jest kolega pewien? takie wzrosty, kiedy na kanale espi pusto, kończą się raczej korektami? jestem w nich trochę załadowany, ale próbuję też ostudzić swoje emocje :)
Tak. Teraz pytanie czy wyniki będą powyżej konsensusu. Ja uważamże wreszcie tak. Jeśli wig20 utrzyma poziom to spokojnie będzie 20k jeśli nie to kiszenie lub południe. Proste. Patrząc jednak choćby na wczorajszy dzień to moim zdaniem pierwszy scenariusz jest bardziej prawdopodobny.
Placówek to 2 połowie 24' otworzyli dużo. Więcej niż w 2023 roku. Jednak takie placówki pierwsze pół roku to się rozgrzewają. Uważam jednak że w lpp na dobry wynik wpłynie sprzedaż internetowa. Dzisiaj mogłoby być trochę lepiej patrząc na cały rynek. Przyjdzie jeszcze czas na duże wzrosty. Spokojnie. Ubijają te 18k. Jeśli wig20 dzisiaj przebił opór na 2650-2600 pkt i teraz drogą otwartą na 3000pkt to lpp conajmniej 3-4k do góry. Zatem droga na 21- 22k dla lpp otwarta. Radzę drobnym spokojnie czekać. Dzisiaj zagranicą kupowała banki I energie ale dokupią też lpp.
Niestety zmniejszyłem pakiet o 40% dokupując dynamicznie rosnacy Orlen..... Dokupiłem trochę przy ostatniej mini korekcie w okolice chyba 17880... Z nowych wolnych środków Ale dalej mam pakiet mniejszy o 25% :(. Niby tylko 1/4 mniej, ale człowiek jest chciwy :D ...W zasadzie przy korekcie chyba zwiększył bym pakiet do nowych rekordów
Gdyby nie możliwość spłaty kredytu z chwilowo wolnych środków... Bym brał z prawej :) Ale zważywszy na to, że mam tu obecnie 35-45% portfela i jestem już tym wszystkim wykończony :D Będę z niecierpliwością i nadzieja czekał na ewentualną korektę :) i ograniczał ryzyko przypadające na konkretne pojedyncze walory.
Zobaczymy. Wg mnie na lpp tym razem korekta po przebiciu 20k. Zatem na poziom 17k-18k to wrócimy po poziomach 20k-21k. W kwietniu można spodziewać się podobnego rajdu jak było na ccc.
Wyniki u zachodnich sąsiadów dobre. Ale czy dla nastrojów finansowych i inwestycyjnych dobre? Jestem bardzo ciekawy jak dzisiaj zamkną się europejskie giełdy?
W DE do czasu utworzenia nowego rządu będą pewnie na DAXie jaja. Dużo się może dziac ale dla małych inwestorów to nie będzie przyjazna piaskownica. Ostrzegam. U nas w dłuższej perspektywie będzie lepiej. Teraz pytanie czy przełamią podażowcy na wig20 2500 pkt? Dzisiaj sp500 się broni. Jutro zobaczymy co u nas będzie? Jak delikatnie ruszy lub utrzymają to ja dokupię. Mam kilka spółek na oku.