1. Dlaczego podali tą informację dopiero teraz na 24h przed publikacją raportu, 3 m-ce po transakcji? Co? Wcześniej tego nie wiedzieli, nie znali danych kupujących, nie znali ceny???
2. Transakcja opiewa na kwotę 3 mln zł. Toż to śmiech na sali. Nie wiem, czy zdajecie sobie sprawę ale Henio sprzedał w listopadzie zeszłego roku nieruchomość należącą do Spółki, a więc i Was, akcjonariuszy za mniej niż 50% realnej wyceny. Myślicie, że nie umie liczyć, czy może część kwoty z realnej transakcji poszła.......................... np. "pod stołem"? Widać, agonii ciąg dalszy.
Możliwy scenariusz: długi Spółki to ciut ponad 3 mln zł, sprzedaż nieruchomości 3 mln netto zł. Henio spłaca długi, wypłaca odprawę tym kilku pracownikom, którzy zostali, czyści papiery i ogłasza upadłość. Wy zostajecie z dużym zapasem papieru toaletowego, a Henio ze swoimi ziomkami z kasiórką wygrzewać się będzie na wyspie Bora Bora. I kto tu jest frajerem?
Niestety, poziom mojego optymizmu co do tej Spółki miesiąc w miesiąc maleje od ok 3 lat. W czerwcu zeszłego roku nastąpiła gwałtowna degradacja dobrego humoru, a teraz jest na poziomie podłogi.
Czy mogę się mylić? Oczywiście Tak! Czy chciałbym się mylić? W zasadzie nie ma to już dla mnie większego znaczenia. Może dla akcjonariuszy i owszem.
Informacje jakie mam, to co widziałem, to co słyszałem nie dają choć cienia nadziei na pozytywne zakończenie tego apisowego zamieszania. Tyle w temacie.
Pozostaje Wam już tylko modlitwa do kogo tam sobie wierzycie oraz "nadzieja", która jak mówił klasyk.........., umiera ostatnia.
Zadzwoń do zakładu produkcyjnego i poproś z księgowością. Potem zapytaj panią czyja własnością jest zakład produkcyjny.Potem poproś x działem sprzedaży i zapytaj o dom za 1.4 miliona czy jest juz zaklepany.A potem weź rozpędu i poszukaj twardej ściany.
Tak się dziwnie składa, że jestem dość "blisko" wszelakich restrukturyzacji, Sądowych wyroków i upadłości, więc nie szastaj inwektywami, bo nie znasz tej "drugiej" strony i nie wiesz do czego jest zdolna.
Na twoim miejscu nie chwalił bym się tym nie znając podstaw prawa upadłościowego. Ośmieszasz się zresztą nie pierwszy raz.A co 3 lata temu byłeś mądrzejszy kupując akcje?
Podstawowym kryterium kwalifikującym podmiot do wszczęcia postępowania upadłościowego jest zawsze niewypłacalność. Co to jednak oznacza? Prawo upadłościowe podaje jasną definicję. Dłużnika uznaje się za niewypłacalnego, gdy nie jest w stanie regulować wymagalnych zobowiązań pieniężnych. Jeśli taka sytuacja utrzymuje się dłużej niż 3 miesiące, powinno się ogłosić upadłość. Przepisy nakładają na zarząd obowiązek złożenia wniosku o upadłość spółki akcyjnej w terminie do 30 dni od wystąpienia przesłanek. Ponieważ S.A. charakteryzuje osobowość prawna, jest jeszcze jedno uzasadnienie wszczęcia postępowania. Jest nim trwający powyżej 24 miesięcy stan, w którym majątek firmy jest wart mniej niż suma zobowiązań.
TY!!! No faktycznie, głupi ja! W takim wypadku nie ma żadnych szans na upadłość. O kurcze, tu chyba będą same wzrosty. Los się do nas uśmiechnie i będziemy bogaci. Biedny Henio, niepotrzebnie sprzedał prawie 100 mln akcji, bo teraz byłby bogaty........ :=]
TY!!! No faktycznie, ależ ja jestem osiołek! W takim wypadku nie ma żadnych szans na upadłość. O ja cię, tu chyba będą same wzrosty. Los się do nas uśmiechnie i będziemy bogaci. Biedny Henio, niepotrzebnie sprzedał prawie 100 mln akcji i prawie cały majątek, bo teraz byłby bogaty........ :=]
Wy tu płaczecie, a inni kupują...
zulusowaty
2025-01-10 11:29
IP 89.68.60.*
Widać są na tej spółce tacy inwestorzy, którzy w swoich wizjach widzą OGROMNIASTE wzrosty na tym walorze, skoro są w stanie zapłacić za 1 akcję aż 2 zł!!! Może coś wiedzą, może coś planują? Widzicie...., tak się robi biznes! Tak się inwestuje, a nie tylko płacze na forum jaki to Henio jest zły.