• I nagle taka cisza. Autor: adam33wroc [89.151.16.*]
    Witam.
    I nikt naprawdę nie wie co się stało...? Albo chociaż domyśla się?
    Ktoś ewidentnie od podania newsa zbijał cenę każdorazowo dokładając po 3500 akcji do końca sesji

• Re: I nagle taka cisza. Autor: ~Kce [83.31.13.*]
    Teraz kupią taniej ,bo jutro Piątek, to jeszcze niżej i znowu trzeba czekać., na podbitkę.
  • Re: I nagle taka cisza. Autor: adam33wroc [89.151.16.*]
    Kurs szybował w górę, mając tyle akcji wystarczyło poczekać do jutra i sprzedać....
  • Re: I nagle taka cisza. Autor: ~Panlo [85.221.140.*]
    Z wora do wora. Ktoś kto inwestuje dogaduje się z posiadaczami. Intencji nie znam. Ale wiele razy się spotkałem.
    W sumie...Za dużo mniejsze pieniądze ludzie potrafią obedrzeć się z godności/ człowieczeństwa a nawet z ubrania...A co dopiero gdy takie siano wchodzi w grę.
    Wczoraj coś podobnego widziałem na Zabce. Jestem nowy na giełdzie, , po prostu zdziwił mnie fakt co tu i tam się działo. Sądziłem że giełda to nie totolotek, że to miejsce gdzie liczy się przede wszystkim intelekt, albo fart, ale bez miliona kombinacji... A ta sesja pokazała że to jednak totolotek, bo przy wykorzystaniu minimum intelektu można było stwierdzić że w ogóle wsiadasz do windy a nie do pustego szybu. W Towerinvestsmen akurat zainwestowałem więc łącze sie w bólu z tymi co również obstawili tego konia, i mam nadzieję na spotkanie przy wyższym pułapie.
  • Re: I nagle taka cisza. Autor: ~Wito [93.174.30.*]
    Kilka osób uległo i oddało . Ja jednak twierdze ze będą wahania i będzie mielić i kurs pójdzie wysoko a Ci którzy oddali będą brali znacznie wyżej w owczym pędzie
    Wito ja jednak obstawiam że wahania nastąpią dopiero po dniu emisji, według mnie wyglądało to jakby ktoś z bardzo dużą ilością akcji obniżał kurs i blokował kurs a nie chciał kupić taniej.
    Przy takiej ilości akcji (według mnie) wahania to on mógłby sobie robić na xtb gdzie cena jest 65 i zjazd 5 zł w dół to gra o świeczkę. Tu gość oddawał akcje nawet po bodajże 3,68 od 4,5 zaczynając .... To do ilu On musiałby zjechać wykupując aby mu się opłacało?! Więcej pewnie miałby jutro sprzedając po spokojnie 5 zł, Owszem zjawiał się ktoś kupujący akcje na minute lub dwie po 40 tys szt. Ale jaki to zarobek skoro wypuścił dziesiąt tysięcy akcji wcześniej obniżając kurs z 4,5 zł. Ja tylko teoretyzuje ale dla mnie te akcje musiałyby być po 50 gr do wykupu aby aż tak ryzykować.
    Kurs leci od kilku lat do dołu, teraz było kilka wzrostów i do tego dobre informacje gdzie kurs powinien być w okolicach 10 zł spokojnie a tutaj dołowanie . Ciekawe co czas pokaże bo akcji w obiegu mało i kapitalizacja tez strasznie niska spółki
    Obstawiam działanie góry. Tak na zdrowy rozsądek....Ten kurs już dziś powinien być w okolicach przynajmniej 5 zł. Tak się nie stało, dlaczego?! Komuś zależy. Widziałeś transakcje...? Nikt nie kupił miliarda sztuk akcji aby się odbić, a kupno odbijało się po 40 tys na poziomie 3,68 zł kilka razy po minutę. Wydając kilkadziesiąt tysięcy sztuk akcji na poziomach od ponad 4,5 żeby zbić cenę... Gdzie tu zarobek? Biorąc pod uwagę że jutro 5,5 byłoby murowane. Stawiam na górę, przestało im się opłacać oddawać ludziom tysiące akcji po 3 zł, nie są już w dołku mają małą część transzy z 11 baniek.
    Obym się mylił!
    To skoro maja cześć kasy i odbili się od dołka to dlaczego sypia na tak niskich poziomach ? Skoro cena emisji ma być w granicach 3 zł to jaki to ma sens ?
    Ciekawe jak kurs się zachowa w następnych sesjach ?
    W kwestii drugiego pytania, nie wiem. Podejrzewam jedynie że kurs będzie oscylował między 3 a 4 zł do emisji.
    Osobiście tak bym to rozegrał.
    No chyba że ta wypowiedz jest obciążającą i jutro znajdzie się beznadziejny ekonomista kupując akcje po 3,5 zł tracąc na tym.
    P.S. To tylko opinia, ale tak to wygląda.
    Gdyby ktoś chciał zarobić nawet 1 zł na akcji to przy takich wydatkach po ile musiałby kupić taką akcje, po 2 zł? Zjeżdżając prawie z 5? Jutro bez obciążania kurs wynosiłby 5,5+, w poniedziałek jeszcze więcej...Gra nie warta świeczki.
    Zniechęcą ludzi do kupna akcji w ramach pierwokupu do którego są przymuszeni, a sprzedadzą na giełdzie za większe pieniądze. Tu jest ta różnica co robi różnice 3 zł a 3,5 +, w setkach tys akcji....
    Ciekawe czy jeszcze dojdzie do tej emisji wszystko zależy co ustala na walnym
    Sądzę że tak, Oni jeszcze nie zarobili 11 baniek. Co prawda uzyskali część kasy wypuszczając akcje po 1 zł? zarządowi, Ale za coś trzeba żyć, chronili się też przed upadłością.
    Oczywiście plus ten procent (5,10%? To tylko zaliczka albo zadatek) z 11 milionów, ale te 11 milionów będzie w kwietniu. Uważam że będą mieli mnóstwo kasy, ale teraz należy dbać o rozwój i utrzymanie. Więc będzie wypuszczenie akcji a zwłaszcza że (pomijając dziś) akcje idą w górę.
    "To skoro maja cześć kasy i odbili się od dołka to dlaczego sypia na tak niskich poziomach ? Skoro cena emisji ma być w granicach 3 zł to jaki to ma sens ?

Przestaną blokować kurs po emisji i nie odsprzedają akcji po 3 zł tylko wyżej w ilości setkek tysięcy? Tu złotówka robi różnice.

To tylko moja opinia, ale tak bym zrobił wychodząc z dołka i tak to wygląda
  • Re: I nagle taka cisza. Autor: ~Wito [94.254.161.*]
    Kazimierczuk chyba sypie te swoje akcje !!
  • Re: I nagle taka cisza. Autor: ~Jaś [37.109.160.*]
    Ciekawe ile jeszcze z ukrycia jest tych akcji po 3.52
[x]
TOWERINVT -5,24% 2,35 2025-05-02 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.