam miałeś do powiedzenia bo 2 godz pisałem posta polując na kółka Allegro i Budimex. Mam po jednym na każdym. Studzisz mój zapał a ja wiem że zarobię. Myślę że na początek 20% wpadnie.
Żeby było jasne to ja też jestem za silniejszym odbiciem w górę kursu SBE. Impulsem do tego byłby dobry raport, który pozytywnie zaskoczył by rynek. Czekamy na raport i zobaczymy co w nim będzie. Raczej opublikują po 17-tej więc re. reakcja rynku będzie w poniedziałek.
Czy w którymkolwiek z poprzednich raportów ujęte było ukończenie inwestycji? I wszystko jasne...Raport będzie ok. Oj oj... Cały następny tydzień może być gorący. Może miesiąc? Ale masz rację, trzeba podejść do tego z chłodną głową. Przedwczesna euforia zazwyczaj skutkuje rozczarowaniem. Natomiast CBR jest wart trochę...
Coś słabiutko grubasy walczą o akcje SBE. Może się odchudzają? Po takim przeciętnym raporcie trudno będzie o wzrosty nawet powyżej 0,3 zł a kolega steve2 fantazjował o 3 zł. Kto lubi produkty kiszone to będzie ich tutaj miał pod dostatkiem bo Softblue nie ma pomysłu na wyjście z marazmu.
Oj tam oj tam... postaw 4 miliony akcji to porozmawiamy...Klejnot jeszcze nie pokazuje swoich walorów żeby niepowołani nie nabywali. Ma wyglądać nijak, szaro i beznadziejnie pokazując słabe wyniki.Właściwe kolory pokaże we właściwym momencie, t.j. gdy będę miał już zamierzony pakiet. Grubasy pochowały się do nor speszone bo przyłapani. Teraz tam posiedzą pewnie z miesiąc, jak rynek wzrok odwróci to znowu się zacznie. Dlaczego tak? Z prostego powodu : bo akcje mają płynąć do portfeli tych którzy będą sprzedawać po 20. Zasada wzmiankowana wyżej o dwóch którzy się biją a trzeci korzysta aktualna tylko gdy nie wiedzą. I znów się potwierdza, że mowa jest srebrem a milczenie złotem - nie peszyć, nie przeszkadzać, nie komentować. I spokojnie czekamy na aktywo od zniechęconych.
Wszystkie "walory" są pokazane w raporcie i są one na tyle przeciętne, że kurs akcji trwa w długoterminowej kieszonce. Spółka nie ma ani produktów ani usług, którymi mogłaby coś więcej osiągnąć niż przeciętność. Tak samo jak wiele innych spółek z New Connect.
Te dwa grubasy siedzą w norach i czytają forum. Dołujący się cieszy bo rynek wierzy bardziej Tobie - podajesz argumenty poparte wynikiem. I tu zaskoczę, ja też, bo nowi nie okażą zainteresowania na tyle żeby kupić a niektórzy posiadacze sprzedadzą kumatszym. Przeciętność i kiszonka, tylko te słowa powinny pozostać w słowniku. Nie powinno się pisać o zapasie gotówki i o siedzibie za 46 milionów, a już o milionowej dotacji (w trudnym czasie) w poprzednim Q czy milionowym dodatnim zysku w tym, w żadnym wypadku.
Taki tenis to ja rozumiem, ja podbijam piłeczkę a Ty ścinaj a do koszy będzie trafiać to o co nam chodzi.